Renesančna Soteska, Hudičev turn Soteska

19.5.2024 | 10:00

Srednjeveško renesančno doživetje s skupino Seisenbergensis Tumultus iz Žužemberka in prijatelji. 

Prikazano bo življenje iz preteklih historičnih let, srednjeveška tržnica, predstavitev viteških veščin in viteškega življenja. Nastopi srednjeveških plesnih in viteških skupin iz Slovenije in tujine.

Nastopajo: plesna skupina Seisenbergensis tumultus iz Žužemberka, viteška skupina Gašperja Lambergarja z Bleda, glasbena skupina Hollenoek Hungarica iz Madžarske, srednjeveška plesna skupina iz Škofje Loke, plesna skupina iz Šaleka, srednjeveška skupina s Ptuja, vitezi Valentina, glumači,

Med drugim boste spoznali: - Kneza Janeza Vajkarda Auerperga - grajsko raziskovalno pot z lokostrelstvom, različnimi spretnostnimi igrami in delavnicami za različne starostne skupine - orožarno in grajskega pisarja - vezilje, - dvorne norčke in zabavljače - srednjeveško-renesančni viteški tabor, - srednjeveško tržnico - pivnico in vinoteko ter krčmo Otroci bodo lahko sodelovali v nagradni raziskovalni poti! Ob tem bo še zanimiva ponudba v krčmi na prostem !

Viteške boje bodo uprizorili vitezi Gašperja Lambergarja z Bleda in druščina vitezi Valentina. 

15.00 Predstavitev viteških in dvornih redov z mimohodom vseh sodelujočih viteških skupin, vitezov, grajske gospode ter gostov iz tujine ter začetek popoldanskih nastopov skupin. 

Ob 20.30 glasbeni koncert - Holleonek Hungarica iz Madžarske

Vstopnine ni.