Meddruštveni turnir DU Prečna 2022

22.9.2022 | 11:40

Meddruštveni turnir DU Prečna 2022
Meddruštveni turnir DU Prečna 2022

V sredo, 21. septembra 2022, je Društvo upokojencev Prečna po dveletnem premoru organiziralo Meddruštveni turnir za Pokal DU Prečna. Na turnir so povabili sedem sosednjih društev iz petih občin. Nastopilo je 52 tekmovalk in tekmovalcev v disciplini streljanje z zračno puško za moške in v kegljanju s kroglo na vrvici za mešane ekipe, dva moška in dve ženski .

V streljanju z zračno puško je nastopilo 5 ekip. DU Uršna sela je osvojila 1. mesto, 2. mesto DU Prečna in 3. mesto DU Novo mesto. Tekmovali so še člani DU Škocjan in DU Otočec. Med posamezniki je 1. mesto osvojil Janez Erpe iz DU Uršna sela, 2. mesto Drago Umek, prav tako DU Uršna sela, in 3. mesto Milan Rus iz DU Novo mesto.

V kegljanju s kroglo na vrvici, mešana ekipa je nastopilo 7 ekip. 1. mesto je osvojila domača ekipa DU Prečna I., 2. mesto DU Dolenjske Toplice in 3. mesto DU Uršna sela. Tekmovali so še člani DU Škocjan, Straža in Žužemberk. Med posamezniki je 1. mesto osvojil član DU Prečna Marjan Becele, 2. mesto član DU Dolenjske Toplice Jože Zupančič in 3. mesto član DU Prečna Drago Šulc.

Tekmovanje je potekalo v Krajevnem domu Prečna in Športnem parku Prečna. V napetem športnem duhu in prijetnem druženju se je v Gostilni Na Letališču s podelitvijo pokalov, medalj in priznanj, ter s toplo malico zaključil še en nepozaben dan druženja upokojencev iz več društev. Za posladek med tekmovanjem so poskrbele tudi članice DU Prečna s slastnim pecivom.

Tekst in slike: Drago Šulc

Galerija

_u-precna (1)
_u-precna (2)
_u-precna (3)
_u-precna (4)
_u-precna (5)
_u-precna (6)
_u-precna (7)
_u-precna (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava