DL: Iz Situle tudi brez glutena
17.4.2021 | 15:00
Ekipa novomeške restavracije Fink&Situla, ki jo vodita Tanja in Damjan Fink, je koronski čas izkoristila za intenzivne študijske priprave. V leto, ko Slovenija nosi naziv Evropska gastronomska regija, tako vstopa kot epska restavracija v starem mestnem jedru Novega mesta. Z veliko vnemo in svežimi idejami se je posvečala transformaciji restavracije, ki jo je pripeljala na novo, izjemno zahtevno brezglutensko raven. Opravila je raziskovanja trga in interna izobraževanja in odprla prvo brezglutensko restavracijo in delikateso v Sloveniji, v kateri so na voljo gotove jedi, ki jih doma postrežete, pogrejete oziroma spečete.
Članek je bil objavljen v 4. številki Dolenjskega lista 28. januarja 2021
R. M., foto: Dean Dubokovič
Jasna Kuljaj nova direktorica
FranciD: Čestitam Jasna! Lepa mora bit...
DL: Zakaj novomeški Glavni trg ne živi...
Marian: Občina je tista, ki lahko privabi...
DL: Portret tedna - Sašo Đukić
FranciD: Malo se je pa že ispel...
DL: Tatovi so se lotili vežice - Brez...
FranciD: Obvezno napisat ime zavarovalnice!
DL: Pri Slavku Barboriču - Gasilci obiskali...
pureber: Slavko, še na mnoga leta ti želim.
Na vrtu: Koliko prostora potrebujejo?
sre, 24.4.2024
Irena Yebuah Tiran: Moža spoznala že v osnovni šoli
pet, 26.4.2024
DL: Novosti na kmetiji Karlovček - Jabolka brez ostankov škropiv
čet, 25.4.2024
Martin Golob: ''Molim, da bi zmagala pamet''
tor, 23.4.2024
To so prvi znaki, ki napovedujejo infarkt
tor, 23.4.2024