Glavni trg NM: Razstava zmagovalnih rešitev na arhitekturnih natečajih

9.5.2022 | 11:50

Glavni trg NM: Razstava zmagovalnih rešitev na arhitekturnih natečajih
Mestna večnamenska dvorana Portoval

Mestna večnamenska dvorana Portoval

Od petka, 6. maja, do 26. maja 2022 bo na Glavnem trgu v Novem mestu na ogled razstava Ko gradimo odlično, gradimo z javnim natečajem: razstava zmagovalnih rešitev na arhitekturnih natečajih ZAPS v letih 2009–2022, ki jo organizira Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS).

Razstava nudi pregled 92 zmagovalnih rešitev na javnih natečajih, organiziranih v Sloveniji od leta 2009 do danes. Številni projekti so bili v tem času že realizirani in so predstavljeni v svoji končni, izvedeni obliki. Razstava vsebuje tudi šest razstavnih natečajev v Novem mestu:

- Most čez Krko

- Prenova odprtih javnih površin mestnega jedra Novega mesta

- Stanovanjsko poslovni objekt NT6 V Novem mestu

- Mestna večnamenska dvorana Portoval v Novem mestu

- Brv in kolesarska pot - Irča vas

- Bazenski kompleks v okviru športno rekreacijskega parka v Češči vasi

Otvoritev razstave bo potekala v sredo, 11. maja, ob 12. uri na Glavnem trgu. Razstavo bodo z nagovori otvorili generalni sekretar ZAPS Vlado Krajcar, arhitekt in avtor zmagovalne natečajne rešitve za prenovo Glavnega trga v Novem mestu Jurij Kobe in župan Gregor Macedoni. Otvoritev bo s pevskim nastopom popestril Otroški pevski zbor Osnovne šole Grm.

Razstava se v Novo mesto seli iz Ljubljane, podrobnosti o razstavi in predstavljenih projektih pa so na voljo na spletni strani Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS).

Ob razstavi je izšel katalog razstave Kadar gradimo odlično, gradimo z arhitekturnim natečajem, ki prinaša pregled zmagovalnih natečajnih rešitev zadnjih 12 let ter prikaz analize statističnih podatkov o trajanju projektov, njihovih stroških, uspešnosti in tudi izkušnjah naročnikov z javnimi natečaji.

MO Novo mesto

Galerija

_razstava (1)
_razstava (10)
_razstava (2)
_razstava (3)
_razstava (4)
_razstava (5)
_razstava (6)
_razstava (7)
_razstava (8)
_razstava (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava