DL: Nerazumljivo, kako je tudi v majhni Sloveniji marsikaj skrito ...

11.7.2020 | 16:30

Kritika bralke se nanaša na dogajanje v gramoznici Stari grad ... (foto: arhiv DL)

Kritika bralke se nanaša na dogajanje v gramoznici Stari grad ... (foto: arhiv DL)

Oglasila se je Vika Lozar iz Črnomlja. »Vse priznanje Dolenjskemu listu, njegovi novinarji in novinarke so od sile, njihovim očem ne uide nobeno dogajanje, dogodek v naravi in tudi nobeno človeško poseganje v naravo, ki je skregano z zdravo pametjo. Opisani sporni posegi v gramoznici Stari grad v zadnji številki Dolenjskega lista so se me zelo dotaknili. Slovenska dežela je majhna in čudovita, a kaj ko so med nami človeški osebki, ki vidijo predvsem sebe in svoje koristi in rušijo vse pred sabo. Ne ozirajo se okoli sebe, uživanje v naravi na njim svojstven uničujoči način je edino, kar jih zanima. Veliko dokumentarcev lahko vidimo na televiziji, ki nam prikazujejo grozote tisoč kilometrov opustošenih pokrajin v Afriki, Aziji, Južni Ameriki. Vse je delo lakomnih človeških rok. Zanamci bodo presneto tenko piskali za preživetje.

Nekako je po drugi strani razumljivo tako opustošenje, saj se dogaja v divjini in pokrajinah, velikih kot Evropa, in traja kar nekaj časa, da okoljevarstveniki vse skupaj opazijo in alarmirajo javnost in oblasti. Zato pa je toliko bolj nerazumljivo, da je tudi v majhni Sloveniji marsikaj skrito, in edino radovednemu novinarskemu očesu se lahko zahvalimo, da se take in drugačne packarije, delo človeških rok, odkrijejo in opozarjajo državljane na dogodke, ki so nam lahko samo v sramoto. Upam, da bo naravna vrednota gramoznica Stari grad v prihodnje bolj zaščitena in v ponos nas za nove rodove. Upanje imam tudi, da bodo nemarneže izsledili in jih tudi kaznovali,« je dejala in novinarjem Dolenjca zaželela še veliko ostrih pogledov okoli sebe.

Članek je bil objavljen v 18. številki Dolenjskega lista 30. aprila 2020 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

11.7.2020+1     + (1)     – (0)     Oceni vl 

Hvala Dolenjcu, njegovi novinarji so hvaležni, če bralci opozorimo na dogajanja v naši deželici, ki ne uidejo kritiškemu novinarskemu očesu. (vika lozar)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava