DL: Arnej Ivkovič - Življenje je lahko pravljica

11.1.2022 | 11:20

Arnej uživa v vlogi radijskega voditelja. (foto: Maja Morela)

Arnej uživa v vlogi radijskega voditelja. (foto: Maja Morela)

Z njim ni nikoli dolgčas. Želi dlje, višje in bolje. To je Arnej Ivkovič, Mariborčan, ki ga je ljubezen pripeljala v Posavje. Nekoč telovadec, danes plesalec in radijski moderator, zaljubljen v življenje.

Kot štiriletni deček je – tako kot njegov oče nekoč – poln energije in želje po plezanju, raztegovanju in skakanju stopil v svet gimnastike. A se je v tem športu kmalu začel dolgočasiti. Vedno je bil zelo živahen otrok poln energije, brez vsakršnega strahu. Njegova glava je bila zato dobesedno pogosto na udaru. »Kot otrok sem v enem samem dnevu kar dvakrat moral na šivanje poškodovane glave. Najprej je šlo za bližnje srečanje s stranico nočne omarice, kasneje pa mi je še spodrsnilo na vreči in sem si še isti večer poškodoval že zašito rano,« pripoveduje Arnej Ivkovič, ki nekoliko v šali pove, da mu je ples rešil življenje.

Ob vstopu v šolo ga je zanj navdušila mama, ki si je tudi sama v mladosti želela postati plesalka. Latinskoameriški ritmi so živahnega mulca očarali z igrivo glasbo, večno dinamiko in eksplozivno energijo. Plesno se je razvijal, na poti navzgor pa skozi leta treninga in odrekanj dosegal zavidljive uspehe in srečeval zanimive ljudi.

Arnej je svojo plesno kariero začel leta 2005 v showdanceu in že kot otrok precej izstopal. Z razpadom plesne skupine se je preusmeril v latinskoameriške in standardne plese. Na številnih domačih in mednarodnih tekmovanjih je bil večni finalist, kot dolgoletni slovenski reprezentant se je s soplesalko Giovanno Gabrielo Klarič udeležil tudi Evropskega prvenstva v standardnih plesih. Tudi po koncu plesne kariere je ostal predan plesu, saj je, dokler epidemija ni načela družabnega življenja, poučeval in širil svoje plesno znanje med ljudi, zlasti med mlade.

Arnej in Tanja sta v šovu Zvezde plešejo vsakič znova navdušila. (foto: Miro Majcen)

Arnej in Tanja sta v šovu Zvezde plešejo vsakič znova navdušila. (foto: Miro Majcen)

PLES, ODER, MEDIJI

Po opravljeni maturi na gimnaziji si je želel na AGRFT, da bi postal igralec, si med potjo premislil in se odločil za študij na mariborski fakulteti FERI, tam letos diplomiral in tako postal diplomirani inženir medijskih komunikacij. Vselej je užival v soju žarometov, pred kamerami in na odrih, zato se je z veseljem odzval povabilu POP TV v televizijski šov Zvezde plešejo. V tretji sezoni sta si s pevko Tanjo Žagar priplesala celo zmago in plesni globus. »Ob Tanji mi nikoli ni bilo dolgčas. Bila je polna potegavščin in humornih presenečenj, pa tudi mojstrica improvizacije, zato sem moral biti med vsakim nastopom popolnoma osredotočen in predan,« pripoveduje 24-letni Arnej. »Verjetno naju je prav ta energija pripeljala do zmage, ki pa sva jo oplemenitila s prijateljstvom za zmeraj.« Sodelovanje sta nadgradila še s koncertnim spektaklom Tanje Žagar Ples z zvezdami, kjer je koreografijo napisal prav Arnej. Tik pred epidemijo covida-19 sta bila razprodana dva koncerta – v Hali Tivoli in v mariborski dvorani Tabor. V Sloveniji sta bila to prva takšna glasbena dogodka, ki so ju ob pomoči tolmačev lahko poslušali tudi gluhi,« pripoveduje Arnej.

V šovu Zvezde plešejo se je rodilo še eno veliko prijateljstvo – s Tino Gorenjak, soplesalko Mihe Vodičarja, ki je pripravljala komedijo Večno samska. Govori o Tininem življenju in njenih moških. Karakterne vloge v njej je odigral prav Arnej, za predstavo pa je sestavil tudi koreografije.

PLESNI POČITEK, LJUBEZEN IN RADIO

V teh čudnih časih je Arnej veliko v naravi.

V teh čudnih časih je Arnej veliko v naravi.

Arnej trenutno »plesno počiva«, saj so razmere zaradi koronavirusa to dejavnost skoraj zamrznile. »Morda bom v prihodnje našel svoje pedagoško plesno poslanstvo celo na Dolenjskem ali pa v Posavju, kjer danes živim z nekdanjo nogometašico Sergejo. Morska romanca je prerastla v ljubezen, trenutno si ustvarjava skupen dom in zaenkrat živiva svojo pravljico,« pripoveduje Arnej, ki pa nas globje v zasebnost ne spusti. Se je pa simpatičen Štajerec pred kratkim pridružil še radijski posadki na Radiu Krka, kjer dela kot voditelj programa in s kolegi že snujejo serijo prisrčnih presenečenj. »Zelo sem vesel da sem se pridružil ekipi in da lahko delam nekaj, kar delam s srcem, in to s tako odlično ekipo ter najboljšimi poslušalci,« pove Arnej. Nekoč je sanjal, da bo igralec, ki bo plesal v kakšni hollywoodski produkciji, a danes razmišlja precej bolj zrelo, ob tem pa živi svoje sanje, saj pleše skozi življenje in se ustavlja ob ljudeh, ki ga navdušujejo z novimi znanji in optimizmom, jih med potjo vzljubi in ustvarja nova poznanstva, včasih celo prijateljstva. In če mu bodo na pot prišle nove priložnosti, jih bo sprejel odprtega uma in rok. Tako kot se je nekoč pogumno podal v modni Milano, večkrat stopil pred fotografski objektiv, samozavestno nastopil v televizijskih reklamah in snemal glasbene spote s slovenskimi glasbeniki. In prav vse, kar je počel, je delal srčno in iskreno. Arne Ivkovič je pač fant neštetih talentov in večni zaljubljenec v ples. Je mladenič, ki v soju luči živi svojo pravljico.

Članek je bil objavljen v 47. številki Dolenjskega lista 25. novembra 2021

Renata Mikec

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava