Spletni arhiv

Začetni datum: sobota, 21.7.2018

DL: Državni prvak v kamnoseštvu - Nadaljuje bogato družinsko tradicijo
sob, 21.7.2018 (18:10) — Lokalno aktualno
Tilen Meglič iz Mokronoga je na tekmovanju v poklicnih spretnostih srednjih in višjih šol SloveniaSkills, ki je potekalo v okviru sejma izobraževanja in poklicev Informativa v Ljubljani, dosegel velik uspeh, saj je v panogi kamnoseštvo premagal vrstnike in osvojil naslov državnega prvaka.

Cvetličarke s Kmetijske šole Grm urejale okolico VDC
sob, 21.7.2018 (17:00) — Vaša zgodba
Kljub temu, da smo v času poletnih počitnic, smo dijakinje drugega letnika, programa cvetličar Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije v sklopu PUD-a urejale okolico Varstveno delovnega centra v Novem mestu. Prostor bodo krasile manj zahtevne rastline, kot so lonicera in lovorikovec, v senci se bodo bohotile različne sorte host, vročemu poletnemu soncu pa se bodo nastavljale sivke in ameriški slamniki.

DL: Psi še vedno neprivezani
sob, 21.7.2018 (15:50) — Lokalno aktualno
V zvezi z varnostjo se je oglasila Novomeščanka in opozorila na problem neprivezanih psov. »Kar nekajkrat sem se že spregovorila o tem, pa nič ne pomaga. Ljudje pse v glavnem sprehajajo neprivezane, pa ni važno, v katero smer se obrnem. Res redki so na povodcu, večina jih leta naokrog in lastnike prav nič ne briga za preostale sprehajalce, kolesarje itd. Če jih ogovoriš, pravijo le, da njihov pes ni nevaren in ne bo nikomur nič naredil. Tega seveda ne morejo vedeti. Sprašujem se, kje so inšpektorji – samo eno popoldne se naj sprehodijo po Ragovem logu, ob Krki, na Drski itd., pa bodo imeli kaj delati in tudi kaj bo kapnilo v blagajno,« pravi klicateljica.

Vaša satira: Ali lahko ginekologa ... po pregledu ... tikam?
sob, 21.7.2018 (14:00) — Vaša zgodba
Pred kratkim sem dobila vabilo na redni preventivni ginekološki pregled, ki nas vsake tri leta opomni, da poskrbimo zase. V ginekološki čakalnici so me presenetile fotografije dojenčkov in malih otrok, ki so jih tja prinesli veseli in ponosni starši. Ker me že nekaj časa ni bilo, sem šla ven in preverila, če se nahajam v pravem prostoru ali sem morebiti zašla na pediatrični oddelek. Vse je bilo v redu, le čakalnica se je spremenila. Vabilo v materinsko šolo, dojenčki eden lepši od drugega. Za starejše, kot sem sama, ni bilo obvestil ali fotografij.

DL: Portret tedna - Boštjan Sladič
sob, 21.7.2018 (12:40) — Lokalno aktualno
Ni pogosto, da nekdo, ki komaj pride v kraj, kar takoj prevzame vodenje kakšnega društva. A Boštjana Sladiča so ljudje kmalu potem, ko se je iz Kranja preselil v Šentrupert, prosili, ali bi postal predsednik društva upokojencev, na čelu katerega je bil devet let, marca pa se je poslovil.

Mitja Krevs na Balkanskem prvenstvu
sob, 21.7.2018 (11:40) — Vaša zgodba
Mitja Krevs je včeraj nastopil za člansko reprezentanco na Balkanskem prvenstvu v Bolgariji (Stara Zagora). V teku na 5000m je osvojil 4. mesto s časom 14:47,55.

DL: Novomeška godba - Res so nekaj posebnega, saj delujejo že 190 let
sob, 21.7.2018 (10:45) — Lokalno aktualno
Novomeška mestna godba bi morala letos praznovati 170-letnico delovanja, a temu ni tako. Da letnica začetka delovanja godbe 1848, ki se je uporabljala celih 70 let, stoji na bolj trhlih temeljih, je med pisanjem diplome na filozofski fakulteti ob koncu študija muzikologije ugotovil Denis Androić. Na osnovi razpoložljivih dokumentov je ugotovil, da je Novo mesto godbo v današnjem pomenu besede imelo že leta 1828.

Pravico tržnega dne podelila Marija Terezija
sob, 21.7.2018 (09:50) — Vaša zgodba
Za nadvse gostoljubnimi Sodražani je še ena izjemno izpeljana (tridnevna) turistično etnografska prireditev, 14. Psoglavski dnevi oziroma 12. Tržni dan. Na lokaciji nekdanje posojilnice so odprli pokrito tržnico, pripravili vrsto športnih dogajanj in veselo igro »Šedraška pravica« Mladinskega kluba Sodražica ter nastop domačih tamburašev. Trg in stranske ulice je zasedlo 22 krošnjarjev, rešetarjev, lončarjev in drugih mojstrov domače obrti. Pred uradnim začetkom so se predstavila društva, ki delujejo v občini z gosti. »To naše dogajanje temelji na več kot stoletni tradiciji, ko je Marija Terezija dala pravico Tržnega dne, in ni v ničemer kopija podobnih prireditev v drugih krajih,» je v nagovoru poudaril sodraški župan Blaž Milavec. Slavnostni govornik ob množični udeležbi je bil Peter Misija, predsednik Turistične zveze Slovenije.

Vesele počitnice 2018 v Rokodelskem centru Ribnica
sob, 21.7.2018 (08:50) — Vaša zgodba
Vesele počitnice za otroke od 6. leta dalje bodo v Rokodelskem centru Ribnica potekale od 23. 7. do 3. 8. 2018, od 9. do 11. ure. Otroci bodo ustvarjali, se zabavali in ob tem spoznavali dediščino in pridobivali ročne spretnosti.