Spletni arhiv

Začetni datum: četrtek, 6.10.2022

VIDEO: Po novi poti skozi Portoval
čet, 6.10.2022 (14:40) — Vaša zgodba
Nova pot skozi Portoval ob Krki. Super urejeno, klopi in vse kar spada zraven, čakamo še brv Irča vas🌲 Naš župan je bil kar priden✅

Ljubezen po domače v zakulisju videti povsem drugače
čet, 6.10.2022 (14:10) — Lokalno aktualno
Dolenjec Jure Struna razkriva, kako zanimivo je bilo na njegovem konjeniškem ranču, ko so snemali oddajo Ljubezen po domače. Izvolite pogled na prizorišče, kakršnega ne poznate …

FOTO: Zoretovih 61 let - Lepo in toplo nam je bilo
čet, 6.10.2022 (13:30) — Vaša zgodba
V petek, 30 septembra, je Tomaž Zorko – Zore svojih 61 let proslavil v krogu prijateljev in družine s prav posebnim koncertom. V Športnem centru Košenice je predstavil trilogijo - ploščo Lepo in toplo nam je tukaj, pesniško zbirko Z roba panonskega morja in roman Gusarjenje po dnu Panonskega morja.

DL: Zdenko Potočar - jadrnica in ples
čet, 6.10.2022 (13:00) — Lokalno aktualno
Novomeščan Zdenko Potočar, profesor na Ekonomski gimnaziji in predavatelj na Višji strokovni šoli Ekonomske šole Novo mesto, obožuje jadranje. Kadar mu le čas dopušča, rad pobegne na morje, med valove, veter in tišino. V letošnjem poletju je v mesecu in pol prejadral ves Jadran, vse do skrajnih kotičkov na jugu. Na jadralskih podvigih se mu poleg partnerke Lorene občasno pridružijo tudi člani družine in prijatelji.

Vaši fotki: V Družinski vasi pogorela hiša
čet, 6.10.2022 (12:25) — Vaša zgodba
Poročali smo že, da je včeraj navsezgodaj zjutraj ogenj uničil hišo v Družinski vasi. Posredovali so gasilci štirih PGD-jev - Šmarjeta, Bela Cerkev, Orešje in Zbure. Pričujoči fotografiji sta delo slednjega ...

DL: Ponosni na tradicijo - Gasilec pri vsaki hiši
čet, 6.10.2022 (12:00) — Lokalno aktualno
Eno najmlajših društev v Gasilski zvezi – Spomini na požar pred dvajsetimi leti – Razvili društveni prapor

Strelsko tekmovanje častnikov: Ponovitev uspeha iz lanskega leta
čet, 6.10.2022 (11:35) — Vaša zgodba
Ekipa Območnega združenja slovenskih častnikov Novo mesto, Dolenjske Toplice, Mirna Peč, Šentjernej, Škocjan, Šmarješke Toplice, Straža in Žužemberk je ponovno zmagala na strelski tekmi za memorial Franca Živiča. Tekma je potekala v soboto, 1. oktobra, na strelišču Zakov v Reštanju, v organizaciji OZSČ Krško. Tekmovalo je 36 strelcev iz šestih društev.

FOTO: Odprtje knjigobežnice v Mokronogu
čet, 6.10.2022 (11:10) — Vaša zgodba
Zadnji septembrski četrtek v Mokronogu je bil, kljub močnemu dežju, zelo živahen in zanimiv. Otvorili smo knjigobežnico v Športnem parku Mokoronog, ki se nahaja tik ob Osnovni šoli Mokronog. Knjigobežnice so namreč male hišice, namenjene izmenjavi knjig. Nahajajo se na zelo različnih lokacijah. Ob vrtcih, šolah, na igriščih, ob jezerih, v parkih, na plažah, skratka povsod tam, kjer se zbirajo ljudje in si tako tudi z branjem krajšajo čas. Knjigo lahko odda ali vzame vsakdo.

Novo poglavje za elitno zasedbo slovenskih mažoret, v njej tudi Dolenjke
čet, 6.10.2022 (10:45) — Vaša zgodba
V Brežicah se je v soboto, 24. 9. 2022, premierno predstavil Nacionalni mažoretni ansambel. Elitna reprezentančna izbrana vrsta mažoret iz različnih slovenskih klubov – Dobove, Kamnika, Novega mesta, Radeč in Trebnjega, je pod vodstvom priznane trenerke in sodnice Tadeje Rozman in predsednika mažoretne zveze Aleša Breznikarja predstavila svojo prvo skupno koreografijo, s katero so napisale prvi list v njihovi skupni zgodbi.

Se sosedom pohvalite s svojim štrudljem? Prijavite se na tekmovanje, še danes je čas
čet, 6.10.2022 (10:15) — Vaša zgodba
V sklopu Praznika topliškega jabolka, ki bo letos potekal od 7. do 8. oktobra, Društvo podeželskih žena Dolenjske Toplice in Zveza kmetic Slovenije organizirata 7. državno in 21. društveno tekmovanje v ocenjevanju jabolčnega zavitka.

Imate minuto? 3. oktober, svetovni dan arhitekture: Franc Filipčič, snovalec KD Krško
čet, 6.10.2022 (09:45) — Vaša zgodba
Na prvi ponedeljek v oktobru obeležujemo svetovni dan arhitekture, ki ga je leta 1986 razglasilo Mednarodno združenje arhitektov (UIA). Ob letošnjem dnevu arhitekture se tako spominjamo pomembnega posavskega arhitekta Franca Filipčiča, snovalca Kulturnega doma Krško.

Karierni sejem 2022 - želijo ostati in delati v Posavju
čet, 6.10.2022 (09:15) — Vaša zgodba
Na delavnicah, ki smo jih lani izvajali v Mladinskem centru Brežice, se je na pobudo mladih izoblikovala ideja o Kariernem sejmu in 29.9.2022 je ideja tudi zaživela. Mladi so poudarili, da si želijo ostati in delati v Posavju, kar so potrdili tudi rezultati izvedenih anket, zato smo jim skozi sejem in predstavitve delodajalcev želeli prikazati ter približati zaposlitvene možnosti in priložnosti, ki jih imajo v Posavju ter jim s tem pomagati pri odločitvah na njihovi karierni poti. Hkrati je bil sejem odlična priložnost za mreženje mladih, šol, podjetij, Zavoda RS za zaposlovanje in nasploh lokalne skupnosti. Z uvodnimi besedami sta nas pozdravila direktorica Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, ga. Katja Čanžar in župan Ivan Molan, ki sta uradno otvorila Karierni sejem.

Pridružili so se nam osnovnošolci (8. in 9. razred) ter srednješolci (3. in 4. letnik) iz Posavja ter študentje posavskih fakultet, tekom dneva se jih je zvrstilo več kot 400. Zelo smo veseli takšnega odziva ter hkrati hvaležni vsem 35 podjetjem, ki so se odzvali povabilu in se nam včeraj pridružili.

Z nami so bili: Fakulteta za turizem, SIC Brežice - Višja strokovna šola, Šolski center Krško-Sevnica, Lidl Slovenija d.o.o. k.d., Policijska postaja Brežice, Ino Brežice d.o.o., Knjižnica Brežice, Spar Slovenija, Nomago d.o.o., Agencija Agado, Workforce Slovenija d.o.o., Ljudska univerza Krško, Preis Sevnica d.o.o., Psihološki center Plus Rešitve, RESISTEC UPR d. o. o. & CO. k. d., METALTEC d. o. o., ATHOS Elektrosistemi d. o. o., Robert Bosch d.o.o. Krško, Regionalna razvojna agencija Posavje, Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, TPV Automotive d.o.o., Vulkanizerstvo Furlan Dobova, Zdravstveni dom Brežice, Domdesign, d. o. o., Zavod Neviodunum - Posavski Obzornik, Tips d.o.o, GEN-I, trgovanje in prodaja električne energije, d.o.o., Območna obrtno-podjetniška zbornica Brežice, Zavod RS za zaposlovanje - Območna služba Sevnica, Kovis d.o.o, Posavski muzej Brežice, I.H.S. Krško d.o.o., City Connect d.o.o, Willy Stadler d.o.o., Invalidsko podjetje Lumia.

Poleg sejma pa so se v zgornjih prostorih našega mladinskega centra odvile različne delavnice, in sicer pogovor z mladimi študenti, različnih študijskih smeri, Psihološki center Plus Rešitve so z mladimi izvedli osebnostno/poklicno testiranje, Klara Eva Kukovičič jim je na zanimiv način predstavila, kako se pripravijo na razgovor in napišejo življenjepis.

Dnevi slovenskega filma v Sombotelu s posavsko udeležbo
čet, 6.10.2022 (08:45) — Vaša zgodba
Od 10. do 12. oktobra bodo v Sombotelu na Madžarskem potekali  5. Dnevi slovenskega filma, v okviru katerih si bo madžarsko občinstvo lahko ogledalo tri slovenske celovečerne filme iz leta 2019. Jaz sem Frenk scenarista in režiserja Metoda Pevca, Zgodbe iz kostanjevih gozdov režiserja Gregorja Božiča in Polsestra režiserja Damjana Kozoleta.

Gledališki abonma KD Krško za sezono 2022-2023
čet, 6.10.2022 (08:20) — Vaša zgodba
Spoštovane ljubiteljice in ljubitelji gledališča! Po dveh precej težavnih epidemičnih letih kulturne ustanove v prihajajočo sezono vstopamo bolj sproščeno in nemara celo z neko smelo mero optimizma.