Spletni arhiv

Začetni datum: ponedeljek, 10.5.2021

Prostovoljno cepljenje postalo ''prostovoljni mus''?
pon, 10.5.2021 (18:00) — Vaša zgodba
V Sindikatu delavcev gostinstva in turizma Slovenije beremo različne objave v medijih, da so z današnjim dnem nove sprostitve ukrepov na področju gostinstva in turizma. Seveda smo veseli in pozdravljamo sproščanje ukrepov, nenazadnje smo v imenu delavk in delavcev le-te zahtevali tudi s podpisovanjem peticije, ki še vedno traja, ker so številni subjekti še vedno zaprti in delavci na čakanju na delo doma! Izjava g. ministra, Počivalška, da smo bili proti sprejetim ukrepom, pa je zavajajoča.

DL: Red na Krki - Nič več ne bo tako, kot je bilo
pon, 10.5.2021 (14:50) — Lokalno aktualno
Mestna občina Novo mesto vzpostavlja red na reki Krki na odseku od Irče vasi do Seidlovega jeza – Določena pristanišča, vstopno-izstopna mesta, dovolilnice za priveze … – Predvidene drakonske kazni občinski svet spustil na razumno raven

Nuša Derenda za svojo ljubezen navdušila vsaj enega od sinov
pon, 10.5.2021 (14:15) — Lokalno aktualno
Nuša Derenda si želi več časa za branje. Vesela pa je, da ji je ljubezen do knjig uspelo prenesti na enega od sinov.

Kako upočasniti staranje?
pon, 10.5.2021 (13:50) — Lokalno aktualno
Ste se kdaj vprašali, kako nekaterim uspeva tako dolgo ohraniti mladosten videz? Po mnenju dermatologov je vzrok v tem, da pravilno negujejo svojo kožo.

Vaše fotke: Pavlovnija - tale ni podlegla slani
pon, 10.5.2021 (13:30) — Vaša zgodba
Bil med nebom in zemljo sem in ...

DL: Robert Kokol nikamor brez fotoaparata
pon, 10.5.2021 (12:40) — Lokalno aktualno
Robert Kokol, sicer fotograf iz novomeškega Foto Asja, se redko postavi pred objektiv, saj fotoaparat v rokah navadno drži sam. Ko ga je pot s popotniki Zvoneta Šeruge zanesla v Etiopijo, pa je navduševal vse okoli sebe. Srčnega, kot je, so medse rade sprejele tudi domačinke, in tako se je postavil med dve tamkajšnji dekleti. Ker pa je bil nad deželo belih nasmehov tako očaran, se bo tja, pod žgoče sonce in med ljudi odprtih src, zagotovo še kdaj vrnil.

Ste zaradi covida-19 izgubili vonj? To predlagajo …
pon, 10.5.2021 (12:00) — Lokalno aktualno
Skupina strokovnjakov s področja zaznave vonja v primeru te tegobe namesto zdravljenja s steroidi priporoča precej manj invazivno metodo.

DL: Stavba Ideal - Prihodnje leto skozi vrata Medgeneracijskega centra
pon, 10.5.2021 (11:30) — Lokalno aktualno
Po 30 letih ugibanj, kaj bo na mestu nekdanjega doma JLA, dileme ni več – Smeli načrt lokalne skupnosti – Tudi garažna hiša

Projekt EPSWRA s priročnikom za strokovne delavce
pon, 10.5.2021 (10:45) — Vaša zgodba
Ob zaključku projekta EPSWRA (Empowering Practitioners in Social Work from Rural Communities), ki ga financira Evropska komisija v okviru programa Erasmus+, Ključni ukrep 2, Strateško partnerstvo na področju izobraževanja odraslih, so projektni partnerji izdali PRIROČNIK, v katerem so zbrane metode in tehnike za opolnomočenje strokovnih delavcev na področju socialne dejavnosti.

Tek podnebne solidarnosti obeležili tudi na OŠ Brežice
pon, 10.5.2021 (10:00) — Vaša zgodba
»Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti,« je zapisala Louise Hay ...  V petek, 23. 4. 2021, smo na OŠ Brežice v okviru projekta Zdrava šola izvedli dan s posebno vsebino – Tek podnebne solidarnosti: Krog solidarnosti okoli planeta Zemlja, ki ga že nekaj let izvajamo na pobudo Slovenske karitas. Osrednji cilj dogodka ob dnevu Zemlje je ozaveščanje o podnebnih spremembah in skrbi za naš planet. Tako učence vzgajamo k solidarnosti, medsebojni pomoči in spoštovanju, prevzemanju odgovornosti za lastna dejanja, spodbujanju zdravega življenjskega sloga z gibanjem ter k celostni skrbi za zdravje nas in našega planeta. S tem namenom so učenci ta dan poleg samega teka izvedli tudi krajše čistilne akcije in različne delavnice: popisovanje starih majic z lastnimi zapisi namenov teka, izdelovanje mini kompostnikov, risanje na odpadne steklene kozarce, urejanje naravoslovne učilnice, okolice šole in cvetličnih korit, zasaditev drevesa, oblikovanje gibalnih tabel za spodbujanje gibanja v okolici šole in v naravi, fotografsko in literarno ustvarjanje Moje mesto mi govori …

Troti redni del 2. SKL zaključili na prvem mestu
pon, 10.5.2021 (09:20) — Vaša zgodba
S sobotnim obračunom v Mariboru med AKK Branik in novomeškimi Troti se je zaključil redni del 2. SKL. Novomeščani so zmagali še desetič zapored (83:69) in z izkupičkom desetih zmag in zgolj enim porazom zasedli prvo mesto po rednem delu. Tako bodo sploh prvič v zgodovini kluba zaigrali v končnici 2. SKL, kjer jih v četrtfinalu čaka ravno drugoligaš iz štajerske prestolnice.

Plavalni izziv 2021
pon, 10.5.2021 (08:45) — Vaša zgodba
Veteranska ekipa Plavalnega kluba Celulozar Krško, znana tudi kot neformalna skupina »Veterani krškega plavanja« (VPK), se je na pobudo PK Riba Ljubljana pridružila virtualni preizkušnji »Plavalni izziv« oz. preizkušnji, znani kot Cooperjev test, plavanje 12 minut oz. 1000 m na čas. Izziv so opravili v še ne 17m dolgem bazenu. Nad dogajanjem izziva je bdel plavalni sodnik PK Ilirija Renato Zorko.

Na mladinskem DP mladi SU-jevci prijetno presenetili
pon, 10.5.2021 (08:15) — Vaša zgodba
Na Rakeku je ta konec tedna potekalo jubilejno 30. Državno prvenstvo za mladince in maldinke, na katerem so barve Novega mesta branili tudi igralci in igralka ŠD SU. "Kljub temu, da smo tokrat nekajkrat ostali prekratki za medaljo, sem zadovoljen z igro, ki so jo naši igralci in igralka prikazali," pravi trener Uroš Slatinšek. Najboljše igre sta prikazala Mitja Omerzel in Lana Slatinšek.