Spletni arhiv

Začetni datum: petek, 4.12.2020

Taveselemu dnevu kulture bo sledil mednarodni dan prostovoljstva
pet, 4.12.2020 (14:00) — Lokalno aktualno
Ta veseli dan kulture obeležujemo 3. decembra, na rojstni dan pesnika Franceta Prešerna. Sevniška območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti in Zveza kulturnih društev Sevnica na ta dan vsako leto pripravita slovesen dogodek, vsebine pa so letos prilagodili razmeram in jih pripravili na spletni način.

Ljudje ob Kolpi: Dr. Franc Schaubach – pravnik in politik
pet, 4.12.2020 (12:15) — Vaša zgodba
Franc ali Franjo Schaubach je bil rojen 3. decembra 1881 v Draščah na današnji avstrijski Koroški, umrl pa je 6. avgusta 1954 v Črnomlju

FOTO: Zasneženo pokrajino je v objektiv ujela tudi Helena
pet, 4.12.2020 (10:25) — Vaša zgodba
V sredo smo se zbudili v zasneženo jutro. Snega so se razveselili otroci, pa tudi nekateri odrasli. Še isti in naslednji dan je naša bralka Helena Murgelj odšla na krajši sprehod v bližnjo okolico in s seboj vzela fotoaparat. Okoli gradu Otočec je utirala gaz kar po celem snegu, kar je obudilo spomine na otroštvo in predstavljalo še posebne zimske užitke. Odzvala se je našemu povabilu, da pošljite fotografije idilične zimske pokrajine in v objektiv sujela kar nekaj posnetkov, ki jih z veseljem delimo z vami.

AVDIO: Objemovci z optimistično in poskočno skladbo ob izteku leta
pet, 4.12.2020 (09:50) — Lokalno aktualno
V teh neprijaznih korona časih se številni borijo za preživetje, mnogi si režejo izjemno tenke rezine črnega kruha. Med bolj izpostavljenimi so zlasti kulturniki, še posebej pa tisti, ki se ukvarjajo z glasbo in si sicer služijo kruh s koncerti ali manjšimi nastopi. Že dolge mesece so namreč brez njih in posledično tudi brez dohodkov. Mnogi kljub temu snujejo nove projekte za čase, ki prihajajo. In med njimi so zagotovo tudi člani skupine Objem, ki optimistično pričakujejo lepšo prihodnost in ne mirujejo.

FOTO: Pišeški dan kulture v znamenju Maksa in Franceta
pet, 4.12.2020 (07:30) — Vaša zgodba
Dan kulture smo s kulturnim dnem Ta veseli dan kulture, tokrat na daljavo, obeležili tudi učenci OŠ Maksa Pleteršnika, Pišece. Učitelji pod mentorstvom učiteljice slovenščine Katje Kobe so nam pripravili zanimive aktivnosti na padletu oz. tako imenovani oglasni deski, naša naloga pa je bila izbrati vsaj dve aktivnosti in opraviti naloge, povezane s tem izzivom.