Pohod po krožni pešpoti partizanskih bolnišnic v Občini Semič

22.5.2020 | 09:30

Pohod po krožni pešpoti partizanskih bolnišnic v Občini Semič

ZB za vrednote NOB Semič vas vabi na spomladanski pohod PO KROŽNI PEŠPOTI PARTIZANSKIH BOLNIŠNIC V OBČINI SEMIČ v soboto, 23. maja, ob 9. uri. Zbor pohodnikov na Resi.

Dolžina pohoda 12 km. Oprema pohodnikov naj bo primerna za sredgorje. Pohodniki hodijo na lastno odgovornost.

Za več informacij pokličite na tel. št. 031/653 074.

TIC Semič

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (17)

22.5.2020—     + (6)     – (6)     Oceni navi 

Predvsem je treba biti pozoren na tiste, ki še vedno prihajajo iz gozdov po 75 letih. Glede na starost tistih, ki prejemajo borčevske pokojnine so verjetno ta leta preživeli v hibernaciji. Predvsem vodilni so se skrivali po kočevskih gozdovih in ob koncu vojne zmagoslavno prišli iz gozdov in nadaljevali likvidacije drugače mislečih.Po vojni so si mnogi podelili dobre pokojnine. Poznam borca, ki je sodeloval pri zadnjih bojih na Orlah(okoli 200 fantov je bilo ob življenje brez potrebe). Borčevske pokojnine ni dobil z obrazložitvijo, da je bil premlad in se ni zavedal nevarnosti(bil je kurir v brigadi).

22.5.2020+2     + (5)     – (3)     Oceni vl 

Kako prozorna obrazložitev svojih pogledov na partizane in vse okoli njih, kajne "navi"? (vika lozar)

24.5.2020+2     + (5)     – (3)     Oceni navi 

Spoštovana Vika! Kaj ste mislili z besedo prozorna? Lahko vam povem, da sem imel to priliko,da sem o tej zgodovini poslušal uradno razlago(osnovna šola, srednja šola) in tudi izpoved oseb, ki so to doživeli. Kakor veš,se del zgodovini ohranja tudi po ustnih virih.O dogodkih med vojno in po vojni sem izvedel že v času, ko je vaš ljubljeni vodja( Kučan) izjavljal, da o tem nič ne ve. Bla, bla bla......

26.5.2020+1     + (1)     – (0)     Oceni miha 

hm.. Ja pa tut pozorni na martinčke iz leta 91, ki so imeli takrat 3 leta pa so vseeno bili pravi borci ...

26.5.2020–1     + (0)     – (1)     Oceni vl 

Bravo "miha", tudi pričevalci na TV Jožeta Možine niso bili med vojno starejši od par let, zdaj nam pa razlagajo kako in kaj je bilo. (vika lozar)

26.5.2020+1     + (1)     – (0)     Oceni navi 

Vika, očitno se je za vas zgodovina končala 45 leta. Če bi kdaj gledali 'Pričevalce' ,bi videli, da so gostje že zelo v zrelih letih. Kaj bi pa rekli za Frantarja, on pa je verodostojna priča za mit o Menini planini.

27.5.2020+2     + (2)     – (0)     Oceni navi 

Miha, Vika povabita politkolesarje v petek na novo turo. Predlagam smer Črnomelj-Adlešiči-Griblje-Krasinec-Podzemelj-Črnomelj. Prosite jih, da premaknejo turo na jutranje ure. V tem času imajo kmetje veliko dela v hlevih in poljih. Ker imamo v teh dneh veliko megle, bi nam politkolesarji pomagali pri mešanju megle, da bi ta čimprej izginila. Znano je, da megla vpliva na zdravje človeka in na poljske pridelke. Kaviar kolesarji, ne pozabite na svojo mladino. Že v mladih letih jih je treba podučiti, kako se prisesati na državne seske in celo življenje mlatiti prazno slamo. Adi Smolar: Je treba delat, je treba delat....., na pa na biciklu srat.

27.5.2020+1     + (1)     – (0)     Oceni miha 

Kaj hočeš sploh povedat navi, poleg tega da si pokazal da nisi najbolj moder in da tvoja bruhanja nimajo neke normalne vsebine? Skratka če nimaš kaj delat, pejt pomagat kmetom al pa obhodi kako partizansko pot...

27.5.2020–1     + (0)     – (1)     Oceni navi 

Miha, vrnil sem se iz njive, kjer sem postavil opore za paradižnik in kumare. Ti si verjetno eden izmed tistih, ki mislijo, da pridelki zrastejo na policah. Odpravi se napartizansko pot.Morda srečaš gošarja, ki se je po 75 letih zbudil iz hibernacije in čaka, da se prisesa na državne seske.

27.5.2020—     + (1)     – (1)     Oceni Lojzekov stric 

Vika kaj si ob petkih med politkolesarijo, ali med butl klosar kolesarji ki krožijo kot peščica teh hostarjev, tuđ butel klosar kolesarjev je vsak teden manj

začetnapredhodna Stran: 1/2naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava