Občni zbor Turističnega društva Lovrenc Raka

28.3.2024 | 10:30

Občni zbor Turističnega društva Lovrenc Raka
Občni zbor Turističnega društva Lovrenc Raka
Občni zbor Turističnega društva Lovrenc Raka

V soboto, 23. marca, je tudi Turistično društvo Lovrenc Raka izvedlo redni letni zbor članov v zidanici Kralj na Celinah. Po izvolitvi delavnega predsedstva so sledili pozdravni nagovori predsednika društva Alojza Kerina, predsednika Krajevne skupnosti Raka Roka Bizjaka, raškega župnika Silva, predsednika DU Raka Marjana Opalka, predsednika društva vinogradnikov Mladena Zorka in predstavnika PGD Raka.

Sledila so poročila nadzornega odbora in finančno poročilo, predsednik pa je podal poročilo za leto 2023 in plan dela za leto 2024. V lanskem letu so najprej začeli s pripravo sajenja raške čebule, obnovili so označevalno tablo oz. grb Krajevne skupnosti, izvedli so izlete, udeležili so se košnje na Bohorju, izvedli žetev pšenice, kjer so predstavili tudi stare običaje žetve in mlatenja žita s cepci, izvedli so košnjo Cavsarja, v septembru so se udeležili pohoda na Zdole, kjer so prikazali ostalimi društvi svojo kulinariko itd. V letošnjem letu imajo v planu izvajati prireditve kot v lanskem letu, še naprej se udeleževati različnih prireditev, ki so povezane z društvi v organizaciji turističnih zvez, sodelovati z domačimi društvi, ker pa so vključeni v vseslovenski projekt 2000 zlatih zrn, bodo letos obiskali tudi Šentrupert ter njihovo žetev. Ponovno imajo v planu košnjo Cavsarja in otvoritev nove poti, hkrati je v toku tudi pogovor o ureditvi samega Cavsarja, še bolj nameravajo vključevati podmladek OŠ, izvesti srečanje starodobnikov itd.

Po vseh podanih poročilih in planu ter nagovorih pod točko razno je sledila še simbolična obdaritev vseh navzočih mam za materinski dan. Ob bogati večerji petju in glasbi ,pogovoru o preteklem in bodočem skupnem delu, se je druženje v Vinski pravljici Kralj nadaljevalo pozno v noč.

Anton Hruševar

Galerija

_zzRaka (01)
_zzRaka (02)
_zzRaka (03)
_zzRaka (04)
_zzRaka (05)
_zzRaka (06)
_zzRaka (07)
_zzRaka (08)
_zzRaka (09)
_zzRaka (10)
_zzRaka (11)
_zzRaka (12)
_zzRaka (13)
_zzRaka (14)
_zzRaka (15)
_zzRaka (16)
_zzRaka (17)
_zzRaka (18)
_zzRaka (19)
_zzRaka (20)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava