Letno srečanje prostovoljcev programa Starejši za starejše PZDU Dolenjske in Bele krajine

4.10.2022 | 13:00

Letno srečanje prostovoljcev programa Starejši za starejše PZDU Dolenjske in Bele krajine
Letno srečanje prostovoljcev programa Starejši za starejše PZDU Dolenjske in Bele krajine

Sončnega septembrskega dne, 26.9. 2022, je bilo v Beli krajini srečanje dolenjskih prostovoljcev, ki predano delajo v Programu Starejši za boljše življenje starejših doma. Iz 17 društev, v katerih je aktivnih 241 prostovoljcev, se jih je srečanja udeležilo 192.

Belokranjska društva Metlika, Semič in Črnomelj so kot letošnje gostiteljice srečanja, pripravila zanimive 4 urne programe v katerih so z izbranimi vodiči predstavila zanimivosti vsako v svoji občini. Prostovoljce so nagovorili tudi župani, se jim zahvalili za nesebično skrb in lajšanje težav, predvsem osamljenosti, starejših občanov. Zaključni del srečanja z zborom vseh udeležencev je bil v Kanižarici, kjer je upokojenska folklorna skupina z nastopom zaokrožila kulturni program srečanja. Zbrane sta nagovorila podpredsednica ZDUS ga. Vera Pečnik in predsednik PZDU Dolenjske in Bele krajine g. Dušan Kraševec tudi v imenu vodje programa ga. Rožce Šonc in pokrajinske koordinatorke g. Rozine Kum, ki se srečanja žal nista mogli udeležiti.

V prijetnem vzdušju gostilne Štajdohar so se okrepčali z kosilom, poklepetali, si izmenjali izkušnje o delu na svojih terenih, potarnali o problemih s katerimi se srečujejo. Tako kot starejši pomoči potrebni tudi prostovoljci povedo, da se politika izolacije in strahu pred covidom, ki je bila prisotna zadnji dve leti, globoko zajedla v ljudi. Vsi priznavajo, da to ni dobro, da rabijo družbo, pogovor s sočlovekom. Vsi so mnenja, da so srečanja potrebna, tudi takšno, kot je bilo naše.

Odmevi nanj so zelo pohvalni, zelo zadovoljni so bili z programi, vodenjem, saj so videli in spoznali lepote in znamenitosti Bele krajine, ki jih kot samostojni obiskovalci zagotovo ne bi.

Da je vse potekalo po »planu« gre v imenu prostovoljcev zahvala avtorjem in izvajalcem programa srečanja v gostiteljskih društvih. Zaradi njih se je Bela krajina predstavila v najlepši luči, pa ne le zaradi sonca, ki je dan naredilo še posebej lep.

Pokrajinska koordinatorka: Rozina Kum

Galerija

_vcrnomlju (1)
_vcrnomlju (10)
_vcrnomlju (11)
_vcrnomlju (2)
_vcrnomlju (3)
_vcrnomlju (4)
_vcrnomlju (5)
_vcrnomlju (6)
_vcrnomlju (7)
_vcrnomlju (8)
_vcrnomlju (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava