Zadnji komentarji

Kolpa in/i Kupa sta eno - Ljudje ob Kolpi: Ivan Šubašić
pet, 29.5.2020 (11:20)
vl: Tudi na uspehe naših sosedov preko Kolpe smo Belokranjci lahko ponosni, saj smo nekako v svoji skromnosti v enakih vatlih življenjskih dobrin skozi vso zgodovino pravi sosedi. (vika lozar)

So maske še obvezne? Ne rinite v službo bolni
pet, 29.5.2020 (14:05)
miha: Skratka, kaj konkretnega je povedal "govorec vlade"? Če bi citirali samo njega, še vedno ne bi vedeli, kako je s temi maskami oz. nasprotno, celo bi mislil da so obvezne. ?? XX ??

FOTO: Pohod po krožni pešpoti partizanskih bolnic
sre, 27.5.2020 (14:10)
miha: Lojzek pejt si tistih par dek možganov pregledat, če je še kaj sploh uporabnih. Tvoje izjave so preveč prtegjene, da bi smel puščati sledi na internetu.

DL: Prva dama
čet, 28.5.2020 (12:50)
True Truic: A je za to osebo "dama" mišljeno satirično ali je pomotoma spisan pridevnik "dama" ? To je ženska iz Nm, ki je bila soudeležena največjih političnih "dogodkov" lokalno in državno. Vse prej kot "dama".....mogoče črna dama politike bi bilo bolj pravilno..

DL: Jože Možina v Škocjanu - Zakaj je narod razklan
sre, 27.5.2020 (15:00)
Franci D: Ve se koga Možina zagovarja, dejstvo pa je, da kdor je izdal svojega soseda je izdal tudi svojega boga!

Pohod po krožni pešpoti partizanskih bolnišnic v Občini Semič
pet, 22.5.2020 (09:30)
miha: Nisem reku da ima 1,5 sedaj, ampak da bo imel čez en mesec. Enga sem zmeril in ima 87 cm, je pa bil še en višji, samo ga nisem šel merit, ker je bilo preveč blatno... Torej kaj zdaj? kdo zna jst al ti? Obljubim pa da bo naslednji teden metrski ziher...Še posebej če bo še kak dež. Kar se pa tiče "isti", mi je za naštete vseeno. Vem pa to, da so bili partizani na pravi strani in zdaj ti protestniki tudi, ideologije si pa zatakni nekam, sam najbolje veš kam, itak so jih pa naredili za take kot si ti. Ne razumem folka ki podleže ideologijam...

DL: Po odhodu zvezne armade - Hiša, ki je Črnomlju nekako odveč
ned, 24.5.2020 (16:30)
miha: Kaj pa vem? Morda pa lokalni skupnosti samo manjka interes oz. vizija ...

VIDEO: Nastasja Koca motivira borce po vsem svetu; prepoznaven Gladiator gym Črnomelj
tor, 26.5.2020 (11:30)
vl: Bravo Nastasja! Upam, da te imajo za vzornico tudi tvoji vrstniki in vrstnice iz tvoje ožje in širše okolice. Črnomelj je zaradi tvojega talenta in vztrajnosti zdaj na svetovnem zemljevidu. (vika lozar)

Jeseni nas lahko udarita gripa in covid hkrati
pon, 25.5.2020 (14:45)
miha: Ja.. Kup kdo maske? Malo rabljene ampak za pozim bodo dobre.

Biotska pestrost KP Kolpa; prej kot rjavega boste opazili črtastega medvedka
pon, 25.5.2020 (12:00)
vl: Hvala Boris za slikovit opis biotske raznovrstnosti v Beli krajini, oziroma v Krajinskem parku Kolpa. (vika lozar)

Obisk romskega naselja Brezje pri NM: Kot bi stopila v afriško vas
pon, 25.5.2020 (15:40)
vl: Avtorica je resnično in stvarno opisala svoje videnje v romskem naselju Brezje. S prostovoljko Nušo Rustja se pa najbolj strinjam, z ugotovitvijo je zadela "žebljico na glavico", da morajo Romi bolj resno vzeti šolo, le izobraženi bodo enakovredni ostalim (civilom). Dokler si bo država zatiskala oči pred tem, da samo 3% romskih otrok zaključi osnovno šolanje, ne bo nič boljše. Sociala in otroški dodatki so za številne romske družine dober vir zaslužka in seveda absolutno nimajo interesa delati. Tudi razni državni projekti za izobraževanje Rominj v ozaveščanju za njihovo vlogo v družbi, niso dobro obiskani. Najprej vprašajo, ali jim bodo trgali socialo ali doklade, če ne bi šle na predavanje. Po zagotovilu, da se to ne bo zgodilo, jih mine vsa volja za to. To je samo en primer in ne smemo kriviti Romov, da so glede nečesa, kar je za ostale državljane obvezno, nezainteresirani, saj socialni dodatki in doklade ubijejo vsako voljo za drugačnim in bolj odgovornim življenjem. Seveda so tudi Romi, ki so pač spoštovani med ljudmi, saj so zaposleni, nimajo preveč otrok in se sploh vedejo razumno. Na žalost so taki Romi v veliki manjšini. Nevladne organizacije nimajo pravega pristopa do te problematike. Nujno je, da si država nalije čistega vina, ker bo sicer urejati zadeve čedalje težje. (vika Lozar)

FOTO: Drama na domu Violete Tomič, iz kuverte se je vsul bel prah
pet, 22.5.2020 (12:50)
marcko123: je le levičarska propaganda.....fej, fuj

FOTO: Vas, ki je več ni
sre, 16.6.2010
MarkoD: Pozdravljeni, čudovit opis vasi :) Je kakšna možnost dobiti koordinate ali neka navodila, kako najti opisano vas. Lep pozdrav MarkoD

''Na lepše'' - v Belo krajino
pet, 22.5.2020 (10:30)
vl: Mislim, da bo prisrčno vabilo za obisk zanimivosti v Beli krajini naletelo na dober odziv zlasti nas domačinov. Tudi opazovanje zanimivosti v naravi (močeril bobri,...) je prava vzpodbuda za vse nas. (vika lozar)

Križevo - najpomembnejši pastirski praznik; ko pastirjem pokajo trebuhi
pet, 22.5.2020 (11:30)
vl: Kot nekdanja pastirica se še živo spominjam kako smo se tega praznika v Metliki pastirji veselili. Zbrani smo bili skupaj z žiivno pri vlaški cerkvi, kjer je bila paša najpogostejša, ker ni bilo lastnika pašnika. V ospredju je bilo kaj dobrega za jest, celo napolitanke smo lizali. Te je prinesla gostilničarjeva hčerka. Pili smo malinovec. Kot navadno smo se šli tudi kake igre. (vika lozar)

DL: Zakaj je moj denar manj vreden od imetnika Sparove kartice?
čet, 21.5.2020 (15:00)
delec: Četudi bralka ne bi omenila sličic za vnuka, je jasno, da je bralka starejša oseba, ki ne razume današnjih načinov marketinga in pomembnosti zbiranja podatkov. Jaz bi odgovoril drugače: v kolikor želite obdržati svoj stav glede neodvisnosti in ne-bombardiranja, prav. Vendar se odrekate številnim možnostim. Privolite v uporabo in izkoristite številne dodatne možnosti. Bombardiranje pa se da enostavno zelo omejiti - uporaba začasnega e-poštnega računa, označitev v GDPR obrazcu, da ne privolite v obdelavo podatkov za reklamne potrebe ipd. Sličice so še najmanjši možen problem. Zaradi takšnega stava kupec ne prejme podaljšane garancije na vozilo ali hišni aparat, nima možnosti brezplačne odpovedi, ne prejme dodatnih popustov v določenih trgovinah ali na določene izdelke in še in še- Novodobni svet pač. Skočiš na vlak in greš v toku kam gredo vsi ali ostaneš večno na peronu.

Na dopust z bonom - vsi niso zadovoljni
čet, 21.5.2020 (15:45)
navi: Na nekem hrvaškem portalu sem prebral, da bodo Hrvati na meji vsem Slovencem, ki imajo pri njih rezervacije za 10 dni, podarili bone v vrednosti 1400 kun. Tako vsi, ki vam je izpod časti letovati v Sloveniji in izkoristiti bon navalite na Hrvaško.Če bi dobili bon v gotovini, verjetno noben tega nebi zavrnil. Pojdite v Dubrovnik na zajtrk za 20 €( 2 jajca na oko).

Na Mednarodni muzejski dan se odpira tudi Belokranjski muzej
pet, 15.5.2020 (09:20)
Lojzekov stric: Miha sl dohtar ali bicikel klosar ali kaj tretjega

Torkov sejem danes vabi v metliško mestno jedro
tor, 19.5.2020 (08:20)
Lojzekov stric: Si bicikel Klošar Indijance, deluje že a bicikel ukrades, redno kopujem v Metliki ne oziram se po tvoj u mlatenju

DL: Bombardiranje Gradca - »Kar naenkrat so začele padati bombe«
pet, 8.5.2020 (16:00)
Lojzekov stric: Vlka kaksnl dobre rezultate lma ta vlada. Kaj se tl tudl voziš ob petkih z bicikelnom,