Prenovljeni prostori DoMladih

11.1.2023 | 10:40

Prenovljeni prostori DoMladih
Prenovljeni prostori DoMladih
Prenovljeni prostori DoMladih

V petek, 2. decembra 2022, so bili namenu predani prenovljeni prostori DoMladih na Prvomajski ulici 15 v Sevnici. Prostori so namenjeni mladinskim organizacijam, druženju in mladinskem ustvarjanju.

Prostor je v lasti Občine Sevnica, uporabljata pa ga Mladinski svet Občine Sevnica (MSOS) in Študentski klub Sevnica (ŠKS). V DoMladih je v preteklosti delovala trgovina, nato je prostor uporabljal zavod KNOF. V letu 2018 je prostor prevzel MSOS. V sklopu realizacije pobud participativnega proračuna 2019 so bile posodobljene sanitarije in urejena manjša soba, ki se uporablja za skladišče. V sklopu pobud participativnega proračuna za leto 2022 je bil predlagan in izglasovan projekt nadaljnjih posodobitev prostora. Zamenjane so bile elektro in vodovodne inštalacije, prepleskane in novo urejene so stene skupaj s stropom, nameščene so nove luči, vgrajena je nova protizdrsna talna keramika in urejeno prezračevanje. Pogodbena vrednost del je znašala 11.961,73 evrov.

V svojem nagovoru ob otvoritvi je župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk izrazil zadovoljstvo ob prenovi prostorov in poudaril pomen komunikacije med mladinskimi organizacijami in lokalno skupnostjo. Uporabniki prostora so namreč tisti, ki mu dajejo namen in pomen. Povedal je še, da je Občina Sevnica vselej odprta za pobude mladih ter da si želi negovati odprto komunikacijo z mladimi tudi v prihodnje.

Predsednica Mladinskega sveta Občine Sevnica Sanja Slemenšek se je zahvalila lokalni skupnosti, ki je poskrbela za ureditev prostorov ter poudarila pomen osebnih stikov in druženja med mladimi, ki so v sodobnem času, ko je skoraj celotno družbeno dogajanje dostopno prek spleta, izjemnega pomena.

Predsednica Študentskega kluba Sevnica Eva Zaman je poudarila, da bo prostor tudi v prihodnje namenjen organizaciji raznolikih dogodkov, ki bodo namenjeni tako mladim kot tudi drugim družbenim skupinam.

Zbrani so prostore simbolno otvorili s kavo in druženjem. Ob otvoritvi je bila obeležena tudi 19. obletnica delovanja Študentskega kluba Sevnica, prijeten program pa se je nadaljeval v lokalu Platz s stand up komikom Markom Žerjalom.

Občina Sevnica
Foto: MSOS in ŠKS

Galerija

_mladi (1)
_mladi (10)
_mladi (11)
_mladi (12)
_mladi (2)
_mladi (3)
_mladi (4)
_mladi (5)
_mladi (6)
_mladi (7)
_mladi (8)
_mladi (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava