Trebnje je občina za posel in življenje

1.2.2023 | 12:00

Od desne: županja Mateja Povhe, direktorica CIK Patricija Pavlič, kustosinja Andrejka Vabič Nose, predsednica Društva FAM Darinka Pavlič Kamien

Od desne: županja Mateja Povhe, direktorica CIK Patricija Pavlič, kustosinja Andrejka Vabič Nose, predsednica Društva FAM Darinka Pavlič Kamien

Glavni direktor Trima Božo Černila med predstavitvijo podjetja

Glavni direktor Trima Božo Černila med predstavitvijo podjetja

Pozornost ob zanimivi predstavitvi Trima

Pozornost ob zanimivi predstavitvi Trima

Da je v Trebnjem vse živahneje, ko gre za posel, potrjuje tudi zanimanje in nedavni obisk članic Društva poslovnih žensk FAM, ki je najstarejše tovrstno managersko društvo žensk - voditeljic pri nas. Njihova ustanovitev je v arhivih zabeležena že v letu 1996.

Za prvo letošnje srečanje Društva FAM (Association of Female Managers) so si poslovne ženske z razlogom izbrale prav Trebnje. Občino in kraj, ki ju odlikuje izjemno ugodna logistična pozicija, z odprto dostopnostjo tako do dolenjske prestolnice Novo mesto, kot tudi do Ljubljane in nenazadnje tudi do Štajerske. Občino, ki se zaradi vrste atributov sooča z izjemnim priseljevanjem občanov, da šole in vrtci pokajo po šivih.

Kot gostje družbe Trimo so se poslovne dame dodobra seznanile z globalno vpetostjo vodilne trebanjske družbe, njihovimi produkti, storitvami in uspešnim poslovanjem, ki ga Trimo beleži zadnjih pet let. Glavni direktor Božo Černila, ki je z bogatimi izkušnjami, kompetencami, ki segajo od prodaje, marketinga, do organizacije poslovanja, prestrukturiranja in predvsem vodenja podjetij, s svojo ekipo popeljal Trimo med najuglednejša podjetja v njihovem segmentu v Evropi. V domačem poslovnem okolju se premalo zavedamo kako inovativna, prodorna, konkurenčna podjetja imamo v Sloveniji in kako izjemne rešitve lahko zagotavljajo najbolj zahtevnim in najbolj uveljavljenim blagovnim znamkam na svetu. Da ni vse ostalo le pri teoretični razlagi, so izjemno gostoljubje Trima poslovne ženske zaključile tudi z ogledom proizvodnje.

Posel in kultura sta vedno hodila z roko v roki. Zato je bilo srečanje z novoizvoljeno županjo Matejo Povhe načrtovano v edinstveni Galeriji likovnih samorastnikov, kjer bile so dame poleg predstavitve občine deležne tudi ogleda galerije ob pomoči direktorice CIK Patricije Pavlič in kustosinje galerije Andrejke Vabič Nose. Za zaključek ni manjkala niti lokalna sladka znamenitost, s sladko čipko okrašena, še bolj sladka Baragova rezina.

Trebnje je mesto in občina za dober posel in kakovostno življenje. O tem ni več nikakršnega dvoma.

Društvo poslovnih žensk FAM

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava