Spletni arhiv

Začetni datum: sreda, 23.5.2018

DL: LOK orodjarstvo - Delavci niso le strošek
sre, 23.5.2018 (14:45) — Lokalno aktualno
Jože Luzar začel popoldansko obrt v domači garaži, nato samostojni podjetnik – Odkar podjetje vodi sin Matej, LOK orodjarstvo, d.o.o. – Izdelovanje najrazličnejših orodij zlasti za avtomobilsko industrijo – Domači in tuji trg – S 27 delavci v obrtni coni, a v načrtu selitev v novo halo in nove zaposlitve

Ekskurzija revmatikov v deželo Martina Krpana
sre, 23.5.2018 (14:15) — Vaša zgodba
Praznični dan v aprilu je podružnica revmatikov Dolenjske in Bele krajine pod prizadevnim vodstvom našega vodje Andreja Gregorčiča organizirala ekskurzijo v deželo Martina Krpana, na Notranjsko. Avtobus je zjutraj odpeljal iz Črnomlja, med vožnjo smo se jim pridružili še člani v Novem mestu in Trebnjem. Zbralo se nas je 44.

Kako sem preživel dan s Karlom Erjavcem
sre, 23.5.2018 (13:45) — Vaša zgodba
»Tega dneva ne bom pozabil do konca svojega življenja,« je navdušeno povedal Jakob Lavrič, ki je dan preživel ob boku ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca. Njuno druženje je omogočila Občina Trebnje, ki v okviru projekta Sejanje optimizma mladim pomaga spoznati in preživeti čas z uspešnimi posamezniki iz različnih sfer življenja, od politične do glasbene, kulturne in podjetniške. K prijavi so vabljeni mladi med 15. in 29. letom iz vse Slovenije na info@trebnje.si.

Mojca Čemas Stjepanovič sprejela uspešne osnovnošolce
sre, 23.5.2018 (13:15) — Vaša zgodba
Osnovnošolci iz območja občine Črnomelj so bili letos izjemno uspešni in so na različnih področjih dosegli kar nekaj zavidljivih uspehov na državni ravni. Zato je županja v prostorih Občine Črnomelj sprejela najuspešneje in jim čestitala za dosežke.

Motoristi pred Qlandio: Vozi varno in odgovorno - misli na sebe in druge
sre, 23.5.2018 (12:45) — Vaša zgodba
12. maja je na parkirišču in v prostorih krškega NC Qlandia potekala izobraževalna delavnica za motoriste ''Vozi varno in odgovorno ter misli na sebe in druge''. Cilj delavnice je bil predvsem izboljšati varnost voznikov skuterjev, mopedov in motornih koles v cestnem prometu. Kot je še zapisal predsednik MK Rak Janez Mede, je namen te in podobnih delavnic, da vozniki motornih koles razvijejo zavest o pomenu nošenja zaščitne opreme zaradi nji samih in ne zaradi zakona, ki jim to predpisuje. Problematični so tudi vozniki motornih koles v starostni skupini 50 in več let, ki so pred nedavnim opravili vozniški izpit A kategorije, nimajo pa dovolj izkušenj za upravljanje motornega kolesa. Po poročilu Prometne policije se je v letu 2017 povečalo število prometnih nesreč prav pri voznikih, starejših od 50 let.

Izlet v šolo Brihtna glava na osvobojenem ozemlju
sre, 23.5.2018 (12:15) — Vaša zgodba
Članice Univerze za starejše smo ob dnevu zmage načrtovale izlet v Belo krajino. Že preverjeno pot je naša vodička Anica Bukovec ponudila še nam udeleženkam delavnice Z glasbo v lepši dan. Z našo profesorico Cvetko Krampelj smo se že dolgo veselili tega dogodka. To je bila tudi višinska priprava in trening glasov za predstavitev našega dela na Četrtkovem srečanju.

DL: Portret tedna - Marinka Cerinšek
sre, 23.5.2018 (11:30) — Lokalno aktualno
Marinki Cerinšek, prof. slovenskega jezika in univ. dipl. bibliotekarki, ki že 25 let našo mladino poučuje slovenščino – skoraj vseskozi na OŠ Frana Metelka Škocjan, vmes leto in pol na novomeški gimnaziji –, ni nikoli dolgčas. Kako bi ji bilo, ko pa ima tako rada knjige! Branje jo duhovno in miselno krepi, knjiga ji je pomembna vrednota. Ljubezen do slovenskega jezika skuša prenesti tudi na učence s spodbudo, lepo besedo in zgledom.

Z ministrom na trebanjskih cestnih gradbiščih
sre, 23.5.2018 (10:40) — Vaša zgodba
V petek, 18. maja 2018, ob 13. uri je Občino Trebnje z obiskom počastil minister za infrastrukturo, dr. Peter Gašperšič. Skupaj še z nekaterimi predstavniki DRSI je bilo pregledano trenutno stanje aktualnih projektov na državnih cestah, ki so na območju Občine Trebnje v načrtovanju ali že pred izvedbo.

Krško ob prazniku naprej po začrtani poti trajnostnega razvoja
sre, 23.5.2018 (10:10) — Vaša zgodba
Ob prazniku občine Krško, posvečenem spominu na prve padle krške borce in vrnitvi izgnancev, je župan občine Krško mag. Miran Stanko na včerajšnji novinarski konferenci predstavil delo zadnjih štirih let in predstavil načrte. Zadnja štiri leta ocenjuje kot uspešna, saj so v skladu z zastavljenimi cilji v občini izpeljali kar nekaj večjih naložb tako na področju infrastrukture, šolstva in predšolske vzgoje, kmetijstva, trajnostne mobilnosti in drugih. Predvsem so sledili cilju uravnoteženega razvoja na območju celotne občine, hkrati pa s financiranjem ali sofinanciranjem omogočili izvajanje programov, med katerimi številni presegajo zakonske obveze. V letih 2014 do vključno 2017 je Občina Krško za investicijske odhodke namenila nekaj več kot 54,4 milijona evrov ter uspela počrpati 19,3 milijona transfernih prihodkov (državnih in evropskih sredstev).

Predavanje: Oktobrska revolucija in preprosto ljudsko uporništvo
sre, 23.5.2018 (09:50) — Vaša zgodba
V sredo, 23. maja 2018, bo v predavalnici Mestne muzejske zbirke Črnomelj ob 19. uri potekalo predavanje dr. Leva Centriha iz Inštituta za civilizacijo in kulturo, z naslovom "Oktobrska revolucija in preprosto ljudsko uporništvo".

Proaktivna kavarna 2018 - predlagali sva postavitev pitnikov
sre, 23.5.2018 (09:30) — Vaša zgodba
V četrtek, 17. 5.2018, smo se dijaki Ekonomske in trgovske sole Brežice udeležili delavnice “Proaktivna kavarna 2018” v Mladinskem centru Brežice. Delavnico je izvajal Inštitut za mladinsko participacijo, zdravje in trajnostni razvoj, v okviru Partnerstva za okolje in zdravje.

Učenke OŠ Trebnje druge v državi
sre, 23.5.2018 (09:10) — Vaša zgodba
Naše učenke so po lanskem naslovu državnih prvakinj v dvoranskem nogometu tudi letos igrale odlično in na koncu zasedle drugo mesto v državi.

Pripravimo se na 7. Triglav tek - priprave tudi v Novem mestu
sre, 23.5.2018 (08:55) — Vaša zgodba
Triglav tek bo tudi letos drugo soboto v septembru prevetril protokolarni park Brdo pri Kranju. Da bi organizatorji tradicionalnega tekaškega dogodka h gibanju spodbudili še več ljudi in tekačem omogočili ustrezne priprave na izbrani tekaški izziv, so v sodelovanju z izkušenimi trenerji organizirali brezplačne tekaške treninge po 10 slovenskih krajih. Priprave na 7. Triglav tek bodo v sodelovanju s Pulz športom odprli to soboto, 12. maja, ob 10. uri v ljubljanskem parku Tivoli.

Potujoči »Evropski kotiček« uspešno informira o priložnostih v EU
sre, 23.5.2018 (08:35) — Vaša zgodba
Z Mladinskim centrom Brežice in našim evropskim kotičkom pridno potujemo po različnih dogodkih, šolah in lokacijah. Obiskali smo že dijake Gimnazije Brežice in srednjo šolo ETRŠ, bili na dogodku Veter v laseh OŠ Cerklje ob Krki in predstavili naše Evropske urice tudi evropskem poslancu Francu Bogoviču na dogodku ob dnevu Evrope na Ekonomski in trgovski šoli Brežice.

Na dobri poti k peti zvezdici
sre, 23.5.2018 (08:15) — Vaša zgodba
V 1. Slovenski namiznoteniški ligi smo prvi del prvenstva končali na prvem mestu, ki smo ga držali vse od prvega kola lige dalje, ostalim pa za redno spodbujanje igralcev. V končnici prvenstva so bili prejšnjo soboto naši igralci Hribar, Cvetko, Novak in Karković uspešni tudi v prvi polfinalni tekmi v Puconcih (Kema-Krka 3:5). Tekma je bila naporna, zato se tudi v povratnem srečanju v sredo, 23. maja 2018, obetajo zanimivi in kakovostni dvoboji.