Recept: Čokoladni španski vetrci
1.2.2023 | 13:30
Posladkajte se!
SESTAVINE
3 beljaki
150 gramov sladkorja
žlička vaniljevega ekstrata
žlička kisa
100 gramov stopljene in ohlajene čokolade
dve pesti jagodičevja (po želji)
Priprava
Pečico ogrejemo na 100 ºC. Pekač obložimo s papirjem za peko.
Beljake damo v veliko skledo. Z ročnim stepalnikom jih stepamo pri srednji hitrosti. Mešalnika ne ugasnemo, temveč ob nepretrganem mešanju beljakom dodamo sladkor in stepemo čvrst sneg. Prilijemo kis in vaniljev ekstrakt ter stepamo še toliko časa, da se masa poenoti.
K beljakom prilijemo stopljeno in ohlajeno čokolado ter jo z gumijasto lopatko previdno primešamo. Ne umešamo je povsem, saj želimo, da so španski vetrci dvobarvni.
Z veliko žlico na papir za peko naložimo šest velikih kupčkov. Pečemo jih približno 2 uri oziroma tako dolgo, da so na površini suhi na otip. Pečico ugasnemo in španske vetrce pustimo v pečici še 2 uri, da se popolnoma ohladijo. Medtem pečice ne odpiramo.
Španske vetrce z rokami ali s kovinsko lopatko dvignemo s pekača in jih preložimo na servirni krožnik. Če želimo, jih lahko postrežemo s svežim jagodičevjem.
njena.si
DL: Vlada je obljubljala zlato, zdaj pa...
Kleopatra: Glede ukinitve DZZ naj bi g. Golob v...
DL: Težave s parkiranjem pri ZD NM in...
Jožko: Parkirišča okoli Zdravstvenega doma,...
Vaše fotke: Novomeška nesnaga
miha: Edukacija je zatajila, tako kot...
Jerca Legan odvrgla masko in razkrila...
ivolon: Uh, šokantno. Že tri dni ne spim...
Za obeležje Ilki Vašte: ''Ne le, ker je...
Jožko: Spoštovane gospe in gospodje,...
Zlati nasveti: Ravnajte takole, pa bo testo popolno
ned, 19.3.2023
Poroka na prvi pogled: Blaža muči, ker Tina ne prenese njegove bližine
ned, 19.3.2023
DL: Kritika zdravstva - na 15 minut pregleda čakala pol leta
pon, 20.3.2023
DL: Nepravilno izplačani covidni dodatki - Denar bosta vrnili, a zgodbe ni konec
tor, 21.3.2023
FOTO: V Sevnico po Liscino perilo in kopalke
pon, 20.3.2023