Kapelica na Jordankalu spet kot nova

27.5.2022 | 13:50

Kapelico je blagoslovil mirnopeški župnik g. Janez Rihtaršič.

Kapelico je blagoslovil mirnopeški župnik g. Janez Rihtaršič.

Vaščani so veseli, da je kapelica spet kot nova in v ponos Jordankala.

Vaščani so veseli, da je kapelica spet kot nova in v ponos Jordankala.

Preteklo nedeljo je mirnopeški župnik g. Janez Rihtaršič blagoslovil obnovljeno Marijino kapelico na Jordankalu. Vaščani in ostali so se zbrali pri blagoslovu, zapeli pa so pevci skupine Rožmarin.

Da je kapelica, ki stoji izven vasi, ob poti proti Dobrniču, znova zasijala v svoji lepoti, je zasluga družine Slak, ki je prevzela pobudo za ta podvig in tudi finančno breme. Kot pove Martin Slak, se ne ve natančno, po kakšni zaobljubi so jo postavili predniki Špringerjevi. Pred leti so jo že obnovili, zdaj pa jo je znova načel zob čas, pa ne le to. Lani so jo oskrunili še neznani vandali, uničili vrata, razbili Marijin kip, itd.

»Zdaj smo v mesecu dni vaščani stopili skupaj in kapelico obnovili. Veliko je bilo prostovoljnega dela in vsem hvala. Seveda smo nabavili tudi nov kip,« pove Slak.

Ob kapelici so na novo postavili še klopco, da bodo popotniki ob njej lahko počili, pomolili, ali pa le uživali v lepi naravi. Ob koncu slovesnosti so v nedeljo zbrani še radi poklepetali ob dobrotah pridnih gospodinj.

L. Markelj, foto: Zvone Kastelic

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava