Danilo Kure je praznoval 90 let

28.9.2022 | 13:00

Slavljenec z ženo Marijo

Slavljenec z ženo Marijo

Danilo Kure je praznoval 90 let
Danilo Kure je praznoval 90 let
Danilo Kure je praznoval 90 let

Danilo Kure iz Novega mesta je v septembru praznoval visok življenjski jubilej, 90. rojstni dan. Rodil se je 13. septembra 1932 v Svibniku pri Črnomlju. V družini je bilo deset otrok, Danilo je bil najmlajši. Poročil se je z Marijo iz Nove vasi pri Blokah. Dom sta si zgradila v Novem mestu. Imata hčerko Jelko, vnuka ter vnukinjo, na katere je zelo ponosen.

Danilo je bil zaposlen pri Gozdnem gospodarstvu, svoj prosti čas pa je posvetil vinogradu na Trški gori. Svoj pokoj preživljata z ženo na svojem domu. Vključen je v društvo upokojencev, vinogradnikov in revmatikov. Zbolel je za revmatično boleznijo in se vključil v Društvo revmatikov Slovenije, v podružnico Dolenjske in Bele krajine. V podružnici se je rad udeleževal telovadbe, izletov, druženj in ostalih dejavnosti, sedaj pa mu zdravje tega ne dopušča več.

Ob jubileju sva ga s prejšnjim vodjem Andrejem Gregorčičem v imenu članov podružnice revmatikov obiskala na njegovem domu. Obiska je bil zelo vesel. Obujali smo spomine na njegovo otroštvo, zaposlitve in delo, ki ga je zelo rad opravljal.

Tudi danes rad bere knjige, potelovadi na steperju in se sprehodi okrog domače hiše.

Želimo mu še veliko zdravih let v krogu svojih domačih.

Helena Murgelj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava