DL: Iz Situle tudi brez glutena

17.4.2021 | 15:00

DL: Iz Situle tudi brez glutena

Ekipa novomeške restavracije Fink&Situla, ki jo vodita Tanja in Damjan Fink, je koronski čas izkoristila za intenzivne študijske priprave. V leto, ko Slovenija nosi naziv Evropska gastronomska regija, tako vstopa kot epska restavracija v starem mestnem jedru Novega mesta. Z veliko vnemo in svežimi idejami se je posvečala transformaciji restavracije, ki jo je pripeljala na novo, izjemno zahtevno brezglutensko raven. Opravila je raziskovanja trga in interna izobraževanja in odprla prvo brezglutensko restavracijo in delikateso v Sloveniji, v kateri so na voljo gotove jedi, ki jih doma postrežete, pogrejete oziroma spečete.

Članek je bil objavljen v 4. številki Dolenjskega lista 28. januarja 2021

R. M., foto: Dean Dubokovič

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava