Zadnji komentarji

DL: ''Če bi ga bilo kaj v hlačah, bi se lahko predstavil!''
sob, 16.11.2019 (19:40)
Lojzekov stric: Brez vezni članek te maškare iz teh domišljijskih uniform širijo nestrpnost in ustrahuje jo normalne prepovedati treba da nosijo orožje na političnih mitingih

Vaše fotke: 75 let tragične smrti komandanta Staneta
pet, 8.11.2019 (14:35)
pajade: Zgodovina pravi malo drugače ( resnična, ne uradna ).

Slavnostno odprli novo igrišče znanja in druženja v Dobličah
sre, 13.11.2019 (12:30)
vl: Za čestitati je Dobličanom, pravi prist k rabi javnega prostora. Več deležnikov pri projektu, več zainteresiranih za uporabo. Pred leti je bilo moderno zgraditi v vsaki vasi igrišče, ki danes več ali manj samevajo. Čim večji živžav želimo Dobličanom. (vika lozar)

Nova zgodba Gadove peči; slovo Vesne Komatar
ned, 31.5.2009
Slavko Kuduz: treba mi broj mobitela KOMATAR FONZA BROD mu je pun vode

DL: Zakaj na partizanskih proslavah 'paradirajo' z orožjem
tor, 12.11.2019 (14:50)
Franci D: Lojzek lojzek, tile junaki so na proslavah na svoj račun in na svoj strošek.

Še zadnje rezanje traku ob semiškem prazniku - nov asfalt v dveh vaseh
sob, 9.11.2019 (14:30)
primoz: Pa še to: Štrekljevec že več desetletij čaka na svoje avtobusno postajališče, ki ga je predtem že imel (obljuba o novem lepšem boljšem in varnejšem). Ali ima semiška županja ga. Kambič v rokavu tudi seznam "prioritetnega vrstnega reda obnov avtobusnih postajališč". Prosim za javno objavo tudi tega. Hvala!

Črnomaljci po nekdanjih tirih ''holcarskih ajzenponarjev''
pon, 31.10.2011 (12:10)
Jožko: Čestitke za zanimiv članek !

Pohod na Frato: Spomin na novomeško četo še živi
pet, 1.11.2019 (18:00)
primoz: Pieteta in izraz "poginuli" za pokojne ne sodita skupaj. Po sskj (slovar slovenskega knjižnega jezika) se "poginul" uporablja samo za živali.

Vaše fotke: Predsednik republike na Trubarjevi domačiji
pon, 4.11.2019 (10:30)
vl: Lojzekov stric! Za razliko od predhodnikov zdajšnji predsednik države ne opravlja dosledno svoje naloge, opozarjanja na nepravilnosti. Brez tega je brezzobi tiger, samo za slikanje na estradi. Žal! (vika lozar)

Premiera prve tamburaške opere na svetu “Ambrož in Katarina” bo v Beli krajini
čet, 7.11.2019 (13:45)
vl: Počasi se Bela krajina le prebuja, mladi ustvarjalci dobivajo svoj prostor pod soncem. Tamburica bo zazvenela v vsej svoji lepi muziki. (vika lozar)

Ljudje ob Kolpi: Matija Malešič
pon, 4.11.2019 (11:00)
vl: V črnomlju visi na pročelju gradu spomisko obeležje tega našega prodornega in zavednega rojaka. Zdaj se bom še večkrat ob mimohodu ozrla proti marmorni plošči z njegovim imenom. (vika lozar)

Vaše fotke: Partizanski in domobranski spomeniki
pon, 4.11.2019 (13:50)
Franci D: Lojzekov stric, ali si pozabil na dnevno dozo?

DL: Naša naravna dediščina - Preživela postovka
ned, 3.11.2019 (10:35)
vl: Pridružujem se Winetuju v pohvali. Upam, da bodo uspešno ubranili prostor na novo naseljeni veliki uharici v steni Ospa. (vika lozar)

DL: Na Štrekljevcu si že leta želijo avtobusno postajališče
ned, 29.9.2019 (18:10)
primoz: Trošenje občinskega denarja z večkratnim rezanjem traku za isto stvar tekom volilne kampanje pa kaže tudi na neobstoj oz. nesposobnost protikandidatov na volitvah za župana in svetnike, ki ni so podprtli kandidature aktualne županje. Nobene pritožbe ...? Od takih svetnikov je zelo težko pričakovati, da bi se zavzeli za štekljevsko avtobusno postajališče. Sicer jih je premalo (opozicija), ampak kakšno vprašanje bi pa že lahko postavili na občinski seji v zvezi s tem.

Usodni trenutki v življenju Žane Povše; nazaj v Belo krajino
sre, 30.10.2019 (14:00)
Jožko: Posledice hormonskih neviht :-)

DL: Pogovor z županom - vrtci, šole, parkirišča in jedro Črnomlja
sob, 2.11.2019 (15:30)
Nives Desput: Potrebno je nujno umakniti zabojnike na Zadružni cesti spodi spomenika padlim borcem.Cigani brskajo po njim,smetje puščajo okoli,prihajajo podgane,lisice,v noči vržejo steklovinje v kontejner,ne dajejo mir ni po dnevu ni po noči.

Koliko stane pogreb: najdražji diamant, raztros pepela najcenejši
pet, 1.11.2019 (16:30)
delec: Narodi, ki smo manj napredni, zmečemo veliko preveč denarja na "življenje'' po smrti.

DL: Beračenje pri bolnišničnem parkirnem avtomatu
sre, 30.10.2019 (14:30)
Novice Lokalno.si: Spoštovana gospa Anica! Morda ste naša 'nova' bralka in ne poznate naše uredniške politike ... ali pa tudi ne. V vsakem primeru smo hvaležni za vaše vprašanje oz. pripombo, da imamo spet priložnost pojasniti, kakšen je namen portala lokalno.si. 'Sodobne, tekoče' zadeve, ki jih vi omenjate, objavljamo na portalu dolenjskilist.si. Če vas torej zanima, kaj se je danes pomembnega zgodilo, boste te vsebine našli tam (le malo desno poglejte, dolenjskilist.si je podportal lokalno.si, in obratno, na dolenjskilist.si boste vedno videli tudi zadnje objave lokalno.si). Torej - aktualne zadeve na 'dolenjcu', mi lokalci pa vabimo k sodelovanju vse vas, naše bralce, Tako objavljamo vaše fotografije, opažanja, kritike, poročanja o lokalnih zadevah, dosežkih športnih klubov in še množico tega :) Če ste naša bralka, veste, o čem govorimo. Da pa bi vendarle tudi bralcem portala lokalno.si dali vsaj majhno možnost videti in prebrati vsebine, ki so objavljene v TISKANEM Dolenjskem listu, jih nekaj objavljamo tudi lokalci. S časovnim zamikom seveda, sicer to ne bi bilo 'pravično' do naročnikov in kupcev časopisa. Na lokalno.si pa seveda tudi ne objavimo VSEGA, kar je bilo pred časom v tiskanem Dolenjcu, pač pa samo delček tistega, kar je, iz takšnega ali drugačnega razloga, še vedno vsaj malo aktualno in zanimivo tudi danes ... Vsaj po naši skromni presoji ... Tako, oprostite, ker vam jemljemo čas in vam ne znamo odgovoriti krajše in hitrejše:) In naj ob tej priložnosti spet povabimo vse vas, spoštovane bralce, k objavi na našem portalu - ustvarjajte ga z nami, vaši prispevki so več kot dobrodošli na novice@lokalno.si. Lokalna novica je kraljica. Pa čeprav to ni več 'novica' v strogem pomenu besede ... Lepe praznike vsem skupaj. uredništvo, vaši lokalci

V Črnomlju predavanje in odprtje razstave "Okupirana Ljubljana, obmejno mesto"
čet, 24.10.2019 (09:20)
vl: Bilo je zanimivo, pa še hura!, dva zgodovinarja (Belokranjca) ,Flajšman in Berkopec sta temeljito raziskala okolico Ljubljane, ki je trpela med vojno ob okupatorski žici. (vika lozar)

Gasilci rešili vse učence iz dobrniške šole
sre, 23.10.2019 (10:15)
Miloja Bukovec: Pozdravljeni, g. Šuštaršič ima prav, da se gasilska lestev oz. košara dvigne do višine 31 metrov, vendar so gasilci učence dvignili do višine 13 m, ker je bilo že to zanje dovolj visoko in vznemirljivo. LP