DL: Konjerejsko društvo Trebnje - Z novim vodstvom naprej

21.6.2022 | 12:30

Tone in Brigita Kotar (Foto: R. N.)

Tone in Brigita Kotar (Foto: R. N.)

Tone Kotar je prevzel vodenje trebanjskih konjerejcev – Medse želijo pritegniti še več mladih – Želijo lastne prostore – Blagoslov konj v Dobrniču

Konjerejsko društvo Trebnje ima novega predsednika. Na marčevskem občnem zboru društva so 4-letni mandat zaupali Tonetu Kotarju, ki je nasledil Ernesta Ferfoljo. Kotar pravi, da si bo prizadeval za nadaljnje povezovanje trebanjskih konjerejcev, želi tudi, da bo društvo navzven še bolj prepoznavno.

»Na občnem zboru so predlagali, da bi bil novi vodja našega društva. To si štejem za čast, zavedam pa se, da je to tudi velika odgovornost. Namen društva, ki je bilo ustanovljeno pred 24 leti, je povezovati člane, vsekakor si bomo prizadevali tudi za to, da medse pritegnemo še več mladih, kajti brez podmladka društvo nima prihodnosti. Ne smemo iti nazaj, ampak si moramo vsi skupaj prizadevati za nadaljnji razvoj,« pravi Kotar, ki je član društva tri leta, pred tem je bil v Konjerejskem društvu Radohova vas.

Prihaja namreč iz Višnje Gore, v Belšinji vasi, od koder je doma njegova žena Brigita, ki je po novem tajnica trebanjskih konjerejcev, pa sta uredila manjši ranč, na katerem skrbita za svoja konja. Kotarjeva sta zagnana in polna idej, po novem ima društvo tudi svoj profil na Facebooku in Instagramu.

Konjerejsko društvo Trebnje šteje 54 članov. Nekateri od njih so se pred dnevi udeležili blagoslova konj v Dobrniču. »To je tradicionalen dogodek, vendar smo ga pripravili prvič po epidemiji. Veseli nas, da so prišli tudi konjerejci od drugod, vseh skupaj je bilo 12 kočij, 10 jahačev, dva konja pa so pripeljali,« pove novi predsednik. Zbrali so se na travniku pri gasilskem domu, nato so se odpravili proti cerkvi, po molitvi in blagoslovu tamkajšnjega župnika Miloša Koširja pa so v sprevodu krenili proti Lokvam, kjer so imeli piknik.

Društvo nima svojih prostorov, zato si želijo, da bi na zemljišču v Lokvah, ki ga imajo v najemu od trebanjske občine, v prihodnje postavili brunarico, ob njej pa uredili prostor za druženje. »Na velikonočni ponedeljek smo tam imeli udarniško delovno akcijo in počistili po travniku, saj je bilo na njem kar nekaj odloženega materiala. Uredili smo tudi privez za konje. Počasi se zadeve premikajo,« je vesel Kotar.

Vsako leto se člani odpravijo na izlet po Sloveniji in tudi letos se bodo nekam podali, enkrat na leto gredo s konji tudi na pohod. Novi predsednik si želi, da bi bilo teh pohodov čez leto več, v načrtu imajo po vzoru drugih društev tudi organizacijo kakšnih tekmovanj, ki bi bila še dodatna popestritev za njihove člane.

Članek je bil objavljen v 18. številki Dolenjskega lista 5. maja 2022

Rok Nose

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava