Radijci oddali svojega Jureta; z nevesto oblečena v bazen

17.9.2019 | 12:50

Mladoporočenca

Mladoporočenca

Programska urednica Radia Krka Petra Majdič, Jure Zupančič in Rok Žurga

Programska urednica Radia Krka Petra Majdič, Jure Zupančič in Rok Žurga

Potem ko je krkaš Jure Zupančič doživel številna neobičajna presenečenja na fantovščini, ki so mu jih skupaj pripravili njegovi najtesnejši prijatelji in najboljši sodelavci z Radia Krka - urednica Petra Majdič, njegov jutranji sovoditelj Rok Žurga ter voditeljica Ajda Zorko, sta Jure in njegova srčna izvoljenka Karin dolgoletno ljubezen kronala s poroko.

Tako kot njegovo slovo od samskega stanu je bila tudi njuna zaobljuba večne zvestobe nekaj posebnega. "Za srečo se gre," je Jure odgovoril na vprašanje, zakaj sta za poroko izbrala ravno petek, 13. septembra, ob 13. uri.  »Civilni obred je bil v Domžalah v ožjem družinskem krogu, potem pa smo se odpeljali na Kras na pogostitev. Čeprav je bil petek 13., pa je vse potekalo točno tako, kot sva si zamislila,« pravi krkaš.

Med skrbno izbranimi svati na intimnem obredu je bila tudi njuna nepogrešljiva psička Jelly, ki je ženinu Juretu in nevesti Karin prinesla prstana. »Jelly je imela na sebi metuljčka, na katerem sta bila obešena prstana. Za ta trenutek je nisva posebej pripravljala, ampak sva jo skupaj pospremila do matičarke, tam sva vzela prstana, Jelly pa dala v varstvo,« se posebnih trenutkov spominja Jure. »Čeprav med samo organizacijo nisem bil popolnoma nič živčen, za razliko od Karin, pa priznam, da so mi metuljčki letali po trebuhu malo pred in med obredom.«

Nepozabna je bila že njuna zaroka, ki se je zgodila zgodila 16. julija letos. »Zaročni prstan je bil bolj simbolične narave, tako da nisem dal celega premoženja za vse prstane,« z nasmehom pripoveduje radijec, ki je imel še eno prijetno dolžnost - kupiti šopek za nevesto. »Šopek je bil čisto preprost: iz belih vrtnic in evkaliptusa. Tudi celotna okrasitev poroke je bila v tem stilu. Karin nima najljubših rož, evkaliptus sva izbrala zaradi njegove preprostosti. In še nekaj je bilo zelo zanimivo na njuni poroki, da nista imela poročne torte. »Sva pa namesto tega imela jabolčno in jagodno ameriško pito, ki jih po originalnem receptu delajo ravno v Novem mestu.«

Zdaj ju čaka skupno življenjsko potovanje, klasičnega poročnega potovanja pa mladoporočenca po vsej verjetnosti vsaj v bližnji prihodnosti ne bosta imela. »Sva pa med vsemi darili dobila kar nekaj vrednostnih kuponov za dvodnevne izlete, večerje in razvajanja, tako da jih bova z veseljem izkoristila. Prvega najbrž že ta vikend,« se skupnih trenutkov z ženo Karin veseli Jure.

Da se nepredvidljive prihodnosti in izzivov ne bojita in da jih bosta premagovala z roko v roki, sta dokazala s pogumnim skokom v bazen. "Vanj sva se vrgla kar oblečena in tudi dobesedno skupaj skočila v zakon, ker misliva zares," nenavadno potezo pojasni presrečni krkaš Jure. Kratek posnetek si lahko ogledate tukaj.

Naj tudi za srečna novopečena zakonca velja, da poroka skrbi prepolovi, srečo pa pomnoži. 

M. K.
Foto: Radio Krka in lastni arhiv

Galerija

_poroka (0)
_poroka (1)
_poroka (2)
_poroka (3)
_poroka (5)
_poroka (6)
_poroka (7)
_poroka (8)
_poroka (9)
_zzzzzzzporoka (1)
_zzzzzzzporoka (2)
_zzzzzzzporoka (3)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava