Zadnji komentarji

Pohod po krožni pešpoti partizanskih bolnišnic v Občini Semič
pet, 22.5.2020 (09:30)
navi: Vika, očitno se je za vas zgodovina končala 45 leta. Če bi kdaj gledali 'Pričevalce' ,bi videli, da so gostje že zelo v zrelih letih. Kaj bi pa rekli za Frantarja, on pa je verodostojna priča za mit o Menini planini.

VIDEO: Nastasja Koca motivira borce po vsem svetu; prepoznaven Gladiator gym Črnomelj
tor, 26.5.2020 (11:30)
vl: Bravo Nastasja! Upam, da te imajo za vzornico tudi tvoji vrstniki in vrstnice iz tvoje ožje in širše okolice. Črnomelj je zaradi tvojega talenta in vztrajnosti zdaj na svetovnem zemljevidu. (vika lozar)

Jeseni nas lahko udarita gripa in covid hkrati
pon, 25.5.2020 (14:45)
miha: Ja.. Kup kdo maske? Malo rabljene ampak za pozim bodo dobre.

DL: Po odhodu zvezne armade - Hiša, ki je Črnomlju nekako odveč
ned, 24.5.2020 (16:30)
delec: Kaj to pomeni - zgradila tako, da je trinadstropni objekt ustrezal vojaškim namenom? Če so visoki stropi, bi lahko notri bile dvorane. Športne, plesne. Samo vizija je potrebna pa investitor.

Biotska pestrost KP Kolpa; prej kot rjavega boste opazili črtastega medvedka
pon, 25.5.2020 (12:00)
vl: Hvala Boris za slikovit opis biotske raznovrstnosti v Beli krajini, oziroma v Krajinskem parku Kolpa. (vika lozar)

Obisk romskega naselja Brezje pri NM: Kot bi stopila v afriško vas
pon, 25.5.2020 (15:40)
vl: Avtorica je resnično in stvarno opisala svoje videnje v romskem naselju Brezje. S prostovoljko Nušo Rustja se pa najbolj strinjam, z ugotovitvijo je zadela "žebljico na glavico", da morajo Romi bolj resno vzeti šolo, le izobraženi bodo enakovredni ostalim (civilom). Dokler si bo država zatiskala oči pred tem, da samo 3% romskih otrok zaključi osnovno šolanje, ne bo nič boljše. Sociala in otroški dodatki so za številne romske družine dober vir zaslužka in seveda absolutno nimajo interesa delati. Tudi razni državni projekti za izobraževanje Rominj v ozaveščanju za njihovo vlogo v družbi, niso dobro obiskani. Najprej vprašajo, ali jim bodo trgali socialo ali doklade, če ne bi šle na predavanje. Po zagotovilu, da se to ne bo zgodilo, jih mine vsa volja za to. To je samo en primer in ne smemo kriviti Romov, da so glede nečesa, kar je za ostale državljane obvezno, nezainteresirani, saj socialni dodatki in doklade ubijejo vsako voljo za drugačnim in bolj odgovornim življenjem. Seveda so tudi Romi, ki so pač spoštovani med ljudmi, saj so zaposleni, nimajo preveč otrok in se sploh vedejo razumno. Na žalost so taki Romi v veliki manjšini. Nevladne organizacije nimajo pravega pristopa do te problematike. Nujno je, da si država nalije čistega vina, ker bo sicer urejati zadeve čedalje težje. (vika Lozar)

FOTO: Drama na domu Violete Tomič, iz kuverte se je vsul bel prah
pet, 22.5.2020 (12:50)
marcko123: je le levičarska propaganda.....fej, fuj

FOTO: Vas, ki je več ni
sre, 16.6.2010
MarkoD: Pozdravljeni, čudovit opis vasi :) Je kakšna možnost dobiti koordinate ali neka navodila, kako najti opisano vas. Lep pozdrav MarkoD

''Na lepše'' - v Belo krajino
pet, 22.5.2020 (10:30)
vl: Mislim, da bo prisrčno vabilo za obisk zanimivosti v Beli krajini naletelo na dober odziv zlasti nas domačinov. Tudi opazovanje zanimivosti v naravi (močeril bobri,...) je prava vzpodbuda za vse nas. (vika lozar)

Križevo - najpomembnejši pastirski praznik; ko pastirjem pokajo trebuhi
pet, 22.5.2020 (11:30)
vl: Kot nekdanja pastirica se še živo spominjam kako smo se tega praznika v Metliki pastirji veselili. Zbrani smo bili skupaj z žiivno pri vlaški cerkvi, kjer je bila paša najpogostejša, ker ni bilo lastnika pašnika. V ospredju je bilo kaj dobrega za jest, celo napolitanke smo lizali. Te je prinesla gostilničarjeva hčerka. Pili smo malinovec. Kot navadno smo se šli tudi kake igre. (vika lozar)

DL: Zakaj je moj denar manj vreden od imetnika Sparove kartice?
čet, 21.5.2020 (15:00)
delec: Četudi bralka ne bi omenila sličic za vnuka, je jasno, da je bralka starejša oseba, ki ne razume današnjih načinov marketinga in pomembnosti zbiranja podatkov. Jaz bi odgovoril drugače: v kolikor želite obdržati svoj stav glede neodvisnosti in ne-bombardiranja, prav. Vendar se odrekate številnim možnostim. Privolite v uporabo in izkoristite številne dodatne možnosti. Bombardiranje pa se da enostavno zelo omejiti - uporaba začasnega e-poštnega računa, označitev v GDPR obrazcu, da ne privolite v obdelavo podatkov za reklamne potrebe ipd. Sličice so še najmanjši možen problem. Zaradi takšnega stava kupec ne prejme podaljšane garancije na vozilo ali hišni aparat, nima možnosti brezplačne odpovedi, ne prejme dodatnih popustov v določenih trgovinah ali na določene izdelke in še in še- Novodobni svet pač. Skočiš na vlak in greš v toku kam gredo vsi ali ostaneš večno na peronu.

Na dopust z bonom - vsi niso zadovoljni
čet, 21.5.2020 (15:45)
navi: Na nekem hrvaškem portalu sem prebral, da bodo Hrvati na meji vsem Slovencem, ki imajo pri njih rezervacije za 10 dni, podarili bone v vrednosti 1400 kun. Tako vsi, ki vam je izpod časti letovati v Sloveniji in izkoristiti bon navalite na Hrvaško.Če bi dobili bon v gotovini, verjetno noben tega nebi zavrnil. Pojdite v Dubrovnik na zajtrk za 20 €( 2 jajca na oko).

Na Mednarodni muzejski dan se odpira tudi Belokranjski muzej
pet, 15.5.2020 (09:20)
Lojzekov stric: Miha sl dohtar ali bicikel klosar ali kaj tretjega

Torkov sejem danes vabi v metliško mestno jedro
tor, 19.5.2020 (08:20)
Lojzekov stric: Si bicikel Klošar Indijance, deluje že a bicikel ukrades, redno kopujem v Metliki ne oziram se po tvoj u mlatenju

DL: Bombardiranje Gradca - »Kar naenkrat so začele padati bombe«
pet, 8.5.2020 (16:00)
Lojzekov stric: Vlka kaksnl dobre rezultate lma ta vlada. Kaj se tl tudl voziš ob petkih z bicikelnom,

DL: Nasilje nad otrokom - Posnetek na FB sprožil veliko zgražanja
ned, 17.5.2020 (14:30)
vl: Če je obtoženčev zagovor resničen, se tudi strinjam, da kazen za pretep ni previsoka. Imam priložnost, da opazujem odnos do otrok v romski družini in ne velja ugotovitev, kako zelo imajo Romi radi svoje otroke. Če je to ljubezen, da ob večerih bedijo do čez polnoči in seveda tudi šolobvezni otrok z njimi ki zjutraj zaradi neprespanosti niti pod razno ni sposoben iti v šolo, je potem vse v redu zlasti za našo državo, ki to dopušča. Škoda, ker slovenski romski otroci v glavnem ne končajo osnovnega šolanja in lahko si predstavljamo, kako brez perspektive se zarisuje njihovo bodoče življenje. (vika lozar)

V Sevnici zbolela vsa družina; "Večina vas ne bo niti vedela, da imate virus"
ned, 22.3.2020 (13:00)
Jožko: Sekvence HIV virusa v COVID-19. Profesionalno narejeno ! Se splača pogledat: ... https://www.youtube.com/watch?v=Qdj4hRvJ3vA

Ljudje ob Kolpi: Ivan Feliks Šašelj; duhovnik v nemilosti, ker se mu je rodila hčer
pet, 15.5.2020 (11:30)
vl: Vsekakor zanimive misli in tudi iskrivost avtorja, ki bogatijo suhoparne podatke iz posameznih življenjepisov zanimivih in znanih ljudi v zgodovini Bele krajine, naredi vse skupaj zelo poučno in pritegne vsakega, ki odpre stran lokalnega interneta. Boris, še naprej tako, hvaležni smo Ti! (vika lozar)

Vinska vigred 2020 nekoliko drugače
pet, 15.5.2020 (10:30)
vl: Letos torej Vinske vigredi po moji oceni ne bo. Belokranjska največja vsakoletna prireditev, ki bo v jesenskih mesecih se enostavno ne bo mogla imenovati tako kot do sedaj, edino mogoče z dodatkom: Vinska vigred v septembru (ali oktobru). Vsekakor podpiramo organizatorje v prizadevanjih, da se tolikoletna tradicija ne bi prekinila. (vika lozar)

Družina Dremelj se bo kmalu povečala za še enega člana
pet, 15.5.2020 (13:15)
Franci D: Ne morš verjet po stotih letih ..