Spletni arhiv

Začetni datum: četrtek, 17.1.2019

DL: Boljši časi za letalstvo; Ivan Kralj ima velike načrte
čet, 17.1.2019 (14:45) — Lokalno aktualno
Obljublja jih direktor podjetja Atar Ivan Kralj, ki je v zaključni fazi nakupa zemljišč na letališkem kompleksu v Prilozju, ki so v lasti Kmetijske zadruge Krka iz Novega mesta

Smeti odvrgel na travnik, a pozabil na položnice; ime znano - lahko inšpekcija ukrepa?
čet, 17.1.2019 (13:50) — Lokalno aktualno
Ali smejo inšpektorji ljudi, ki ne spoštujejo okolja, poiskati tudi na podlagi sledi v njihovih smeteh? Kakšne so kazni in kako umazana je Slovenija?

VIDEO: Na obisku Miran Rudan
čet, 17.1.2019 (12:15) — Lokalno aktualno
''Da srce ne poči'' je nova pesem zasedbe Pop Design, v kateri lahko, če pozorno poslušamo, odkrijemo kakšno življenjsko resnico, verjetno pa se lahko marsikdo s sporočilnostjo tudi poistoveti. Miran Rudan je v pogovoru s Tonyjem na Radiu Krka razkril ozadje pesmi, umeščene v ta čas, prav gotovo pa je v videospotu, ki si ga lahko ogledate tudi na naši spletni strani, zgodba, ki se prepogosto dogaja, a ima to pot srečen konec, jasna.

DL: Portret tedna - Jasna Dokl Osolnik
čet, 17.1.2019 (11:00) — Lokalno aktualno
Jasna Dokl Osolnik je bila telovadka, tako kot je bil telovadec Leon Štukelj. Spoznala sta se, ko ji je bilo dvanajst let na tekmi za Šalamunov memorial v Mariboru. Ko je stopil v dvorano, je to začutila, čeprav ga ni poznala. Vedela je zanj, saj ji je o njem pripovedoval oče, športni urednik pri Dolenjskem listu in kasneje dolgoletni dopisnik časnika Delo.

VIDEO: Strokovnjak, ki je predaval z Mandelo, Gatesom, Bransonom. Prijavite se
čet, 17.1.2019 (10:00) — Vaša zgodba
Ne zamudite - v Semič prihaja strokovnjak, ki je predaval skupaj z Nelsonom Mandelo, Billom Gatesom, Richardom Bransonom.

Hrana ni za tjavendan - zmanjšajmo količine zavržene hrane; recepti iz ostankov jedi
čet, 17.1.2019 (09:10) — Vaša zgodba
Program Ekošola in Lidl Slovenija že peto leto zapored izvajata projekt Hrana ni za tjavendan, ki nagovarja otroke, mladostnike, učitelje in starše k zmanjševanju količin zavržene hrane ter k razmisleku o socialnih, okoljskih in ekonomskih problematikah, povezanih z zavrženo hrano. V šolskem letu 2018/2019 se je v projekt prijavilo rekordnih 111 izobraževalnih ustanov iz vse Slovenije, od tega 24 vrtcev, 71 osnovnih šol in šol za otroke s posebnimi potrebami ter 16 srednjih šol. Med prijavljenimi je tudi 13 izobraževalnih ustanov iz Jugovzhodne regije, in sicer 7 osnovnih šol (OŠ Bršljin, OŠ Drska, OŠ Grm Novo mesto, OŠ Trebnje in POŠ Šentlovrenc, OŠ Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki in OŠ Mirana Jarca Črnomelj), 4 srednje šole (Gimnazija in srednja šola Kočevje, Ekonomska šola Novo mesto, GRM Novo mesto – SŠ za gostinstvo in turizem, Srednja šola Črnomelj) in 2 vrtca (OŠ Vavta vas – Vrtec Krkine lučke, Otroški vrtec Metlika).

Karierni dan na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
čet, 17.1.2019 (08:20) — Vaša zgodba
Na Osnovni šoli Maksa Pleteršnika Pišece smo 14. januarja 2019 izvedli karierni dan, ki je potekal v prostorih osnovne šole. Udeležili so se ga učenci od 7. do 9. razreda, pridružili pa so se nam tudi učenci iz Osnovne šole Bizeljsko in Osnovne šole Globoko.