15. kolesarski maraton do Kumrovca

15.7.2022 | 09:20

Na cilju v Kumrovcu

Na cilju v Kumrovcu

V soboto, 9. 7. 2022, je v Pišecah potekal že 15. Kolesarski maraton Pišece–Kumrovec–Pišece, ki ga vsako leto v počastitev praznika Krajevne skupnosti Pišece organizirajo Badminton klub Pišece, ZBV NOB Brežice in KS Pišece.

Vrsto let se trudijo na vse možne načine, da bi kolesarski maraton dvignili stopničko višje tako organizacijsko kot tudi številčno. Letošnji maraton je pripeljal rekordno število kolesarjev na jutranjem startu, veliko kolesarjev pa se je karavani pridružilo med vožnjo od Pišec do Bizeljskega. Pot so tako nadaljevali preko Orešja vse do Kumrovca, kjer je vse kolesarje in spremljevalce pozdravil župan Občine Kumrovec Robert Šplajt. Poudaril je predvsem meddržavno sodelovanje oziroma predvsem to, da je zdaj prišel čas, da se odstrani železna ograja, ki je bila postavljena ob Sotli. Dodal je še, da se bo z veseljem udeležil jesenskih družabno vaških iger, ki jih bodo organizirali člani BK Pišec skupaj s Športno zvezo ADA.

Iz Kumrovca so nekateri nazaj izbrali pot čez Bistrico ob Sotli in si tako maraton popestrili z višinskim vzponom proti Svetim goram. Nedvomno si je občina Brežice prekolesarila pomen športne občine in sedaj si vsi športni klubi želimo, naj tako tudi ostane.

Po končanem maratonu so pridni člani BK Pišece poskrbeli za žejne in lačne, vsi udeleženci so si bili enotni, da se vrnejo tudi naslednje leto. To je bila tudi zadnja prireditev v počastitev krajevnega praznika v Pišecah.

Želja članov badmintonskega kluba Pišece in vseh akterjev, vpetih v kolesarski maraton, je, da mora Pšečki kolesarski maraton ostati, saj je to edini aktivni kolesarski maraton v naši občini. Žal so vsi ostali maratoni izumrli, zato moramo s skupnimi močmi poskrbeti, da takšen maraton, ki ima 15-letno tradicijo, ostane v našem kraju. Želja organizatorjev je, da bi kolesarski maraton izvedli v dveh dneh, in sicer v soboto dopoldan tekmovalnega in otroškega v nedeljo, pa družinskega z vmesnimi postojankami lokalnih turističnih ponudnikov.

Definitivno je prišel čas, da se šport poveže med seboj in da pričnemo uporabljati znan pregovor športne zveze ADA ”šport povezuje“

BK Pišece

Galerija

_zmaraton (1)
_zmaraton (2)
_zmaraton (3)
_zmaraton (4)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava