Spletni arhiv

Začetni datum: petek, 21.9.2018

DL: Portret tedna - Janez Barborič
pet, 21.9.2018 (14:35) — Lokalno aktualno
Za vsako župnijo je največji dogodek nova maša in v šmarješki župniji so jo čakali zelo dolgo, kar 48 let. Pred kratkim je novo mašo daroval Janez Barborič, doma iz Gorenje vasi pri Šmarjeti, ki je eden od štirih letošnjih novomašnikov, ki izhajajo iz novomeške škofije. Praznovanje, pri katerem so sodelovali mnogi verniki, je bilo veličastno, župnija se je povezala in tega je vesel tudi župnik g. Andrej Golčnik.

Irena Yebuah Tiran dosegla velik mejnik v svojem življenju
pet, 21.9.2018 (14:10) — Lokalno aktualno
"Neverjetno je bilo. Hvala berlinski maraton za še eno življenjsko izkušnjo," je na družbenem omrežju zapisala Irena Yebuah Tiran. Tako je slovenska operna pevka in žirantka v oddaji Znan obraz ima svoj glas je zopet pretekla enega najtežjih maratonov na svetu, prvič ji je to uspelo pred enajstimi leti.

V Krko peš v službo
pet, 21.9.2018 (13:30) — Vaša zgodba
V farmacevtski  družba Krka se zavedajo, da je njihovo delovanje tesno prepleteno z družbenim in gospodarskim okoljem, odgovornost do naravnega okolja pa je postala del Krkinih vsakodnevnih poslovnih aktivnosti. Prav zato se ves čas aktivno vključujejo v dejavnosti, usmerjene v ukrepe za izboljšanje kakovosti zraka in razvoj trajnostne mobilnosti. Tudi letos so v okviru evropskega tedna mobilnosti svoje sodelavce pozvali, da se v petek, 21. septembra, v čim večjem številu pridružijo trajnostni akciji, poimenovani Krkin dan brez avtomobila, ki jo organizirajo že tretje leto zapored. V želji po manjši obremenitvi cest, parkirišč in okolja so se številni krkaši na ta dan na delo odpravili peš, s kolesom, javnim prevozom ali pa se s sodelavci dogovorili za skupno vožnjo. Tako so tudi v Krki prispevali k projektu evropskega tedna mobilnosti, ki letos poteka pod sloganom Združuj in učinkovito potuj.

Vaše fotke: Šaljive igre gasilskih veteranov
pet, 21.9.2018 (12:55) — Vaša zgodba
Veterani GZ Semič so v sredo pripravili družabno srečanje, katerega gostitelj je bilo PGD Krvavčji vrh - na tamkajšnjem igrišču. Za vse člane so pripravili družabne igre, ki so bile seveda povezane z gasilstvom.

Župan Macedoni sprejel zlate maturante
pet, 21.9.2018 (12:20) — Vaša zgodba
Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je v tem tednu sprejel zlate maturante novomeških srednjih šol v šolskem letu 2017/18 ter njihove ravnateljice in ravnatelje. Letos je bilo na splošni maturi deset zlatih maturantov, od tega devet iz Gimnazije Novo mesto in eden iz Srednje elektro šole in tehniške gimnazije, ki so dosegli med trideset in triintrideset točk. Na poklicni maturi je bilo enaintrideset zlatih maturantov iz Šolskega centra Novo mesto, ki so dosegli od dvaindvajset do triindvajset točk. Od tega so štirje iz Srednje strojne šole, sedem iz Srednje elektro šole in tehniške gimnazije, dva iz Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole in osemnajst iz Srednje zdravstvene in kemijske šole.

Ob odprtju živahno v Orehovici
pet, 21.9.2018 (11:50) — Vaša zgodba
V četrtek, 20. septembra 2018, je v Orehovici v okviru evropskega tedna mobilnosti potekalo odprtje projekta Ureditev križišča v Orehovici z izgradnjo hodnika za pešce z ureditvijo meteorne kanalizacije. Pri rekonstrukciji lokalne ceste  v Orehovici je občina uredila 240 metrov lokalne ceste. Izgrajenega je 220 metrov hodnika za pešce, 90 metrov parapetnih zidov in 100 metrov opornih zidov. Montiranih je bilo 195 metrov ograj. Položenega je bilo 600 kvadratnih metrov asfalta, postavljenih 5 novih LED svetilk javne razsvetljave in izgrajenih 5 novih priključkov na fekalni kanalizaciji. Urejena sta tudi dva prehoda za pešce. Vrednost investicije je 90.000 evrov.

DL: Tudi po zobeh štejejo uspehe
pet, 21.9.2018 (11:00) — Lokalno aktualno
Za dobro počutje lokalne skupnosti so pomembni uspehi, pri tem pa tudi ali še posebno uspehi zdravstvenih ustanov. Enega zadnjih občutnih uspehov Zdravstvenega doma Sevnica predstavljajo novi biokemični in imunološki analizator v diagnostičnem laboratoriju in prenovljeni zobozdravstveni ambulanti za odrasle.

Otroški vrtec Metlika - Naj športni vrtec
pet, 21.9.2018 (10:10) — Vaša zgodba
V torek, 18. septembra 2018, je bila ob 13. uri v prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ponovno podelitev priznanj vrtcem in šolam, ki so bili uspešni na natečaju za najbolj športni zavod (vrtec, osnovno šolo, osnovno šolo s prilagojenim programom in srednjo šolo). Vsi vrtci in šole, ki smo sodelovali na natečaju, smo morali na Zavod za šport RS Planica poslati izpolnjen ocenjevalni obrazec z vsemi ustreznimi dokazili in prilogami. Na podlagi poslane dokumentacije je komisija podelila laskave nazive in nagrade. Naš vrtec že deset let sodeluje na natečaju. Vsa leta se ponašamo z nazivom NAJ ŠPORTNI VRTEC, zadnjih šest let pa v Metliko prinesemo tudi najvišje zlato priznanje.

V Grosupljem praznik športa
pet, 21.9.2018 (09:40) — Vaša zgodba
Podpora uspešnih podjetij na slovenskem trgu je ključni prispevek k mozaiku vrhunskosti slovenskega športa. Zato vam z veseljem in ponosom sporočamo, da sta Skupina SIJ – Slovenska industrija jekla in Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez podaljšala sponzorsko sodelovanje vse do olimpijskih iger leta 2022 v Pekingu.

Popoldne bo zvonilo v naših cerkvah - ob Mednarodnem dnevu miru
pet, 21.9.2018 (09:10) — Lokalno aktualno
Danes bodo po vsej Evropi med 18.00 in 18.15 in tudi po naših cerkvah 15 minut zvonili zvonovi za mir. Tudi na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju se bodo priključili tej akciji in tako obeležili obhajanje Mednarodnega dneva miru. To simbolično dejanje je namenjeno obeležitvi 100-letnice konca 1. svetovne vojne ter začetka in konca 30-letne vojne (1618-1648), ki sta obe močno prizadeli Evropo.

Dolenjska jazz diplomanta na koncertu v KD Krško
pet, 21.9.2018 (08:40) — Vaša zgodba
Vabljeni v petek, 21.9. 2018, ob 20:00 v KD Krško na koncert nizozemske jazz skupine Quartzite, ki jo sestavljajo tudi slovenski diplomanti Jazz Akademije iz Rotterdama. Dejan in Elvis prihajata iz Velikih Brusnic oz. Šentjerneja.

Danes skok čez Bubko; zračni prostor zaprt
pet, 21.9.2018 (08:15) — Vaša zgodba
Ob 40-letnici atletskega kluba Brežice vas vabimo na tekmovanje v skoku s palico pred Bubka barom v petek, 21. septembra, s pričetkom ob 17. uri. Pričakujemo visoko leteče fante in dekleta, ki se bodo zavihteli visoko v skoku s palico na tradicionalni ekshibicijski tekmi. Zračni prostor bo seveda ponovno zaprt.