Eli Petan zgodovinski bron na 50. Evropskem prvenstu

6.2.2023 | 09:50

Eli Petan zgodovinski bron na 50. Evropskem prvenstu
Eli Petan zgodovinski bron na 50. Evropskem prvenstu

Kot smo obljubili, nadaljujemo s pisanjem zgodovine slovenskega karateja in brežiškega športa. Od 2. do 5.2.2023 se je v Larnaci na Cipru odvijalo jubilejno, 50. mladinsko evropsko prvenstvo v karateju, od koder zopet prinašamo vest o velikem uspehu naše Ele Petan.

V izjemni konkurenci 1139 tekmovalcev iz 48. evropskih držav, kjer lahko v vsaki kategoriji nastopa le najboljši predstavnik svoje države, je Ela Petan osvojila že svoje tretje odličje na evropskih prvenstvih. V kategoriji borb mladink do 53kg je osvojila bronasto medaljo in s tem postala prva reprezentantka Slovenije v zgodovini obstoja države, ki je osvojila kar tri evropske medalje. Dejstvo, da ima za seboj le tri nastope na evropskih prvenstvih in da se je z vseh treh vrnila z žlahtnim odličjem, nazorno priča o njeni konstantni kvaliteti na najvišjem nivoju in strokovnem delu v klubu. Ela je v prvem krogu premagala Barsby Chloe iz Anglije, v drugem Bus Aliz iz Madžarske, v tretjem Nikolaou Mario s Cipra, v polfinalu pa je žal klonila proti Souidi Amel iz Francije. V repasažnem krogu je bila suverena in s 3:1 premagala Sergaievo Valerio iz Ukrajine in se vpisala v zgodovino slovenskega karateja.

Trud, ki ga vsakodnevno vlagamo v njen napredek, je bil vnovič nagrajen in od mladinske konkurence se poslavljamo na najlepši možni način. Po nekajdnevnem premoru in analizi borb se začne priprava na člansko evropsko prvenstvo, ki bo meseca marca v Španiji, in na člansko svetovno prvenstvo, ki bo oktobra na Madžarskem. Februarja bo Ela v sklopu priprav na omenjena tekmovanja nastopila na odprtem prvenstvu Slovaške v Bratislavi, svojo mladinsko pot pa bo zaključila z nastopom na svetovnem pokalu, ki bo v mestu Fujairah v Savdski Arabiji.

Vsem, ki nas nesebično podpirate, se iskreno zahvaljujemo, hkrati pa prosimo, da nam stojite ob strani tudi v prihodnje, saj so zadostna sredstva, ki ji bodo v naslednjih treh letih omogočila nastopanje na najvišjem rangu v dveh starostnih kategorijah (mlajše članice in članice), osnovni pogoj za njen napredek.

Športni pozdrav,

Fight Club Shony

Galerija

_zzEP (0)
_zzEP (1)
_zzEP (12)
_zzEP (2)
_zzEP (3)
_zzEP (4)
_zzEP (5)
_zzEP (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava