Žegnanje konj na volilno nedeljo

27.4.2022 | 18:40

Nekaj fotografij še spodaj v fotogaleriji

Nekaj fotografij še spodaj v fotogaleriji

Na volitveno nedeljo, 24.4.2022, smo imeli v Dobrniču konjeniki blagoslov konj in konjarjev. Blagoslova se je udeležilo 12 kočij, 10 jahačev, 2 konja pa so pripeljali. V domačem društvu smo se povorke udeležili s 3 kočijami, 4 jahači ter 2 konja v spremstvu.

Bili smo zelo počaščeni, saj so se povorki pridružili prijatelji sosednih društev:

- V okviru Domačije Gorc 2 njihovi vpregi, 6 jahačev ter prijatelji Ranča Debevc (Prigo) ter Konjeniško društvo Barje vsak s po eno vprego;

- Gombišče s kar tremi vpregami;

- Suhokranjski konjerejci z dvema vpregama.

Žal se je jutro začelo z dežnimi kapljami, saj je ravno v času odhodov od doma (okrog 9. ure) močno deževalo. A pravi konjarji se dežja niso ustrašili in so se podali na pot proti Dobrniču.

Ravno v času svete maše se je tudi pri nas pokazalo sonce.

Konjeniki smo se zbrali na travniku pod gasilskim domom. Po končani sveti maši smo se v sprevodu (najprej jahači in potem kočije) odpeljali in odjahali proti cerkvi. Tam je župnik g. Miloš zmolil blagoslovno molitev ter poškropil konje, njihove jezdece ter kočijaže.

V sprevodu smo skupaj pot nadaljevali proti Lokvam, ker smo pripravili piknik.

Jure Pekolj je poskrbel za hrano in vso ostali posrežbo. Tako so konjarji lahko posedeli, se poveselili, poklepetali in sklepali načrte za vprihodnje.

V čast nam je, da smo gostili tudi novinarja Slovenskih novic Draga Perko ter podžupana Jožeta Avguštinčiča.

Velika zahvala gre Krajevni skupnosti Dobrnič, ki je poskrbela za finančno podporo našega blagoslova, ter Občini Trebnje za odstopljeno parcelo v Lokvah pri Dobrniču.

Želimo si, da se konjeniško ohranja in razvija še naprej, da se angažiranost društva širi po Dolenjski ter da pridobimo nove člane. Naše želje so, da se društvo razvija in s tem privablja konjeniško mladino.

Odprli smo tudi Istagram stran (Konjeniško društvo Trebnje), e- mail (konjenisko.trebnje@gmail.com), v pripravi pa je tudi facebook stran.

Veselimo se prihodnjih druženj.

Tone Kotar
Predsednik Konjerejskega društva društva Trebnje

Galerija

_konji (1)
_konji (2)
_konji (3)
_konji (4)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava