Pohod po krožni pešpoti partizanskih bolnišnic v Občini Semič

22.5.2020 | 09:30

Pohod po krožni pešpoti partizanskih bolnišnic v Občini Semič

ZB za vrednote NOB Semič vas vabi na spomladanski pohod PO KROŽNI PEŠPOTI PARTIZANSKIH BOLNIŠNIC V OBČINI SEMIČ v soboto, 23. maja, ob 9. uri. Zbor pohodnikov na Resi.

Dolžina pohoda 12 km. Oprema pohodnikov naj bo primerna za sredgorje. Pohodniki hodijo na lastno odgovornost.

Za več informacij pokličite na tel. št. 031/653 074.

TIC Semič

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (6)

4d nazaj–1     + (5)     – (6)     Oceni navi 

Predvsem je treba biti pozoren na tiste, ki še vedno prihajajo iz gozdov po 75 letih. Glede na starost tistih, ki prejemajo borčevske pokojnine so verjetno ta leta preživeli v hibernaciji. Predvsem vodilni so se skrivali po kočevskih gozdovih in ob koncu vojne zmagoslavno prišli iz gozdov in nadaljevali likvidacije drugače mislečih.Po vojni so si mnogi podelili dobre pokojnine. Poznam borca, ki je sodeloval pri zadnjih bojih na Orlah(okoli 200 fantov je bilo ob življenje brez potrebe). Borčevske pokojnine ni dobil z obrazložitvijo, da je bil premlad in se ni zavedal nevarnosti(bil je kurir v brigadi).

4d nazaj+3     + (5)     – (2)     Oceni vl 

Kako prozorna obrazložitev svojih pogledov na partizane in vse okoli njih, kajne "navi"? (vika lozar)

2d nazaj+1     + (4)     – (3)     Oceni navi 

Spoštovana Vika! Kaj ste mislili z besedo prozorna? Lahko vam povem, da sem imel to priliko,da sem o tej zgodovini poslušal uradno razlago(osnovna šola, srednja šola) in tudi izpoved oseb, ki so to doživeli. Kakor veš,se del zgodovini ohranja tudi po ustnih virih.O dogodkih med vojno in po vojni sem izvedel že v času, ko je vaš ljubljeni vodja( Kučan) izjavljal, da o tem nič ne ve. Bla, bla bla......

15h nazaj+1     + (1)     – (0)     Oceni miha 

hm.. Ja pa tut pozorni na martinčke iz leta 91, ki so imeli takrat 3 leta pa so vseeno bili pravi borci ...

9h nazajOceni vl 

Bravo "miha", tudi pričevalci na TV Jožeta Možine niso bili med vojno starejši od par let, zdaj nam pa razlagajo kako in kaj je bilo. (vika lozar)

8h nazajOceni navi 

Vika, očitno se je za vas zgodovina končala 45 leta. Če bi kdaj gledali 'Pričevalce' ,bi videli, da so gostje že zelo v zrelih letih. Kaj bi pa rekli za Frantarja, on pa je verodostojna priča za mit o Menini planini.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava