Spletni arhiv

Začetni datum: torek, 15.10.2019

DL: Ciril Totter pritekel iz Bele krajine na Triglav; predolgo malical?
tor, 15.10.2019 (14:45) — Lokalno aktualno
Začelo se je pred devetimi leti z na prvi pogled precej nedolžno stavo. Ciril Totter iz Gribelj je šel namreč stavit, da bo pretekel Ljubljanski maraton, čeprav se prej ni mogel ravno pohvaliti s tekom. A sprejel je izziv, leta 2010 odtekel maraton v našem glavnem mestu in tek se mu je tako priljubil, da mu je ostal zvest vse do danes.

Helena in Nace po 30 letih spet skupaj na odru
tor, 15.10.2019 (14:10) — Lokalno aktualno
Helena Blagne in Nace Junkar sta v novi oddaji Pri Črnem Petru ob trideseti obletnici zimzelene melodije Vrniva se na najino obalo znova zapela v duetu.

VIDEO: Nova pesem in videospot Brigite Šuler "Ostani tu"
tor, 15.10.2019 (13:40) — Vaša zgodba
Z veseljem vam predstavljamo novo pesem "Ostani tu", ki jo je Brigita posnela z dolgoletnimi prijatelji iz Stiškega kvarteta. Ljubiteljica balad, Brigita Šuler, je na klavirju spesnila to melodijo, za katero je besedilo napisala izjemna avtorica slovenskih zimzelenih besedil, gospa Ivana Vatovec.

Posadimo in izmenjajmo si rastlino
tor, 15.10.2019 (13:10) — Vaša zgodba
V petek smo v Črnomlju v sklopu dogodka Dnevi zeliščarstava in razstava sadja, zelišč in medenih izdelkov na medgeneracijskem vrtu izvedli delavnico z naslovom Posadimo in izmenjajmo si rastlino. Najprej smo obiskovalcem prikazali, kako posaditi oziroma posejati rastlino, nato pa so si lahko na stojnici medsebojno izmenjali sadike in semena, ki jih bodo na podlagi naučenega posadili ali posejali pri sebi doma.

Sabino Mlakar očaral postavni osebni trener
tor, 15.10.2019 (12:30) — Lokalno aktualno
Sabina Mlakar, ki jo pogosto spremljamo v šovu Kmetija, ima letošnje leto zelo pestro življenje. Ne le, da ji po glavi rojijo srčne misli, trdno je tudi odločena, da bo povsem spremenila svoj življenjski slog. Pa naj vam kar predstavimo trenerja, ki ji bo pomagal do lepše postave …

Predstavitev knjige Ivanke Mestnik ''Krka, zelena žila do srca''
tor, 15.10.2019 (12:00) — Vaša zgodba
V torek zvečer, 8. oktobra 2019, je pisateljica Ivanka Mestnik v polni veliki dvorani Kulturnega centra Janeza Trdine v Novem mestu predstavila najnovejše in hkrati sklepno delo svojega literarnega opusa z naslovom Krka, zelena žila do srca. Dogodek so pripravili sodelavci Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto in Javnega sklada za kulturne dejavnosti OI Novo mesto ter člani Kulturnega društva Severin Šali.

DL: Obnova lokalnih cest - Veliko prispevajo tudi občani
tor, 15.10.2019 (11:30) — Lokalno aktualno
Občina se je lotila urejanja nekaterih odsekov lokalnih cest – Letos za investicije v cestno infrastrukturo namenjajo 130.000 evrov – V Dolenjem Zabukovju do občana gradijo novo cesto – Kar so prihranili na račun mile zime, so odnesla poletna neurja

Donacija podjetja Bosch Društvu za gluhe in naglušne iz Posavja
tor, 15.10.2019 (11:00) — Vaša zgodba
V okviru družbeno odgovornega dela podjetja Bosch so se njihovi zaposleni in otroci njihovih zaposlenih sestali s člani Društva za gluhe in naglušne iz Krškega. V izjemnem popoldnevu so spoznavali znakovni jezik gluhih, se seznanjali z gluhoto in rušili bariere med slišečim in tihim svetom. Čudovito srečanje se je končalo z donacijo podjetja Bosch. Generalna direktorica podjetja Bosch za Slovenijo in Hrvaško Mirsada Kudrić je predala donacijo strokovni delavki in vodji programov Društva za gluhe in naglušne iz Krškega Vlasti Moškon.

Dragocen virginijski brin bo lahko rasel naprej
tor, 15.10.2019 (10:40) — Vaša zgodba
V Javnem podjetju Komunala Brežice, ki velja za eno najbolj inovativnih komunalnih podjetij pri nas, so se pred dnevi posvetili prav posebnemu drevesu v brežiškem grajskem parku. Ker se je virginijski brin, ki je eno izmed treh dreves takšne starosti in velikosti v Sloveniji, zelo nagnil in je grozil njegov padec, so sodelavci Komunale Brežice izvedli njegovo sanacijo.

Boštjan Preskar in Andraž Šepic že na prvi tekmi z zadetkoma za zmago nad Pakistanom
tor, 15.10.2019 (10:20) — Vaša zgodba
Slovenska malonogometna reprezentanca je na prvi tekmi skupine H na svetovnem malonogometnem prvenstvu Socca World Cup 2019 z 1:5 ugnala reprezentanco Pakistana in si priigrala pomembne prve tri točke v skupini. Čeprav je Pakistan v primerjavi s preteklim svetovnim prvenstvom letos kakovostnejši, ga ni bilo za podcenjevati. Slovenija je v prvih 12 minutah zadela dvakrat, najprej je za veselje v 6. minuti poskrbel 18-letni Aleks Malivojević, nato pa v 12. minuti Andraž Šepic. Hladen tuš so Slovenci doživeli v 23. minuti, ko je mrežo vratarja Marka Kralja zatresel M. Waheed, a je že minuto kasneje razpoloženje z zadetkom dvignil kapetan Boštjan Preskar. Do konca tekme je Slovenija zadela še dvakrat, in sicer je nasportnikovo mrežo v 27. minuti najprej zatresel Neven Grah ter v zadnji, 40. minuti, Jure Kandare. Danes fante čaka pomembna druga tekma skupine proti aktualnim svetovnim prvakom Nemcem. Prenos tekme v živo bo potekal ob 17. uri na 1. kanalu Šport TV.

53. Kros občinskih reprezentanc
tor, 15.10.2019 (10:00) — Vaša zgodba
V soboto, 12. oktobra 2019, je v športnem parku na Ravnah na Koroškem potekal 53. kros občinskih reprezentanc. AK Sevnica je zastopalo 10 atletov v različnih starostnih kategorijah.

TPV Volley Novo mesto več kot odlično v novi sezoni
tor, 15.10.2019 (09:35) — Vaša zgodba
Za nami je zelo pester konec tedna. V petek so se naše najmlajše ekipe (starejše deklice in mlajše deklice) udeležile 1. regijskega turnirja, ki ga je na OŠ Leskovec pri Krškem organiziral POK Krško. Cilj turnirja je druženje in čim več možnosti za igro.

MRD Dobova v uvodu letošnje sezone hit prvenstva
tor, 15.10.2019 (09:15) — Vaša zgodba
Izkušenemu in zagnanemu vodstvu kluba je uspelo sestaviti ekipo, ki navdušuje v prvenstvu in se trenutno nahaja na četrtem mestu prvenstvene lestvice z osvojenimi osmimi točkami. Sicer se je minuli vikend odvijal 6. krog jesenskega dela prvenstva, ko so se Dobovčani podali na neugodno gostovanje k Butan Plin Izoli in jo uspeli premagati ter vknjižiti že četrto zmago v tej sezoni. To soboto Dobovo čaka eden najtežjih derbijev rednega dela z drugo uvrščeno Riko Ribnico.

Rok Vidrih udeleženec prvih Svetovnih iger na plaži
tor, 15.10.2019 (08:55) — Vaša zgodba
Krilni košarkar KK Troti Rok Vidrih se kot član slovenske reprezentance v košarki 3x3 udeležuje prvih svetovnih iger na plaži (ANOC World Beach Games), ki med 12. in 16. oktobrom potekajo v Dohi. 20-letni Novomeščan jes tako še drugič v tem mesecu del slovenske izbrane vrste. V začetku oktobra je namreč Vidrih zastopal barve Slovenije na svetovnem prvenstvu za košarkarje do 23 let v košarki 3x3.

Šest odličij za brežiške karateiste na tretji pokalni tekmi v Novi Gorici
tor, 15.10.2019 (08:35) — Vaša zgodba
V soboto, 12.10.2019, je Karate zveza Slovenije skupaj s Športnim društvom Gorica v Novi Gorici organizirala tretjo pokalno tekmo v katah in borbah za mlajše od 18 let. Nastopilo je 350 tekmovalcev iz 46-ih slovenskih klubov. Karate klub Brežice so zastopali vsi trenutno najboljši mladi tekmovalci, in sicer Luka Cicvarić, Tjaša Petković, Maja Lakner, Maja Lazanski, Saša Petković, Ela Petan, Ana Sever, Jaka Cerjak in Ivana Lukić. Osvojili so šest odličij, dve srebrni in štiri bronasta. Najbolj sta se izkazali Ela Petan in Tjaša Petković, ki sta stali na zmagovalnih stopničkah tako v katah kot v borbah.

Zaključna svetovna turneja "Evolution Kids Tennis tour 2019" v teniški akademiji Gospod Ficko
tor, 15.10.2019 (08:15) — Vaša zgodba
V sklopu strokovnega programa Evolution Kids Tennis Tour, katerega izvajamo v Teniški Akademiji Gospod Ficko v Sevnici, je letos potekal še zaključni teniški dogodek - Beijing, na katerem so nastopili tako otroci kot odrasli.