Spletni arhiv

Začetni datum: četrtek, 9.4.2020

"Pol ure že izobražujem doma svojega mulca. Predlagam, da so učitelji od sedaj naprej plačani po 10.000 evrov na mesec."
čet, 9.4.2020 (15:45) — Lokalno aktualno
Šale nam lahko v času epidemije pomagajo pri premagovanju negotovosti, strahu in tesnobe. V Slovenskem etnografskem muzeju, kjer so se odločili za dokumentacijo šal o koronavirusu, so jih doslej zbrali že več kot 450. Zbrane šale bodo v prihodnje najverjetneje predstavili tudi na razstavi, kjer bodo tudi strokovno ovrednotene.

Žani raste trebušček, znova bo mamica
čet, 9.4.2020 (14:50) — Lokalno aktualno
Pevka Žana Povše je v veselem pričakovanju. Osem mesecev po zaroki sta z zaročencem sporočila, da je na poti plod njune velike ljubezni …

Vaše fotke: Ob Potoku v Novem mestu v ognju uničena hiša
čet, 9.4.2020 (14:10) — Vaša zgodba
V torek, 7. 4. 2020, je ob 23.23 uri v ulici Ob Potoku v Novem mestu gorela stanovanjska hiša velikosti 8 x 4 metrov. Požar, ki je v celoti uničil objekt, so pogasili gasilci iz GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu.

DL: Porumenela fotografija - Praznik posavskih vin
čet, 9.4.2020 (13:40) — Lokalno aktualno
Pred leti so proti koncu januarja v Posavju pripravljali praznik posavskih vin. Leta 1984 ga je tretjič gostilo Bizeljsko. Pobudniki zanj so bili krajani Čateža ob Savi, ki so nato zraven pritegnili širši krog vinogradnikov in kmetijskih delovnih organizacij. Prireditev na Bizeljskem je imela kot vsakič veliko občinstva. Sprevodu so dodali nekaj pikre karnevalske šegavosti, za bahatimi tovorniki, ki so jih vodili plemeniti konji, sta npr. capljala v reven voz vprežena osla vinogradnikov. Ta vesela povorka je bila uvod v razglasitev najboljših vinskih vzorcev na razstavi, podelitev diplom in priznanj vinogradnikov ter organizacijam, ki so svoje vino ponudili tudi za pokušino. Gospodinje so dopolnile izbor vin z odličnimi jedili kmečke kuhinje. V treh dneh so jih menjaje kuhale in pekle ženske iz Stare vasi, Bizeljskega in Orešja. Tedanji praznik je bil, kot smo poročali v Dolenjskem listu, tudi priložnost za pogovor med predstavniki turističnih društev Čatež, Bizeljsko in Kostanjevica ter Agrokombinata in Slovina o vsebini prireditve v prihodnje.

Melania Trump - ''Bistra, jeklena, ambiciozna in preudarna ženska, ki teče maraton''
čet, 9.4.2020 (13:00) — Lokalno aktualno
Novinarka Washington Posta Mary Jordan je napisala knjigo o prvi dami ZDA Melanii Trump, ki priseljenko iz Slovenije opisuje malce drugače, kot je njena javna podoba. Pulitzerjeva nagrajenka Jordanova opisuje prvo damo kot bistro, jekleno, ambiciozno in preudarno žensko, ki teče maraton.

Pridne roke članic DPM Črnomelj šivajo zaščitne maske
čet, 9.4.2020 (12:30) — Vaša zgodba
Japonski pregovor pravi: »Če imaš prijatelja ob sebi, ni nobena pot predolga.« ... Prostovoljki DPM Črnomelj Sonja Strgar in Dara Lazarević tudi v teh dneh ne posedata križem rok in sta dokaz, da japonski pregovor še kako drži. Prostovoljno sta prisluhnili lokalnemu okolju in v času širjenja virusa covid19 svoje znanje šivanja preusmerili v izdelavo zaščitnih mask. Do sedaj sta njuni zlati roki sešili 1000 mask. Donirali sta jih zaposlenim v DSO Črnomelj, BS Petrol – Kočevje, ZD Črnomelj, Komunali Črnomelj, Krajevni skupnosti in Občini Črnomelj. Seveda pa nista pozabili niti na ostale članice DPM Črnomelj ter ravno tako tudi njim in njihovim družinskim članom podarili zaščitne maske.

Zaščitne maske šivali tudi v Adlešičih
čet, 9.4.2020 (12:00) — Vaša zgodba
Tudi v Krajevni organizaciji Rdečega križa (KORK) Adlešiči smo se odločili, da se lotimo šivanja mask in jih razdelimo med naše krajane. V treh dneh so naše tri odbornice Vesna, Romana in Andreja zašile 600 pralnih zaščitnih mask, ki smo jih nato razdelili med prebivalce Krajevne skupnosti Adlešiči. V KORK Adlešiči se zahvaljujemo požrtvovalnim šiviljam in vsem, ki so kakorkoli pomagali pri razdeljevanju mask.

Vuzem 2020 - Metliško obredje bodo letos plesali pred svojimi domovi
čet, 9.4.2020 (11:30) — Vaša zgodba
Članice in člani MFS Ivan Navratil organiziramo tradicionalno vsako leto na velikonočni ponedeljek - letos je to 13. aprila, to je na praznik in dela prost dan - prireditev z naslovom Vuzemski ponedeljek.

Udarniško do več kot 2000 pralnih mask
čet, 9.4.2020 (11:00) — Vaša zgodba
Prejšnji petek so v podjetju M TOM prevzeli blago, do srede pa sta dve tretjini gospodinjstev v občini Mirna že prejeli po eno pralno zaščitno masko in eno zaščitno masko za enkratno uporabo.

Ljudje ob Kolpi: Vinko Kambič
čet, 9.4.2020 (10:45) — Vaša zgodba
Dr. Vinko Kambič, zdravnik, akademik, zbiratelj umetnin

Projekt MOST: Uporabniki se dobro držijo, je pa občutiti osamljenost, depresivnost in strah
čet, 9.4.2020 (10:20) — Vaša zgodba
Tudi v času pandemije ekipa Projekta MOST obiskuje svoje uporabnike in jim pomaga pri najnujnejših opravilih. Člani ekipe se zavedajo pomembnosti svojega dela in poudarjajo, da so njihovi uporabniki naši starši, stari starši, svojci, prijatelji in tudi ljudje, ki nimajo nikogar.

Spremljajte posavsko dediščino od doma
čet, 9.4.2020 (09:55) — Vaša zgodba
Dragi prijatelji in drage prijateljice muzeja, pišemo vam v četrtem tednu zaprtja našega skupnega muzeja, v katerem bi se v tem času srečali vsaj šestkrat. Odprli bi tri nove razstave, uživali bi na treh koncertih in se skupaj veselili lepega vremena, ko pri nas ne pojejo samo ptički, ampak se ob dopoldnevih sliši veselo »žvrgolenje« šolarjev. Življenje v času epidemije se je spremenilo, pomembno je, da jo skupaj ustavimo in da ostanemo zdravi. Tako se naše življenje večinoma odvija v krogu družine. Tudi sodelavci in sodelavke Posavskega muzeja Brežice večino časa preživimo doma, čeprav grad ne sameva. Vrata so še vedno zaprta, naše delovanje in našo povezanost z vami pa smo usmerili na splet in družabne medije.

Prijazno vabljeni k spremljanju bogatih vsebin na spletni strani:

Vsi (filmi) doma #8
čet, 9.4.2020 (09:35) — Vaša zgodba
Približujejo se praznični dnevi, zato vam z akcijo Vsi (filmi) doma želimo še posebej polepšati nadaljnjih nekaj dni z naborom slovenskih filmov. Ne zamudite dveh celovečernih igranih prvencev, komedij in animiranih filmov za otroke.

Zimski športni dan z očetom
čet, 9.4.2020 (09:15) — Vaša zgodba
V šoli ni pouka, ker so v državi izredne razmere zaradi epidemije koronavirusa. Pouk imamo na daljavo. To pomeni, da nam učitelji naloge pošiljajo preko spleta. Zelo sem bil vesel, ko sem opazil, da imamo v četrtek športni dan.

Računalniki za šolarje
čet, 9.4.2020 (08:50) — Vaša zgodba
Kot kaže, bo kriza z novim koronavirusom trajala še nekaj časa, zato so se v LokalPatriotu, Društvu za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, Zavodu Novo mesto in Zavodu Situla odločili pomagati šolarjem, ki morajo svoje obveznosti trenutno opravljati na daljavo, za kar potrebujejo lasten računalnik in ostalo tehnološko opremo. V ta namen pozivajo posameznike in organizacije, da prispevate računalnike ali računalniške pripomočke, ki jih bodo nato razdelili med pomoči potrebne šoloobvezne otroke. Svojo opremo lahko dostavite pred vhod v Mladinski center Oton (nekdanji Dom športa, Župančičevo sprehajališče 1, Novo mesto) vsak delovnik med 16. in 17. uro, kjer jo bodo prevzeli na varen način. Akcija bo trajala predvidoma do konca meseca.

Krvodajalska akcija v Krškem bo 21. aprila, dogovorite se za uro prihoda
čet, 9.4.2020 (08:30) — Vaša zgodba
Spoštovani krvodajalci, obveščamo vas, da bo krvodajalska akcija (prilagojena trenutnim razmeram ) v občini Krško potekala v torek, 21. 4. 2020, v Osnovni šoli Leskovec pri Krškem, v veliki športni dvorani, kjer bo tudi vhod.