FOTO: Pražili smo krompir - naš je bil z grajsko klobaso in cvičkom

14.9.2022 | 12:00

FOTO: Pražili smo krompir - naš je bil z grajsko klobaso in  cvičkom
FOTO: Pražili smo krompir - naš je bil z grajsko klobaso in  cvičkom

Prvo soboto v septembru se je na Bledu odvijal že 22. Svetovni festival praženega krompirja. Poleg ostalih ponudnikov na stojnicah ob Blejskem jezeru je za degustacijo pražilo krompir več kot 50 ekip, ne le iz Slovenije, ampak tudi iz drugih držav. Samo iz Tržišča so poleg Aktiva kmečkih žena sodelovala še tri društva.

Upoštevati smo morali 10 zapovedi, ki jih veleva Društvo za priznanje praženega krompirja. Eno izmed dolžnosti je, da je za praženje potrebno skuhati najmanj 50 kg krompirja. Prepovedana je tudi uporaba plastičnih posodic in pribora.

Lepo vreme je privabilo na Bled res veliko število obiskovalcev. Pražen krompir z grajsko klobaso in cvičkom, pripravljen po našem lastnem receptu, so poleg slovenskih obiskovalcev okušali še turisti iz Indije, Škotske, Islandije, Italije, Nemčije, Francije ... Navdušeni so bili tudi nad okusom naše krompirjeve marmelade.

Veliko obiskovalcev nas je vprašalo, od kod prihajamo in kje je to naše lepo Tržišče. Naš kraj le malokdo pozna, a ko smo omenili občino Sevnica, jim je bila ta že bolj znana, že zaradi Melanije Trump.

Ves pražen krompir, ki so ga pripravile članice Aktiva, je pošel, prav tako marmelada. Dobre volje in s praznimi lonci smo se vračali domov.

Drugo leto pa spet posadimo krompir in čebulo na naši samooskrbni njivi. Se vidimo prvo soboto v septembru v Bovcu!

Fani Borštnar, Akž Tržišče

Galerija

_nabledu (0)
_nabledu (1)
_nabledu (2)
_nabledu (3)
_nabledu (4)
_nabledu (5)
_nabledu (6)
_nabledu (7)
_nabledu (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava