Že dvaindvajsetič tekmovanje harmonikarjev v Škocjanu

29.3.2023 | 13:10

Izak Osredkar - najmlajši tekmovalec

Izak Osredkar - najmlajši tekmovalec

Nik Baškovč je dosegel najvišje število točk.

Nik Baškovč je dosegel najvišje število točk.

Najuspešnejši tekmovalci iz domače škocjanske občine

Najuspešnejši tekmovalci iz domače škocjanske občine

V nedeljo popoldne, 26. marca, je Turistično društvo Škocjan na Dolenjskem pripravilo že 22. tradicionalno tekmovanje harmonikarjev na diatonični harmoniki, vzporedno pa je potekalo tudi predtekmovanje za 42. Zlato harmoniko Ljubečne. Letošnjega srečanja se je udeležilo 24 harmonikarjev, od tega tri dekleta. Nastopili so v štirih starostnih kategorijah. Strokovno komisijo, ki je ocenjevala ritem, muzikalnost, tehniko, zahtevnost in vizualni nastop, so sestavljali Janez Lekše, Aleš Trbanc in Robert Goličnik, predsednik Zlate harmonike Ljubečna.

Prireditev je lepo vodila in povezovala Andrejka Nose, članica domačega Turističnega društva Škocjan, ki je pred nastopom vsakega tekmovalca predstavila. Med tekmovanjem sta tekmovalce pozdravila in nagovorila tudi Jožica Lindič, predsednica Turističnega društva Škocjan ter Janez Lekše, član komisije in občinski svetnik Občine Škocjan.

Vsi nastopajoči so prejeli priznanje za sodelovanje. Po tekmovalnem delu, ko je komisija preštevala točke, so nastopajoči skupaj zaigrali nekaj skladb in tako popestrili srečanje. Sledila je razglasitev. Robert Goličnik, ocenjevalec za Zlato harmoniko Ljubečne, je vse tekmovalce seznanil z nekaterimi spremembami tekmovanja Zlata harmonika Ljubečne, ki letos ne bo potekalo med počitnicami, temveč 17. septembra. Prebral je vseh 21 tekmovalcev, ki so se uvrstili v finale. Nagradili so najmlajšega in najstarejšega tekmovalca. Pokala sta prejela 5-letni Izak Osredkar in najstarejši Konrad Kostanjevec. Najboljši trije iz vsake kategorije so prejeli pokal. Najuspešnejši tekmovalci iz domače škocjanske občine ne glede na starostno kategorijo so bili Jurij Lekše, drugo mesto je osvojil Igor Osredkar, tretje pa Izak Osredkar.

Med najmlajšimi je zmagal Gašper Prijatelj, drugi je bil Simon Kodrič, tretji Jurij Lekše. V drugi kategoriji je bil najboljši Nik Baškovč, ki je na tem tekmovanju dosegel najvišje število točk in postal absolutni prvak, ki je prejel pokal in nagrado Teracerstva Kic. Druga v tej kategoriji je bila Ana Trtnik in tretja Sinja Gračnar. V tretji kategoriji je slavil Aljaž Zelnikar, za njim sta se uvrstila Žan Vidmar in Uroš Ber. Med najstarejšimi je komisija največ točk namenila Francu Veglju, drugi je bil Konrad Kostanjevec, tretji Anton Klun.

Harmonikarji prenašajo glas harmonike med ljudi in jih zabavajo.

Helena Murgelj

Galerija

_zSkocjan (01)
_zSkocjan (02)
_zSkocjan (03)
_zSkocjan (04)
_zSkocjan (05)
_zSkocjan (06)
_zSkocjan (07)
_zSkocjan (08)
_zSkocjan (09)
_zSkocjan (10)
_zSkocjan (11)
_zSkocjan (12)
_zSkocjan (13)
_zSkocjan (14)
_zSkocjan (15)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava