Pogoji komentiranja na spletnih straneh Dolenjskilist.si

Izdajatelj regionalnega informativnega portala Dolenjskilist.si, Dolenjski list Novo mesto d.o.o. (v nadaljevanju izdajatelj) ne prevzema nikakršne odgovornosti za mnenja in stališča tretjih oseb, izražena na portalu. Uporabniki s svojimi zapisi ne izražajo mnenj uredništva ali z uredništvom povezanih fizičnih ali pravnih oseb.

Izdajatelj si prilašča pravico do urejanja, zaklepanja ali brisanja vsebin, ki jih smatra za neprimerne. Svoje odločitve ni dolžan pojasnjevati.

Izdajatelj prepoveduje uporabo besed in besednih zvez, ki žalijo ali pozivajo h kakršni koli obliki nestrpnosti. Prav tako si pridržuje pravico do brisanja vsebin, ki žalijo, pozivajo k nestrpnosti, oglašujejo, so prekomerno obsceni ali so v nasprotju z zakonodajo. Uporabnik prav tako ne sme objavljati propagandnih in oglaševalskih vsebin. Uporabniku je tudi prepovedano pridobivanje, zbiranje in shranjevanje osebnih podatkov ali nadlegovanje drugih uporabnikov. Za nespoštovanje določil uporabnik nosi polno materialno, moralno, odškodninsko in kazensko odgovornost.

Izdajatelj se zavezuje, da bo spoštoval zasebnost uporabnikov in njihovih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam brez privolitve uporabnikov. Izdajatelj si pridržuje pravico, da bo podatke uporabnikov uporabljal za potrebe lastne analize, s čimer se uporabnik izrecno strinja. Uporabnik ni dolžan razkriti svoje identitete, razen če se sam odloči za to. Izdajatelj portala se zavezuje k maksimalni skrbi za zasebnost vseh podatkov, kljub temu pa opozarja, da so zlorabe možne, vendar bo storil vse v njegovi moči, da jih bo preprečil.

Uporabnik, ki uredništvu posreduje vsebine, se strinja s prenosom svojih avtorskih, tako materialnih kot nematerialnih pravic na izdajatelja portala. Ob tem izdajatelj dovoljuje njihovo uporabo in trajno rabo za javne namene.

Uporabnik se zaveda, da bodo njegove trditve in komentarji na spletni strani predmet kritike in komentarjev drugih uporabnikov, zato se odpoveduje zahtevkom zoper druge uporabnike in zoper izdajatelja iz naslova žalitve, nepremoženjske škode in podobno.

Komentiranje prispevkov na regionalnem informativnem portalu Dolenjskilist.si ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča izdajatelj.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Za vsebino sporočil v komentarjih so odgovorni avtorji sami. Izdajatelj bo pomagal pri ugotavljanju identitete avtorjev spornih sporočil, če bodo to od njega zahtevali pristojni organi.