DL: Iz Situle tudi brez glutena
17.4.2021 | 15:00
Ekipa novomeške restavracije Fink&Situla, ki jo vodita Tanja in Damjan Fink, je koronski čas izkoristila za intenzivne študijske priprave. V leto, ko Slovenija nosi naziv Evropska gastronomska regija, tako vstopa kot epska restavracija v starem mestnem jedru Novega mesta. Z veliko vnemo in svežimi idejami se je posvečala transformaciji restavracije, ki jo je pripeljala na novo, izjemno zahtevno brezglutensko raven. Opravila je raziskovanja trga in interna izobraževanja in odprla prvo brezglutensko restavracijo in delikateso v Sloveniji, v kateri so na voljo gotove jedi, ki jih doma postrežete, pogrejete oziroma spečete.
Članek je bil objavljen v 4. številki Dolenjskega lista 28. januarja 2021
R. M., foto: Dean Dubokovič
DL: Portret tedna - Sašo Đukić
FranciD: Malo se je pa že ispel...
DL: Tatovi so se lotili vežice - Brez...
FranciD: Obvezno napisat ime zavarovalnice!
DL: Pri Slavku Barboriču - Gasilci obiskali...
pureber: Slavko, še na mnoga leta ti želim.
DL: Prenova dol. železnice - Začelo se je,...
miha: Pa da vidmo je reku ta slep. Se pravi...
Tajski boks: Zmagovito na Madžarskem, v...
miha: Kaj je boljši šport kik boks al...
Letošnja Kmetija snemana v drugem letnem času in v drugem kraju
sre, 27.3.2024
DL: Zvonil alarm, a kraje ni bilo; lahko bi ravnali drugače
tor, 26.3.2024
Z Urošem in Aljažem bodo vedno družina
čet, 28.3.2024
DL: Zahvala ekipi
sre, 27.3.2024
Mija Cerar, mamica 13 otrok: ''Vsak dan je eden v puberteti!''
sre, 27.3.2024