''Stopimo skupaj - 23 let'' za pomoč ljudem v stiski

27.1.2023 | 09:20

Z lanskega koncerta

Z lanskega koncerta

Pred 23. leti smo zaradi potreb družine po hišnem dvigalu organizirali in izvedli prvi dobrodelni koncert Stopimo skupaj. Odziv in podpora okolja sta bila izjemno velika, zato je koncert postal tradicionalen. Ni potrebno posebej poudarjati, da je pri projektu v vseh letih sodelovalo veliko dobrotnikov in da smo  lahko le z njihovo pomočjo izpolnili zastavljene cilj. V programu omenjenega koncerta  je brezplačno sodelovalo 315 slovenskih glasbenikov, ki jih je prišlo poslušat do 7.231 obiskovalcev. Na naše prošnje se je odzvalo 485 donatorjev in tako smo skupaj z donatorji in obiskovalci koncertov zbrali 307.000 EUR pomoči. Sredstva smo razdelili med 1.050 pomoči potrebnih oseb.   

Potrebe po pomoči so bile, so in bodo. Ker je projekt Stopimo skupaj potreben, prepoznaven nepogrešljiv del programa Rdečega križa Metlika, in ker se vse manj družin in posameznikov želi javno izpostaviti, smo ob 20. obletnici projekt  preoblikovali v sklad Stopimo skupaj. Cilj sklada je namensko zbiranje sredstev od donatorjev in prispevkov  skozi celo leto za pomoč ljudem v stiski (naravne nesreče, bolezenska stanja, izgube najbližjih, zdravstveni pripomočki ...). Rdeča nit zbiranja sredstev za pomoč ljudem v stiski ostaja dobrodelni koncert Stopimo skupaj.

Spet vas vabimo, da preživite z nami nekaj prijetnih uric, kot vsako leto. Tudi tokrat bomo poskrbeli za lep in prijeten večer, večer pesmi in humorja.

Tudi Vi nam lahko pomagate, in sicer:

-        z nakazilom denarnega prispevka na TRR Rdečega križa Metlika 02994-0019199751 (NLB),  s pripisom »stopimo skupaj«

-          pridete na dobrodelni koncert STOPIMO SKUPAJ, na katerem bomo zbirali sredstva za pomoč ljudem v stiski, v petek, 17. februarja 2023, ob 19. uri v Športni dvorani OŠ Metlika.

Donacije in prispevke, zaželen prispevek je 10 €, bomo namenili za  pomoč družinam v stiski.

Pričakujemo in verjamemo, da boste prišli v čim večjem številu, da bomo kot vedno s skupnimi močmi naredili nekaj dobrega, zraven pa  še uživali v programu, ki smo vam ga pripravili.

Verjamemo, da boste ostali z nami in bomo znova stopili skupaj.

OZ RK Metlika

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava