Spletni arhiv

Začetni datum: petek, 30.10.2020

Ste v duševni stiski? Tudi v Novem mestu pomaga Društvo Projekt Človek
pet, 30.10.2020 (13:30) — Lokalno aktualno
Mnogi ljudje se v tem stresnem in negotovem obdobju soočajo s strahom, jezo, obupom, žalostjo in stiskami. Zaradi socialne izoliranosti se težave lahko izrazito povečajo oziroma poglobijo in naredijo osebe še bolj ranljive in nesrečne. Zato je včasih lažje, če svoja občutja delimo z drugimi.

Poznate gozdni bonton?
pet, 30.10.2020 (13:00) — Lokalno aktualno
Lepi počitniški dnevi vabijo na obisk gozdov, ki so obarvani v najrazličnejše odtenke jesenskih barv in so prava »paša za oči«. Narava se pred zimskim počitkom razodene v svoji najlepši podobi, njene barve pridejo do izraza predvsem ob sončnih in toplih dnevih, ko nas gozd še posebej vabi na obisk. Sprejmimo povabilo, obiščimo ga ob upoštevanju navodil glede gibanja – torej v svoji občini, ne pozabimo pa tudi na pravila v gozdu in se ob obisku obnašajmo po gozdnemu bontonu, so zapisali v izjavi za javnost na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Mimogrede si lahko prislužite 1.200 evrov globe
pet, 30.10.2020 (12:30) — Lokalno aktualno
S petim protikoronskim paketom, ki je začel veljati minulo soboto, se je pristojnost nadzora nad upoštevanjem vladnih odlokov razširil na še druge inšpektorate ter policijo. Na terenu bo tako zdaj veliko več inšpektorjev, ki bodo nadzirali spoštovanje protikoronskih ukrepov, je danes opozorila Deana Potza z zdravstvenega inšpektorata.

Petim Slovenkam in dvanajstim Slovencem je ime Krsta
pet, 30.10.2020 (11:30) — Lokalno aktualno
V Sloveniji je 280 prebivalcev s priimkom Strah in 258 s priimkom Noč, so pred jutrišnjo nočjo čarovnic navedli na državnem statističnem uradu. Petim ženskam in 12 moškim je ime Krsta. Sedem prebivalcev pa se piše Trugar.

VIDEO: 30 let ansambla Objem
pet, 30.10.2020 (10:15) — Lokalno aktualno
Ansambel Objem letos praznuje 30 let neprekinjenega ustvarjanja in nastopanja. Fantje so to želeli obeležiti z večjim koncertom. Sprva so ga načrtovali še za čas prvega vala koronavirusa 25.maja in ga prestavili na jesen, vendar pa jim ga tudi tokrat, žal, ne bo uspelo izpeljati. Koncert ob 30-letnem jubileju si bili namreč primorani odpovedati.

DL: Škrjanski studenec je končno obnovljen
pet, 30.10.2020 (09:30) — Lokalno aktualno
Maloštevilnim krajanom vasice Škrjanče pri Novem mestu je po devetih letih končno uspelo obnoviti vaški studenec. Pri strojnih delih in pri ureditvi odvajanja meteorne vode sta priskočili na pomoč tudi krajevna skupnost Šmihel in Mestna občina Novo mesto. Upajmo, da bo to spodbuda tudi preostalim, saj je v okolici Novega mesta in drugod gotovo še več izvirov, ki bi prav tako potrebovali skrbne roke. A ne le zaradi spoštovanja do naših prednikov, temveč tudi zato, ker skrb za zdravo pitno vodo vse bolj prodira v našo zavest!