Matjaž Kumelj - Božič je zanj najlepši čas v letu

4.12.2022 | 15:00

Matjaž Kumelj "zapakiran" skupaj z Rebeko in Nušo (Foto: David Keinne)

Matjaž Kumelj "zapakiran" skupaj z Rebeko in Nušo (Foto: David Keinne)

Matjaž Kumelj obožuje decembrske praznične dni.                 (Foto: David Keinne)

Matjaž Kumelj obožuje decembrske praznične dni. (Foto: David Keinne)

Foto: David Keinne

Foto: David Keinne

Pevec in maneken, ki nas že leta navdušuje z glasom in, roko na srce, tudi s stasom, je, čeprav zelo rad uživa v toplih poletnih mesecih, več kot navdušen nad decembrom in božičnim časom nasploh. Letošnje poletje je bilo v znamenju prelepe in vroče skladbe Kdo te objame, s katero je Matjaž dosegel neverjeten uspeh. Poletje je bilo torej v znamenju vročega in seksi objemanja ter plesnih ritmov, decembrski čas pa bo v znamenju Matjaževih božičnih koncertov, ki so prav nekaj posebnega.

Kaj je za vas božič?

Božič mi pomeni veliko. Navajen sem ga od malega in ta čas je bil vedno nekaj posebnega in vsakič me spomni na babico, ki ga je oboževala. Takrat je moralo biti vse kot iz škatlice in po običaju. To je res nekaj najlepšega. Spomnim se, kako sva za božični večer pela ob sintesajzerju. To je bil zame pravi božič.

Kakšen pa je zdaj vaš božič?

Zdaj je malo drugače, a običaji vseeno ostajajo in z mami jih nadaljujeva, nakupujeva, se druživa in krasiva …

Božič je tudi čas želja, kakšne so vaše? Če nam zaupate tiste glasbene ...

Mislim, da bi bil po vseh letih božičnih koncertov že čas, da naredim svojo božično pesem. No, to je nekako moja novoletna želja.

Kakšna bo ta skladba?

Imam idejo, kako naj bi pesem zvenela, nisem pa še popolnoma prepričan, ali bi jo odpel sam ali v duetu. Vse je mogoče ... No, nekajkrat gremo še spat, pa bo vse jasno.

Vse je že v lučkah in povsod doni lepa božična glasba. A nam tudi vi kaj pripravljate kakšne nastope v živo?

Seveda, že šesto leto se ukvarjam z božičnimi koncerti, kjer je bil vedno zraven še big band. Tudi letos ni nič drugače in spet bomo s približno dvaindvajsetimi člani ustvarili pravo božično zgodbo, torej koncert, ki je za vse generacije.

V čem je posebnost teh koncertov?

Posebnost je prav to, da bo velika večina božičnih pesmi in ogromno duetov ter zabave, in tudi tokrat sem povabil odlične glasbene gostje. Tokrat bosta z mano na odru ena in edina Nuša Derenda in vsestranska Rebeka Dremelj, s katerima sem že sodeloval in vedno je prava energija, saj obe obožujeta december in božič. Kot vedno pa ne gre brez mojih spremljevalnih pevk, super tria Ladybugz, ki so z mano že skoraj na vsakem koncertu, tako da smo postali pravi prijatelji.

S katerim big bandom sodelujete tokrat?

Tokrat smo celoten repertoar naredili z big bandom Nova iz Nove Gorice. Fantje so bili takoj za in vem, da to ni naše zadnje sodelovanje, ampak šele začetek. Če sem iskren, že kujemo veliko širše ideje in sodelovanja.

Kje pa vas lahko vidimo?

Božični koncert bo 23. 12. v Bled Rose hotelu, ki že sam še posebej poskrbi za zelo praznično vzdušje, saj kraj že nekaj let prinaša sneg, tako da bo tudi letos verjetno najlepši ambient do zdaj.

In kako bo videti ta večer?

V hotelu bodo pripravili slastno večerjo, na kateri bodo lahko gostje uživali v dobrotah in odlični glasbi oziroma božični zgodbi ali pravi pravljici.

Menda ima koncert tudi dobrodelni namen …

Ja, vse skupaj bo prepleteno tudi z dobrodelno noto, saj bodo v okviru Bled Rose Charity del sredstev, zbranih na velikem božičnem koncertu, podarili Zavetišču Ljubljana. S pridobljenimi sredstvi bodo podprli izobraževanja za šolanje in treninge socializacije zapuščenih kužkov, da jim bo lažje najti topel dom.

odkrito.si

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava