DL: Občinska kolesa tudi v Žabjo vas in Gotno vas

6.11.2019 | 12:35

Foto: arhiv (M. M.)

Foto: arhiv (M. M.)

Nina iz Gotne vasi v Novem mestu pravi, da se je zelo razveselila ponudbe koles za izposojo v Novem mestu, ki jih je novomeška občina razpostavila po veliko koncih Novega mesta, a jo jezi in žalosti, da koles ni tudi v Gotni vasi ali vsaj v Žabji vasi. Zanima jo, ali je v to načrtu in kdaj.

Odgovor Urbana Kramarja z novomeške občine jo bo nedvomno razveselil: »Nadaljnje širitve sistema GONM so predvidene v prihodnjem letu. Krajani Krajevne skupnosti Žabja vas so izkazali izjemen interes za postajo na njihovem območju, tako da smo za zdaj v načrt širitve z veseljem vključili novo postajo v Knafelčevi ulici v neposredni bližini trgovine Elektronabava. Na območju Gotne vasi v prihodnjem letu načrtujemo dve novi postaji v Ulici Pie in Pina Mlakarja.« Nini tako ne bo treba več pešačiti iz Gotne vasi do središča mesta, kadar se bo tam kaj zanjo zanimivega dogajalo.

Njeno vprašanje je po naključju sovpadlo z našo aktualno temo o urejenosti sistemov izposoje mestnih koles po vseh občinah Dolenjske, Posavja in Bele krajine.

Članek je bil objavljen v 34. številki Dolenjskega lista 22. avgusta 2019 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava