Spletni arhiv

Začetni datum: petek, 9.6.2023

Janin veliki eksperiment: V množici »umiral« sam
pet, 9.6.2023 (14:40) — Lokalno aktualno
Sklenili smo človečnost postaviti na preizkušnjo. Igrani, a srce parajoči prizori so se odvili v Ljubljani. Kdo je pomagal in kdo se je brezbrižno obrnil proč?

MasterChef: Zala spet deležna izjemnega odziva sodnikov
pet, 9.6.2023 (14:10) — Lokalno aktualno
Ne le, da so sodniki dobesedno zmazali njeno sladico, Karim jo je celo označil za vrhunec sezone, Bine pa je osuplo Zalo pod roko popeljal proti balkonu.

Na Šmihelski: Ko gledaš proti pokopališču, nič ne vidiš. Pač, travo.
pet, 9.6.2023 (13:45) — Vaša zgodba
Trava ob državni Šmihelski cesti v Novem mestu, pri križišču z Westrovo pri zapornicah, že dlje časa ni bila pokošena. Zelo ovira pogled voznikom, ki se na to cesto vključujejo, saj ne vidijo vozil, ki prihajajo iz smeri pokopališča.

DL: Peter Cesar in njegovo pivo
pet, 9.6.2023 (13:20) — Lokalno aktualno
Petra Cesarja iz Goriške vasi v mirnopeški občini, ki dela v Slovenski vojski, se veliko ljudi spominjajo kot snemalca novomeške televizije Vaš kanal. Za televizijo mu je ob družini in vseh drugih obveznostih zmanjkalo časa, se je pa zato posvetil pivu. Pa ne v smislu, da ga samo obožuje kot pijačo, ki v poletni vročini še kako prija, ampak je postal njegov varilec, torej pridelovalec. Pri tem je zelo uspešen in inovativen. Pri Petru doma v Goriški vasi je mogoče degustirati domače zvarjeno pivo različnih okusov – od domačega svetlega piva Cesar do medenega piva Čebela, piva s čilijem, sadnega piva A-ronja in še vrsto drugih. S svojimi vrstami piva se rad predstavlja tudi na različnih sejmih po Sloveniji – za našo rubriko smo ga ujeli v Škocjanu.

Fotka za v anale: Ko te okoli ramen objamejo Messi, Mbappé, Ramos ...
pet, 9.6.2023 (12:40) — Vaša zgodba
Član naše najmlajše nogometne selekcije U7 Alan Kuljanović je kot spremljevalec sodeloval na tekmi francoskega prvenstva med RC Strasbourg in FC PSG.

Vse najboljše, gospod Slavko Omerzo! 90 let ima!
pet, 9.6.2023 (12:00) — Vaša zgodba
V četrtek, 8. junija, se je nekaj učencev, učiteljev OŠ Maksa Pleteršnika Pišece in gospa ravnateljica Nuška Ogorevc odpravilo v Pavlovo vas, kjer živi gospod Slavko Omerzo. Gospod Slavko je namreč dan prej praznoval 90. rojstni dan. Ker je vsa leta sodeloval in pomagal na Unesco taborih, smo mu podarili zbornik o Unesco taborih v Pišecah z naslovom Premikanje mej na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece (avtorica Tanja Plevnik), poseben šopek in mu zaželeli še veliko lepih trenutkov v življenju.

Srečanje upokojenih članov SVIZ Slovenije 2023
pet, 9.6.2023 (11:30) — Vaša zgodba
V torek, 6. junija 2023, je pripravila Sekcija upokojenih članic in članov SVIZ Slovenije, s pomočjo OO SVIZ Podravja in Glavnega odbora SVIZ Slovenije, ki je tudi pokril vse stroške, letno srečanje vseh upokojenih članic in članov v Mariboru. To je drugo največje slovensko mesto, ki leži pod obronki Pohorja ob reki Dravi. Prvič je bil omenjen leta 1164 kot grad Marcburch, mestne pravice pa je dobil leta 1254.

51. Avtorally GZ Novo mesto
pet, 9.6.2023 (11:00) — Vaša zgodba
V nedeljo, 4. junija, je na območju občine Šmarješke Toplice potekalo gasilsko tekmovanje GZ Novo mesto »51. avtorally GZ Novo mesto«, kjer se je več deset ekip pomerilo v gasilsko-športnih disciplinah.

Smo po koroni še vedno isti ''mi''?
pet, 9.6.2023 (10:30) — Vaša zgodba
O tem se sprašujejo XSKULL8 v novem singlu ... Po izdanem albumu From Sin To Sinners se XSKULL8 ponovno zbujajo iz korona “spanja”: “V bistvu nikoli nismo zares spali. Res je, da se nismo družili in da je bilo za vse težko (za ene bolj, druge manj), smo pa ta čas izkoristili za nove skladbe”, pove pevec skupine Rok.

Festival novomeško poletje 2023 obarvan tudi mednarodno
pet, 9.6.2023 (10:00) — Vaša zgodba
Dovolite, da vas presenetimo, raznežimo, nasmejimo in vam polepšamo katerega od poletnih večerov. Festival novomeško poletje – prižigamo najlepše v vas! 

Tia Markl do državnega naslova
pet, 9.6.2023 (09:40) — Vaša zgodba
Tia Markl, igralka Teniškega kluba Krško, je včeraj na državnem prvenstvu (U12) v Mariboru osvojila naslov državne prvakinje v kategoriji dvojic skupaj s soigralko Stelo Antolinc (ŠD LTA). Posamezno je osvojila 3. mesto.

Na robu poletja - četrta izdaja
pet, 9.6.2023 (09:15) — Vaša zgodba
Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto tudi letos pripravlja cikel pogovornih večerov Na robu poletja z zanimivimi gosti. Kot prvi v goste prihaja Vinko Möderndorfer.

Jole Cole začaral mlado publiko
pet, 9.6.2023 (08:45) — Vaša zgodba
V Trebnjem se že tradicionalno junija odvija Otroško rajanje, projekt Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD), Območne izpostave Trebnje, ki je namenjen najmlajšim. Projekt zajema predstavo za otroke, dogodek pa obogatijo z dodatno animacijsko vsebino.

Kozjanski park gostil predstavnike Unesca
pet, 9.6.2023 (08:20) — Vaša zgodba
Kozjanski regijski park je med 22. in 25. majem 2023 gostil predstavnici UNESCO urada iz Benetk. Med obiskom so posebno pozornost namenili suhim travnikom, ki so v našem okolju eden najlepših življenjskih prostorov.