Imamo frišnega dolenjskega zeta

29.10.2021 | 14:10

Del družine radia Krka: Arnej Ivkovič, Ajda Vesel,  Jure Zupančič in Petra Majdič

Del družine radia Krka: Arnej Ivkovič, Ajda Vesel, Jure Zupančič in Petra Majdič

Ekipi najbolj dolenjskega radia Krka se je pridružil vedno nasmejani Arnej Ivkovič, ki bo osvajal srca vseh nas na in pred radiem, pa tudi vseh dolenjskih tašč. Mu bo uspelo?

V Jutru na Krki sta Arneja Ivkoviča danes odprtih rok sprejela in z veseljem predstavila poslušalcem odgovorna urednica Petra Majdič in voditelj Jure Zupančič. Preverila sta, kako je Arnej sploh postal dolenjski zet, ter mu postavila najbolj podgurske izzive.

Tako se je preizkusil v poznavanju dolenjskih besed kot so kolbica, čiba, fasnga in pojerbat. Zato ga zdaj čaka poseben izziv: v zameno za inštrukcije o dolenjskih besedah bo radijca Jureta Zupančiča moral naučiti dva plesa. Radijci Krke pa so Arneju pripravili še poseben krst - simbolično so ga poškropili s Krko.

Plesna zvezda

Arneja Ivkoviča se sicer najbolj spomnimo iz plesnega šova Zvezde plešejo, kjer je v 2. sezoni na parketu zavrtel znane slovenke Natalijo Bratkovič, Ilko Štuhec, Alenko Godec ter Laro Komar. V 3. sezoni oddaje pa si je s pevko Tanjo Žagar priplesal zmago.

Sicer pa Arnej pleše od malih nog - že v vrtcu je nastopal na velikih odrih. Plesno kariero je začel leta 2005 v show danceu, po razpadu skupine pa je kariero nadaljeval v latinskoameriških in standardnih plesih. Je prejemnik priznanja za športnika leta 2012 in 2016, udeleževal se je domačih in mednarodnih tekmovanj, kjer je bil večni finalist, pohvali pa se lahko tudi s številnimi odličnimi rezultati. Bil je dolgoletni član državne reprezentance, barve Slovenije pa je zastopal tudi na Evropskem prvenstvu v standardnih plesih. Večkrat ste ga lahko tudi zasledili po televiziji v raznih šovih, narodnozabavnih ali razvedrilnih oddajah.

Pred kratkim pa je Arnej odšel za svojim srcem in pristal v srcu Dolenjske pri svoji ljubezni.

Radio Krka

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava