FOTO: Navadna nesreča, ki se je izkazala za hudo nenavadno. Signala ni, kje je žrtev?

2.8.2022 | 13:50

Foto (tudi spodaj v fotogaleriji): GE Ribnica

Foto (tudi spodaj v fotogaleriji): GE Ribnica

FOTO: Navadna nesreča, ki se je izkazala za hudo nenavadno. Signala ni, kje je žrtev?

Pretekli teden smo bili pozvani na čisto navadno prometno nesrečo, ki pa se je izkazala za vsej prej kot navadno.

Na žalost se je nesreča zgodila na cesti Loški Potok - Sodražica, ravno na predelu, kjer ni signala mobilne telefonije. Osebno vozilo je zletelo s ceste in se ustavilo nekaj metrov pod cesto. Vozilo s ceste ni bilo vidno, voznik pa zaradi poškodb ni uspel sam splezati iz globeli. Zaradi slabega signala mobilne telefonije pristojni regijski center ni uspel določiti točne lokacije, poškodovana oseba pa tudi ni znala povedati, kje točno se nahaja.

Sledila je obsežna iskalna akcija, v kateri je poleg gasilcev iz Ribnice, Gore in Loškega Potoka sodelovalo tudi več policijskih patrulj, reševalnih vozil ter tudi civilistov. Iskalno območje je bilo po dolžini veliko približno 8km. Po približno uri in pol iskanja smo končno locirali poškodovano osebo, ji nudili prvo pomoč ter pomagali pri prenosu do reševalnega vozila. Zdravnica je zaradi dolgega časovnega okvirja zaprosila za pomoč helikoptersko NMP, ki je poškodovano osebo odpeljal na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski UKC.

Gasilci smo ob pomoči vitla vozilo izvlekli iz globeli na cesto, prisotna gozdarja pa sta nam pomagala pri sečnji improvizirane poti, po kateri smo izvlekli vozilo.

Gasilska enota Ribnica

Galerija

_GD Ribnica (1)
_GD Ribnica (2)
_GD Ribnica (3)
_GD Ribnica (4)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava