Spletni arhiv

Začetni datum: nedelja, 21.7.2019

DL: Drugačno fotografiranje - Uroševa fotostojnica
ned, 21.7.2019 (18:30) — Lokalno aktualno
Uroš Raztresen s Primostka je uresničil zanimivo idejo. Čeprav je po izobrazbi dipl. inženir računalništva, opravlja poklic fotografa in snemalca. Zato ne preseneča, da ves čas razmišlja, kako bi popestril ponudbo in hkrati svojim strankam na dogodkih pripravil dodatno zabavo.

Postarana Nuša Lesar: Za vsem skupaj je botoks
ned, 21.7.2019 (17:00) — Lokalno aktualno
Slovenska voditeljica Nuša Lesar je tako kot številni drugi znani in manj znani obrazi podlegla trendu aplikacije, ki vizualno spremeni vašo podobo, najbolj pa se je v zadnjih dneh prijel trend postaranja obraza. Nuša je svojo "starejšo" podobo delila s sledilci na družbenih omrežjih in se ob tem pošalila na račun proizvajalcev botoksa za glajenje obraznih gum in zapisala: Ta aplikacija je po moje sponzorirana s strani proizvajalcev botoksa ...

DL: Leto in pol za napad in grožnje - Povozil te bom kot psa
ned, 21.7.2019 (15:40) — Lokalno aktualno
Zamahnil proti policistu, drugemu grozil s smrtjo – Kombinacija osebnostne motnje, alkohola in tablet – Zdravila in psihiater mu pomagajo, zato ga čaka polodprti oddelek

Poletni tabor novomeških skavtov - bobrov
ned, 21.7.2019 (14:30) — Vaša zgodba
Pretekli vikend, od 12. do 14.7.2019, je najmlajša skupina skavtov iz Novega mesta (bobri) bila na poletnem taboru v Velikem Gabru. Vikend smo preživeli na počitnicah pri Kremenčkovih, kjer smo spoznali Vilmo, Freda, Barnija, Beti in Dino. Svoja pravila smo zapisali na tla s kredo, namesto televizije, kot jo poznamo od doma, pa smo gledali TV kamen, ki se je prižgal in ugasnil kar s kamnom. Naučili smo se zakuriti ogenj s kresilom, namesto avtomobilov smo si izdelali nogomobile, sestavine za juho smo si nabrali sami, prav tako pa smo si sami izdelali tudi domine, balinčke ter keglje, s katerimi smo se na taboru igrali. Spoznali smo, da si tudi danes lahko marsikaj naredimo sami in da je najboljša večerja, ki si jo sam spečeš nad ognjem.

DL: Porumenela fotografija - 1. maj 1953: Direktor vošči delavcu
ned, 21.7.2019 (13:00) — Lokalno aktualno
Pričujočo fotografijo nam je ob 1. maju, prazniku dela, poslala naša bralka Jožica Repše iz Novega mesta. Nastala je daljnega leta 1953, na njej pa je lepo okrašen avtobus za 1. maj prevoznega podjetja Prevoz iz Brežic. Vozil ga je njen oče Karel Mladkovič (levo), roko pa mu stiska njegov direktor Jože Jurešič.

Sprehod v knjige po francosko
ned, 21.7.2019 (12:00) — Vaša zgodba
Topel, sončni torek, 16. julija 2019, smo preživeli v senci brez, v prekrasni naravi kopališča v Stavči vasi.

Zabavni poskusi na Medgeneracijskem vrtu Črnomelj
ned, 21.7.2019 (11:00) — Vaša zgodba
V četrtek, 18. 7. 2019, smo v sklopu projekta Medgeneracijski vrt izvedli delavnico za otroke Zabavni poskusi na vrtu. Otroci so tako videli in poskusili vrsto znanstvenih poskusov, kateri so domišljiji in ustvarjalnosti dali nove razsežnosti. Poskusi niso bili samo zabavni, ampak tudi izobraževalni, saj so otroci hkrati odkrivali tudi temeljne zakonitosti fizike, kemije in biologije.

DL: Pešec konicam ni več kos
ned, 21.7.2019 (10:00) — Lokalno aktualno
Potem ko sta minister Karl Erjavec in župan Ivan Molan podpisala dokument, vaščani čakajo na uresničitev napovedi – Križišče z avtobusnim postajališčem

VIDEO: Daretova acoustična trilogija se zaključuje s skladbo 'Bitje malo'
ned, 21.7.2019 (09:00) — Lokalno aktualno
Pesnik menda ni pesnik, če ne občuti bolečine – in to tiste, srčne. Močne, ki reže v srce, da zaradi nje tudi zbolimo in tulimo. Takšne, s kakršno se lahko spoprimemo le z nespametnimi in brezglavimi potezami. In bolečine, zaradi katere dvomimo, da nas bo kadarkoli v življenju sploh še zanimala nova oseba.