Jadralni klub Novo mesto: Krst klubske jadrnice v sklopu Noči na Krki

23.6.2022 | 13:00

Jadralni klub Novo mesto: Krst klubske jadrnice v sklopu Noči na Krki
Jadralni klub Novo mesto: Krst klubske jadrnice v sklopu Noči na Krki
Jadralni klub Novo mesto: Krst klubske jadrnice v sklopu Noči na Krki

V sodelovanju z Mestno občino Novo mesto in Zavodom Novo mesto je pretekli vikend JKNM zopet sodeloval in se priključil projektu Noč na Krki in Krka Živi.

Tako smo v petek v sodelovanju z GRC Novo mesto s pomočjo avto dvigala splovili v reko Krko klubsko jadrnico in v popoldanskih urah tudi že zajadrali po reki Krki. V večernih urah in koncertu dalmatinske glasbe v sklopu dogodka »Noč na Krki« smo pred gostiščem Loka po 21. uri le pričakali župana Novega mesta. g. Macedonija, ki je v družbi članov kluba, prijateljev in ostalih udeležencev jadrnico »mesto Novo mesto« tudi uradno krstil. V nadaljevanju je sledila pogostitev ob penini in domači potici, pogovori pa so se ob kramljanju zavlekli še pozno v noč.

Naslednji dan je bil namenjen dogodku Krka Živi, kjer je poleg ostalih društev sodeloval tudi naš jadralni klub. Dostojno smo se predstavili in prikazali tako dejavnosti našega kluba kot tudi samo jadranje po reki Krki. V reki Krki smo poleg klubske jadrnice »mesto Novo mesto« imeli tudi nekaj manjših jadrnic, s katerimi smo v nadaljevanju sobotnega popoldneva zajadrali ter popeljali marsikaterega obiskovalca in prijatelja. Zaradi pogojev, ki nam niso bili najbolj naklonjeni, nismo uspeli izpeljati regate, smo pa uspešno ustvarjali kuliso raznolikih jader nad reko Krko.

Tudi nedelja je bila s strani JKNM aktivna in promotivna, saj smo se pojavljali z jadrnicami na reki Krki in jadrali ob zaključku kolesarske dirke po Sloveniji, župan Novega mesta pa nas je popoldan obiskal na Mestni plaži Loka, kjer je tudi preizkusil klubsko jadrnico in zajadral z nami.

Mislim, da smo jadralci skozi celotni vikend uspešno promovirali delovanje našega kluba ter prikazali in oživljali jadranje, tokrat v domačem okolju »na reki Krki«.

Prispevek pripravil: Matjaž F.

Galerija

krst
krst__ss18_krka_zivi_1
krst__ss18_krka_zivi_2
mestna_plaza_krka_zivi_3
mestna_plaza_krka_zivi_4
splovitev_ss18_krka_zivi_1
splovitev_ss18_krka_zivi_2
zupan

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava