DL: Upokojenska pevska skupina - Aplavz nikoli ne izostane

27.6.2022 | 11:50

Pevska skupina dedkov in babic (Foto: L. M.)

Pevska skupina dedkov in babic (Foto: L. M.)

V Beli Cerkvi se starejši družijo in ukvarjajo z veliko dejavnostmi; društveno življenje je živahno. Že pred nekaj leti se je okoli deset upokojencev, članov Društva upokojencev Bela Cerkev in tamkajšnjega društva podeželskih žena in deklet, povezalo v nekakšno pevsko skupino dedkov in babic.

To so ljubiteljski pevci, ki radi prepevajo stare slovenske in ljudske pesmi pa tudi znane pesmi priljubljenih skupin in ansamblov. Vodje nimajo. Že večkrat so pripravili kulturno-zabavno prireditev Dedek, babica, zaigraj in zapoj!, ko k sodelovanju povabijo tudi svoje vnuke. S takšnimi skupnimi druženji skušajo gojiti medgeneracijsko sodelovanje. Upokojenska pevska skupina rada zapoje tudi ob voščilih članom društva ob okroglih obletnicah, povabljeni so na občne zbore drugih društev v Beli Cerkvi, saj so upokojenci pogosto nepogrešljivi člani tudi v gasilskem in turističnem društvu, društvu podeželskih žena in deklet, Rdečem križu itn. Pevci radi obiščejo upokojence v šmarješkem domu upokojencev in jih razveselijo z lepo slovensko pesmijo.

Pred kratkim so ob državni razstavi kruha v Beli Cerkvi znova popestrili dogajanje in zapeli ob spremljavi domačega harmonikarja Jožeta Gotliba. Aplavz občinstva ni izostal.

Članek je bil objavljen v 19. številki Dolenjskega lista 12. maja 2022

L. Markelj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava