Spletni arhiv

Začetni datum: nedelja, 26.1.2020

DL. Parkirišča zavodov po novem javna in plačljiva
ned, 26.1.2020 (19:30) — Lokalno aktualno
Občinski svetniki na zadnji seji med drugim potrdili spremembo odloka, s katerim parkirišča občinskih javnih zavodov postajajo javna – Ukrep bodo uvajali postopoma – Parkirna mesta za službena vozila, za vse zaposlene pa ne

Intervju: Rebeka Dremelj pravi, da zdaj prihaja čas za vrhunce njenih modrosti
ned, 26.1.2020 (18:00) — Lokalno aktualno
Ne vem, ali bi našla koga v Sloveniji, ki ni nikoli slišal za Rebeko Dremelj. Tudi če ne posluša zabavne glasbe, ne spremlja Eurosonga, tudi če mu ni mar za slovenske misice, zagotovo je opazil in slišal za to visokoraslo in glasno Posavko, ki jo krasi tudi močan podjetniški duh. Odkar smo jo prvič videli na odru, je Rebeka odrasla, zgradila kariero, hišo, družino, postala mama, premagala raka. Za njo je skoraj 20 let pojavljanja na slovenski sceni, to pa se mi je zdela idealna priložnost, da jo pobaram, ali je Rebeka po vseh teh izkušnjah še vedno ista oseba.

DL: Šentjernejsko Podgorje - Postopna in stabilna rast je prava pot
ned, 26.1.2020 (16:30) — Lokalno aktualno
Podjetje Podgorje največji proizvajalec pohištva za vozila za prosti čas v Evropi – S 430 delavci največji zaposlovalec v šentjernejski občini – Glavni kupec Adria – Cilj prenova proizvodnje z optimizacijo, prenovo strojne in informacijske tehnologije – Nakup zemljišč v novi coni

Za soseda ne bi imeli odvisnika, Roma, begunca in muslimana
ned, 26.1.2020 (15:10) — Lokalno aktualno
Kako nestrpni smo Slovenci? Ali smo presegli stereotipe ali še vedno postavljamo meje drugim, kaj je sprejemljivo in kaj ne? V tokratni anketi smo vas spraševali, koga si ne bi želeli za soseda, za komentar rezultatov in pogled na to, kako strpna družba smo, smo zaprosili zagovornika načela enakosti Miho Lobnika in Izobraževalni center Eksena.

DL: 110 let pozneje - Največja, velikokrat pa tudi prva
ned, 26.1.2020 (13:50) — Lokalno aktualno
Minilo je 110 let od ustanovitve prve vinarske zadruge v Metliki, katere pravna naslednica je Kmetijska zadruga Metlika – Veliko pomembnih mejnikov – Vinska klet je ena najpomembnejših stebrov KZ Metlika – Letošnja novost je prvo vino iz nove linije vrhunskih vin, imenovane 1909

Delavnica ''Polstenje mila v volneno srajčko''
ned, 26.1.2020 (12:50) — Vaša zgodba
V sredo, 22. 1. 2020, smo v okviru projekta Igrišče znanja in druženja v Dobličah – IZID, organizirali delavnico Polstenje mila v volneno srajčko. Delavnico, ki je potekala v prostorih PGD Dobliče, sta vodili Tončka Jankovič in Vida Novak.

DL: Mladi up
ned, 26.1.2020 (11:45) — Lokalno aktualno
Jerneja Udovč iz Gradca v Beli krajini, dijakinja 2. letnika srednje kozmetične šole, se leto dni uči petja v Glasbeni šoli Andreja Bajuka v Radovici. Za njo gotovo še ni veliko javnih nastopov, a tisti, ki so jo poslušali na metliški prireditvi Moč humanosti, so se strinjali, da bodo o mladi pevki gotovo še slišali.

''Potujemo skupaj'' na Japonsko
ned, 26.1.2020 (10:40) — Vaša zgodba
V četrtkovem večeru, 23. januarja 2020, smo v Knjižnici Brežice v Dvorani Savice Zorko skupaj s Fakulteto za Turizem Univerze v Mariboru za širšo javnost pripravili potopisno predavanje o Japonski. Tokratno je bilo že peto v nizu predavanj »Potujemo skupaj«.

Bolj star, bolj živ
ned, 26.1.2020 (09:35) — Vaša zgodba
»Naj razsaja bralni virus, naj okuži vse ljudi, z njim in knjigami bomo živeli srečno vse svoje žive dni!« (L.V.) ... To Četrtkovo srečanje je na RIC-u v Novem mestu razsajal bralni virus. Ob čaju smo ga širili. Ni vročine, nič ne boli. Bralni virus te položi, umiri, da sedeš, ležeš in bereš. Kakšno razkošje imeti doma knjigo in jo brati, kadar si zaželiš! Tako je mislil direktor RIC-a Novo mesto Gregor Sepaher, ko je za začetek šolskega leta Univerze za starejše podaril vsem prisotnim članom knjigo Bolj star, bolj živ. Carl Honore je knjigo namenil vsem, ki bi radi svojo starost sprejeli kot nov in drugačen čas in se dobro imeli. Svojo trditev je dokazoval na 246 straneh v 11-ih poglavjih. Iz 140 knjig in prispevkov je črpal znanje in trditve o tem, da je staranje lahko zelo plodno, kreativno in koristno obdobje življenja. Uvod v knjigi je prepričljiv, saj ga je napisala ambasadorka radostnega staranja dr. Manca Košir. Seveda morajo o tem biti prepričani tisti, ki živijo ta del življenja. Številni stari, ki do starosti nimajo prijaznega odnosa, izhajajo iz odklonilnega odnosa do starejših, ker niso več produktivni in veliko stanejo. Takšna je naša družba, ki ceni le kapital in dobiček. Zato zanje že leta »pripravlja« programe za lažje in dostojno življenje ljudi, ki so gradili in ustvarili veliko premoženje. Bomo dočakali načrtovane želje?

Upravna enota Krško prejela priznanje »Uspešen uporabnik CAF«
ned, 26.1.2020 (08:55) — Vaša zgodba
Minister za javno upravo Rudi Medved je prejšnji teden podelil priznanja uporabnikom modela CAF v letu 2019. Gre za orodje Skupni ocenjevalni okvir (Common Assessment Framework), ki ga organizacije javnega sektorja po Evropi uporabljajo kot pripomoček pri uporabi tehnik za obvladovanje kakovosti z namenom izboljšanja svojega delovanja. Model daje poudarek večji vključenosti zaposlenih pri predlaganju in izvajanju sprememb, sodelovanju, preglednosti delovanja in notranji povezanosti v organizaciji. Podeljenih je bilo 12 priznanj »Začetnik CAF« organizacijam, ki so samooceno izvedle prvič, in 21 priznanj »Uporabnik CAF« organizacijam, ki samooceno izvajajo redno.