Dan mladosti v Kumrovcu; največ Slovencev in Bosancev

22.5.2022 | 19:40

Dan mladosti v Kumrovcu; največ Slovencev in Bosancev
Dan mladosti v Kumrovcu; največ Slovencev in Bosancev

Dan mladosti oziroma dan druženja in spoznavanja za starejšo generacijo, medtem ko za mlajšo generacijo pomeni to dan veselja in zabave. Nekdaj eden od največjih praznikov je letos po dveh letih premora zaradi korone zopet potekal v večjem obsegu. Vstop v edinstveno vasico Kumrovec oziroma Staro selo je tudi letos bil v znamenju lokalnih ponudnikov spominkov o Titu, hrane, pijače in rokodelcev iz celotne regije. Tokom dneva je bilo na samem prizorišču več kot 9.000 ljudi iz celotne regije. Največ iz Slovenije in BIH.

Slavnostni govornik na prireditvi je bil bivši predsednik Hrvaške, tovariš Stipe Mesić, ki je poudaril pomen solidarnosti, tovarištva in medsebojnega razumevanja. Tudi slovenska odprava je bila številčna, saj so na prireditvi sodelovali tako tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič kot drugi pomembni gosti.

ZBV NOB Brežice, ki ga je predstavljal tovariš Tadej Škof, in predsednik ZBV NOB Slovenije Marijan Križman ter načelnik občine Kumrovec Robert Šplajt so veliko pozornost posvetili predvsem sodelovanju in povezovanju med kraji. V skupno dobro so podprli projekt kolesarske povezave med Kumrovcem, Bizeljskim in Pišecam ter kolesarski maraton Pišece 2022, ki ga vsako leto organizira Badminton klub Pišece, ZB Nob Brežice in KS Pišece v počastitev krajevnega praznika Pišece. Velik poudarek so namenili tudi turistični promociji Starega sela oziroma vsega, kar je povezano s Titom, saj lahko postane ena od najboljših oziroma najbolj prepoznavnih točk obiskov turistov tako s hrvaške kot slovenske strani.

Vsi trije so si zaželeli lepo praznovanje in obilo sreče, zabave ter osebnega zadovoljstva.

Tadej Škof
vodja projektov pri ZB NOB Brežice

Galerija

_udan (1)
_udan (2)
_udan (3)
_udan (4)
_udan (5)
_udan (6)
_udan (7)
_udan (8)
_udan (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava