FOTO: Za konec zapeli še v Šentrupertu

12.4.2023 | 11:00

FOTO: Za konec zapeli še v Šentrupertu
FOTO: Za konec zapeli še v Šentrupertu

Na trebanjski izpostavi Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) so letos zasnovali tri revije predšolskih in šolskih pevskih zasedb, na katerih se je skupaj predstavilo pet vrtčevskih pevskih zborov, trije zbori prvošolcev, sedem otroških in dva mladinska pevska zbora iz Temeniške in Mirnske doline. Na treh revijah se je tako predstavilo okrog 560 mladih pevk in pevcev iz občin Trebnje, Šentrupert in Mokronog-Trebelno.

Dve letošnji pevski reviji so gostili na podružnični šoli v Dobrniču, zadnjo, ki je bila v začetku aprila, pa na Osnovni šoli dr. Pavla Lunačka Šentrupert. Predstavili so se: Otroški pevski zbor prvošolcev dr. Pavla Lunačka Šentrupert z zborovodjo Martino Gorenc, Otroški pevski zbor Podružnične šole Trebelno z zborovodjo Tamaro Žnidaršič, Otroški pevski zbor Šentrupert z zborovodjo Natašo Dragar, Otroški pevski zbor OŠ Trebnje z zborovodjo Jožico Stanič, Otroški pevski zbor OŠ Mokronog z zborovodjo Tamaro Žnidaršič in Mladinski pevski zbor Šentrupert z zborovodjo Natašo Dragar.

Tudi zadnjo tovrstno območno revijo je strokovno spremljala Janja Dragan Gombač, ki se je po zaključenih nastopih pogovorila z zborovodkinjami in jim predala napotke za nadaljnje delo. Zbrane je na prireditvi pozdravila podžupanja Občine Šentrupert Nataša Hribar. Prireditev, ki jo je povezovala Kristina Gregorčič, pa so omogočili JSKD ter občine Šentrupert, Trebnje in Mokronog-Trebelno.

Besedilo: JSKD OI Trebnje
Foto: Studio PraprotKa

Galerija

_eSentrupert (1)
_eSentrupert (10)
_eSentrupert (11)
_eSentrupert (12)
_eSentrupert (13)
_eSentrupert (14)
_eSentrupert (15)
_eSentrupert (16)
_eSentrupert (17)
_eSentrupert (18)
_eSentrupert (19)
_eSentrupert (2)
_eSentrupert (20)
_eSentrupert (21)
_eSentrupert (22)
_eSentrupert (23)
_eSentrupert (3)
_eSentrupert (4)
_eSentrupert (5)
_eSentrupert (6)
_eSentrupert (7)
_eSentrupert (8)
_eSentrupert (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava