Festival novomeško poletje 2023 obarvan tudi mednarodno

9.6.2023 | 10:00

Anja in Igor - Zavod Inja - Foto Alan Orlič

Anja in Igor - Zavod Inja - Foto Alan Orlič

Festival novomeško poletje 2023 obarvan tudi mednarodno

Dovolite, da vas presenetimo, raznežimo, nasmejimo in vam polepšamo katerega od poletnih večerov. Festival novomeško poletje – prižigamo najlepše v vas! 

Da je Novo mesto zapisano glasbi, je jasno že nekaj časa. Zato so organizatorji vpeti v vibracije tega mesta, izjemnega potenciala in eklektičnega naboja ustanovili festival, ki bo ta sloves upravičil po najboljših močeh in ga postavil na lastni glasbeni zemljevid. Festival novomeško poletje je festival, ki se na skrbno izbranih lokacijah okoli središča Novega mesta odvija od julija do avgusta in na katerem se zvrstijo tako lokalni kot drugi glasbeniki, v katerih so organizatorji prepoznali tisto nekaj več. Festival novomeško poletje bo tudi letos potekal v sedmih poletnih večerih, in sicer od 7. julija do 26. avgusta, na  treh različnih lokacijah: Na Muzejskih vrtovih, na Glavnem trgu  (v sodelovanju z Založbo Goga) in v Parku Rastoče knjige pri knjižnici Mirana Jarca v Novem mestu. Organizatorji ga vsako leto vsebinsko nadgrajujejo in ljubiteljem dobre glasbe prvič ponujajo tudi mednarodno obarvan program. Nastopili bodo Rade Šerbedžija in Zapadni kolodvor, Tamara Obrovac Transhistria Ensemble, Aleksander Mežek, Bilbi, Ahmed Burić, Robert Petan ter Rudi Bučar in Banda.  Vstop na prizorišča je z izjemo otvoritve in zaključka festivala za obiskovalce brezplačen!

Festival je nastal pod okriljem Zavoda produkcijske hiše Inja music in v  sodelovanju s partnerji festivala: Javnega sklada za kulturne dejavnosti - OI Novo mesto, Mestne občine Novo mesto, Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto, Dolenjskega muzeja in Založbe Goga. Organizatorji so za podporo izjemno hvaležni tudi pokroviteljem in podpornikom festivala.

Vstopnice za otvoritev in zaključek Festivala novomeško poletje lahko kupite na prodajnih mestih Eventima. Ker je število vstopnic zelo omejeno, si svojo zagotovite čimprej, saj nakup na licu mesta ne bo mogoč. Vabljeni tudi na ostalih 5 koncertov v sklopu Festivala novomeško poletje, ki so za obiskovalce brezplačni.

Produkcijska hiša Inja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava