Spletni arhiv

Začetni datum: sreda, 22.5.2019

DL: Rok Barbič in Stilles - En človek je premalo za prestrukturiranje
sre, 22.5.2019 (14:40) — Lokalno aktualno
Stilles v treh letih podvojil prihodke in število zaposlenih povečal za tretjino – Maloprodaje stilnega pohištva le še za vzorec – Največji problem so kadri – Konkurenca je vse ostrejša, zato se pripravljajo za vstop na novo področje – Lani domačim podizvajalcem omogočili za šest milijonov poslov

Dolenjski in belokranjski častniki v spomin na Pekre 1991
sre, 22.5.2019 (14:10) — Vaša zgodba
Člani območnega združenja slovenskih častnikov Bela krajina in Novo mesto smo v soboto, 18. 5. 2019, sodelovali na 28. tradicionalnem pohodu v spomin na pekrske dogodke leta 1991. 23. maja 1991 so enote Jugoslovanske ljudske armade obkolile 710. Učni center Teritorialne obrambe Pekre, v katerem so 15. maja pričeli usposabljanje naborniki 1. generacije na služenju vojaškega roka. Civilno prebivalstvo Maribora je blokiralo ceste proti Pekram. Dan kasneje je padla tudi prva žrtev procesa za osamosvajanja Jožef Šimčik, ki ga je povozilo kolesno bojno vozilo vojske.

Gašper Rifelj - narodnjak: Moj vzornik je bil Lojze Slak!
sre, 22.5.2019 (13:40) — Lokalno aktualno
Gašper Rifelj je bil navdušen narodnjak, njegov vzornik je bil Lojze Slak ... Gašper se znajde res povsod, kamor ga postavite. Je odličen pevec, plesalec in igralec, kar je dokazal v muzikalu Madagascar. Hkrati pa zna odlično igrati tudi harmoniko. Ta inštrument je prijel v roke že pri petih letih, ko mu je prvo harmoniko kupil dedek.

Vinska vigred: 16.000 ljudi, 10.000 litrov vina
sre, 22.5.2019 (13:10) — Vaša zgodba
Pretekli konec tedna, od 17. do 19. maja 2019, je v osrčju starega mestnega jedra v Metliki potekala že 37. Vinska vigred. Gre za največji vinski festival v Sloveniji, ki je tudi tokrat upravičil svoj sloves.

FOTO: Moto klub Fire Group praznuje 20 let
sre, 22.5.2019 (12:45) — Vaša zgodba
V soboto, 18. maja, je bilo parkirišče pri zdravstvenim domom v Ivančni Gorici rezervirano za ljubitelje jeklenih konjičkov na dveh kolesih. Ivanški Moto klub Fire Group je v sklopu praznovanja dvajsete obletnice delovanja pripravil 20. moto zbor.

VIDEO: Celiakija - življenje brez glutena
sre, 22.5.2019 (12:15) — Lokalno aktualno
16. maj je mednarodni dan celiakije. Člani društva Celiac – Življenje brez glutena so ob tej priložnosti pred dnevi pripravili info brezglutensko stojnico v pritličju Splošne bolnišnice Novo mesto.

Že dvajsetič se vrača: Splavarjenje 2019!
sre, 22.5.2019 (11:45) — Lokalno aktualno
Tridnevna prireditev, ki ohranja bogato etnografsko izročilo Radeč, se letos vrača že dvajsetič z atraktivnim dnevnim in še bolj zabavnim nočnim dogajanjem za vse generacije in okuse! Prireditev Dnevi splavarjenja že tradicionalno poteka poleti, tudi letos pa ne bo nič drugače, saj se bo v Radečah dogajalo vse od petka, 21. junija, pa do nedelje, 23. junija, ko bo na voljo bogat tridnevni program. Ta vsako leto znova privablja številne obiskovalce, glavni namen prireditve pa je ohranjati bogato etnografsko izročilo lokalnega okolja in vzdrževati vez s preteklostjo.

Plesni studio Novo mesto na EP v Riminiju v Italiji
sre, 22.5.2019 (11:15) — Vaša zgodba
Plesalci Plesnega studia Novo mesto so se v preteklih dneh udeležili evropskega prvenstva v hip hopu, break danceu in electric boogieu, ki je potekalo, od 16.5. do 19.5.2019, v italijanskem mestu Rimini. Na tekmovanje so odpotovale tri velike formacije ter solisti in pari, ki so tekmovali v kategoriji hip hop ter dosegli naslednje rezultate:

DL: Portret tedna - Primož Ogorelec
sre, 22.5.2019 (10:50) — Lokalno aktualno
Letošnji dobitnik zlatega znaka civilne zaščite Primož Ogorelec iz Kočevja je obvestilo o priznanju, ki ga je dobil za dolgoletno uspešno delo pri razvijanju in krepitvi organiziranosti, usposobljenosti in pripravljenosti civilne zaščite, prejel v času, ko je bil v bolnišnici na operaciji ramena. Raztrgana kita mu je kar nekaj časa povzročala hude bolečine in ga ovirala pri opravilih. Za tako aktivnega moža, kot je Primož, ki zase pravi, da ima celo vrsto hobijev, je bilo zato obdobje pred operacijo zelo težko.

ETrŠ Brežice slavnostno obeležila 20-letnico samostojnosti in nove šolske zgradbe
sre, 22.5.2019 (10:30) — Vaša zgodba
Prvi šolski dan leta 1998 je bil za dijake in delavce Ekonomske in trgovske šole Brežice prav posebno slovesen, saj so pouk pričeli izvajati na novi lokaciji, v veliki lepi in prostorni zgradbi na Bizeljski 45 v Brežicah. V letošnjem šolskem letu tako praznujemo 20-letnico nove šole, ki je prvič združila vse dijake, profesorje in delavce šole na enem mestu in tako omogočila boljše in lažje delo na vseh področjih, kar so dijaki prikazali tudi na svečani prireditvi, ki je bila vrhunec letošnjega praznovanja obletnice. V četrtek, 16. 5. 2019, so se v brežiškem Domu kulture zbrali številni slavnostni gostje.

''Mladi za boljši svet'' v KD Gradac
sre, 22.5.2019 (10:05) — Vaša zgodba
V sklopu programa tedna Rdečega križa je v kulturnem domu Gradac, kjer se nahaja spominska soba RKS, potekal tradicionalni kviz mladih članov Rdečega križa. Svoje znanje so iz področja prve pomoči, pravil ceste in zgodovine Rdečega križa preverjale OŠ Suhor, Metlika, Podzemelj, Semič in Gorje pri Bledu. Tekmovalci so za pokazano znanje in sodelovanje prejeli posamično priznanje in priložnostna darilca. Mentorji pa so podpisali listino o prijateljstvu mladih članov Rdečega križa “mladi za boljši svet”. Ob zaključku smo vse prisotne povabili k ogledu spominske sobe Rdečega križa Slovenije in k sladkemu druženju.

JUPOL v kategoriji barve za dom že dvanajstič zapored s priznanjem Trusted Brand
sre, 22.5.2019 (09:50) — Lokalno aktualno
Revija Reader's Digest Slovenija in Mladinska knjiga sta letos že trinajstič podelili priznanja Trusted Brand blagovnim znamkam in osebnostim, ki jim Slovenci najbolj zaupamo. Nagrado so podelili v 33 kategorijah, v kategoriji barve za dom, v kateri potrošniki izdelke ocenjujejo dvanajst let, pa jo je za blagovno znamko JUPOL znova prejela družba JUB.

Obisk Centra za krepitev zdravja v Zdravstvenem domu Črnomelj
sre, 22.5.2019 (09:40) — Vaša zgodba
V okviru aktivnosti Tedna vseživljenjskega učenja smo se z udeleženci programa osnovne šole za odrasle, ki ga izvaja Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj, odpravili na obisk Centra za krepitev zdravja v Zdravstvenem domu Črnomelj, kjer trenutno poteka projektni teden. Tam nas je pričakala vodja centra, ki nam je skupaj s sodelavkami predstavila področja dela in preventivne vsebine ter nas popeljala skozi Zdravstveni dom. Obiskali smo zobozdravstveno ambulanto, kjer smo lahko preizkusili različne pripomočke, ki jih zobozdravnik opravlja pri svojem delu in se naučili veliko koristnih informacij o naročanju na zobozdravstveni pregled. Po obisku ambulante so nam nudili individualen posvet o ustni higieni v kabinetu zobozdravstvene vzgoje in preventive, kjer smo obnovili znanje o pravilnem ščetkanju zob in čiščenju medzobnih prostorov, v čakalnici pa nas je pozabaval Zobkozdrav.

Pričarali nasmeh na obrazih starostnikov
sre, 22.5.2019 (09:20) — Vaša zgodba
V četrtek, 16. 5., smo učenci prvega razreda skupaj z učiteljico Eriko in vzgojiteljico Melito obiskali Dom starostnikov v Brežicah. Zanje smo pripravili krajši kulturni program s petjem, plesom in deklamacijami. Odzivi starostnikov so bili zelo pozitivni. Navdušeno so nas poslušali in z nami tudi zapeli. Po zaključku so nam zaupali, da smo jim polepšali dan, se nam zahvalili ter nas povabili, da se še kdaj oglasimo pri njih. Obljubili smo, da se zagotovo bomo.

Anketa: ZIK Črnomelj - 60 let izobraževanja odraslih
sre, 22.5.2019 (09:00) — Vaša zgodba
Želite brezplačno kino vstopnico? Lahko si jo pridobite s tem, da izpolnite anketo o pomenu ZIK-a Črnomelj za okolje. Sodelujete lahko, če ste starejši od 15 let. Zakaj? Letos ZIK praznuje 60 let organiziranega izobraževanja odraslih. Želimo izboljšati našo ponudbo, zato prosimo, da nam posredujte vaše predloge in mnenja.

Dve odličji radeškima atletoma
sre, 22.5.2019 (08:50) — Vaša zgodba
V soboto, 18. maja, je v Ljubljani potekalo ekipno državno prvenstvo v atletiki za starejše mladince in mladinke. Za Atletski klub Radeče so nastopili Aljaž Renko, Nina Rman in Tim Povše.

Rizmal si je pritekel zlato in Martinškova srebro v Mariboru
sre, 22.5.2019 (08:35) — Vaša zgodba
V sredo,15. maja, je potekalo finale srednješolskega prvenstva na Atletskem stadionu Poljane - Športnem partu Tabor v Mariboru, na katerem so lastne izobraževalne ustanove in obenem Atletski klub Radeče, zastopali Matija Rizmal, Lea Martinšek, Nina Rman in Timi Povše.

Kadetinje ŽRK Krka državne prvakinje
sre, 22.5.2019 (08:20) — Vaša zgodba
Krkašice so v zadnjem krogu lige za prvaka gostovale pri ekipi Alen Mihalj iz Slovenj Gradca in zabeležile suvereno zmago z rezultatom 18:28 in tako osvojile tako željen naslov državnih prvakinj.