Intervju: Gašper Rifelj o Brinu in Franu, koncertih in družini

28.3.2022 | 13:45

Gašper Rifelj                                  (foto: Tina Ramujkić)

Gašper Rifelj (foto: Tina Ramujkić)

Potem ko je odjeknila vesela novica, da je priljubljeni glasbenik Gašper Rifelj drugič postal očka, je oboževalce navdušil z novo pesmijo Še vedno sanjam s tabo. V intervjuju nam je nasmejan pevec iskreno odgovoril na vsa vroča vprašanja o drugem otroku, družini, novi pesmi in prvem albumu.

Priljubljenega glasbenika Gašperja Riflja res ni treba posebej predstavljati, saj je nase opozoril že večkrat, s svojim glasbenim in ustvarjalnim delom na različnih področjih je osvojil tudi Slovenijo. V zadnjih dneh mu obraz krasi še bolj širok nasmeh, saj je že drugič postal očka, dejaven pa je tudi na glasbenem področju.

Gašper, najprej začniva pri najbolj očitnem – pred dnevi ste že drugič postali očka! Čestitke za sina Frana. Zakaj sta z Majo izbrala prav to ime?

Najprej hvala za čestitke. Z Majo sva kar dolgo razmišljala o imenu najinega drugega sina. Pri Brinu sva imela manj težav, saj sva že v začetku nosečnosti vedela, da bo Brin. Ime Fran je prišel po naključju, ko sem za fakulteto delal projektno nalogo in sem pregledoval svoje družinsko drevo ter opazil, da je po očetovi strani veliko Francev in Frančišk, zato sem iz tega potegnil vzporednice in prišel je Fran, ki je všeč tako meni kot Maji.

S Franom (FB)

S Franom (FB)

Vaša partnerica, plesna zvezda Maja Geršak, in sinček Fran sta že v varnem zavetju doma. Ste hitro ujeli nov ritem z novim družinskim članom?

Prišla sta v soboto in po pravici povedano se še malo lovimo in iščemo skupen družinski ritem. Prva noč je bila malo neprespana, a že drugo smo kakšno uro več spali. (smeh) Zdaj sem si vzel nekaj tednov prosto, saj želim te prve tedne preživeti v krogu družine in uživati v skupnih trenutkih. Z veseljem in hvaležnostjo sprejemam vse, kar se dogaja.

Kako je Frana sprejel starejši bratec Brin?

Brin je tak sončen otrok in z Majo sva vesela, da je Frana lepo sprejel. Morda bo v prihodnosti glede tega še kakšen izziv, a sem prepričan, da bo odličen starejši bratec.

Kako ste praznovali rojstvo drugega sina? Morda z bučno zabavo?

Po pravici povedano, nisem imel veliko časa za praznovanje, saj naju je Fran presenetil s predčasnim prihodom, prišel je dobre tri tedne pred rokom, tako da me je ujel sredi delovnega tedna. Ko je Maja rodila, sem imel takoj naslednji dan koncert in potem še naslednji snemanje, tako da je bilo res pestro. Ko se malo navadimo na skupni ritem in bo tudi Maja pri močeh, pa bomo vsekakor naredili dobro žurko.

Kaj prihod novega družinskega člana pomeni za vaš urnik, ki je spet zelo natrpan, kajne?

Urnik je res zelo natrpan, vendar sem načrtoval prihod novega člana, tako da sem si zdaj tri tedne vzel prosto od vseh poslovnih obveznosti. Zdaj mi je prioriteta družina in ta čas bi rad preživel s svojima fantoma in Majo. V svoji glasbeni šoli sem poskrbel za nadomeščanje, tako da učenci ne bodo prikrajšani, koncertno pavzo pa imam do 16. aprila, ko bom spet nastopil. Z leti sem se naučil, da mi ni treba tako hiteti in noreti, da me bo vse počakalo. Zdaj že znam bolj uživati v trenutku in biti res v sedanjosti, to je vse, kar je pomembno.

Od enega otroka pa k »drugemu«, saj ste pred dnevi na radijske postaje poslali novi singel z naslovom Še vedno sanjam s tabo. Se je lepo poklopilo z rojstvom otroka, kajne?

Tokrat se mu je na snemanju novega videospota pridružila tudi igralka Vesna Kuzmić, s katero sta se odlično ujela. (foto: Rok Maver)

Tokrat se mu je na snemanju novega videospota pridružila tudi igralka Vesna Kuzmić, s katero sta se odlično ujela. (foto: Rok Maver)

Tudi skladba Še vedno sanjam s tabo je nekako moj novi otrok in, ja, vse se je lepo poklopilo. Na to pesem sem še posebej ponosen, saj je v celoti moja avtorska, tako glasba kot besedilo. Mislim, da ima močno sporočilo in melodijo, ki v prvi vrsti boža mene in upam, da bo tudi vse moje poslušalce.

O čem pa govori nova pesem?

Gre za pesem, pri kateri sem v prvi vrsti postavil v ospredje odnos med dvema, ko se po nekaj letih zveze izgubita in ne najdeta več iskre, ki je bila nekoč prisotna. Zdi se mi, da veliko ljudi živi z nekom ali zgolj zaradi navade, morda kakšnih materialnih razlogov, in s to pesmijo sporočam, da izgubiti se v odnosu ni nič narobe, včasih je celo koristno, da se dodatno povežemo in napredujemo. Za uspešno zvezo je treba delati, graditi, rasti, o tem sem prepričan.

Zakaj ste tako dolgo čakali na novo pesem? Od zadnje je namreč minilo kar nekaj mesecev ...

Ja, zadnjo pesem sem izdal maja lani in priznam, tudi sam sem bil že malo nestrpen in hkrati nemiren zaradi dolge pavze med singli, tudi album bi moral že izdati. Delček tega pripisujem koronskim časom, največji del pa temu, da sem septembra razširil svojo glasbeno šolo na glasbeno-umetniški center, s katerim smo se preselili v nove prostore, in enostavno mi je zadnje mesece ta projekt vzel ogromno energije. Vesel sem, da je trud sicer poplačan, o čemer priča res lepo število učencev. Na neki točki sem se ustavil in zadihal ter si postavil prioritete. Ta je bila zadnji mesec na glasbenem centru. Zdaj spet prihaja v ospredje moja glasba. Čeprav nisem pesmi izdajal, sem jih ustvarjal in veselim se, da jih predstavim svoji publiki. Prva v nizu je ta, ki jo trenutno predstavljam, Še vedno sanjam s tabo.

Za pesem ste posneli tudi lep videospot, v katerem ste sodelovali z igralko Vesno Kuzmić.

Želel sem si, da videospot vizualno podpre pesem, da podpre zgodbo, ki jo nosi ta skladba, in mislim, da nam je to uspelo v celoti. Ko sva z izjemnim režiserjem in snemalcem Rokom Mavrom iskala igralko, je bila Vesna ena izmed prvih, ki sem jih želel imeti v videospotu. Poklical sem jo in na moje veselje je privolila v sodelovanje. Vesno izredno cenim in spoštujem in vesel sem, da je prav ona v tem spotu. Sicer pa je bilo na snemanju res zabavno in zanimivo, pa tudi stresno – od tega, da je bilo res blazno mrzlo in nas je zelo zeblo, do tega, da smo morali preveč rdeče obarvano vodo razredčiti z mlekom, da je bila svetlejše barve. (smeh)

Zdaj so se za glasbenike spet začeli nastopi in koncerti. Kako boste vse to usklajevali z obveznostmi v šoli in družino?

Pestro bo, ampak tako kot do zdaj verjamem, da bom z dobro organizacijo vse uspešno izpeljal, in veselim se vseh prihodnjih projektov.

N. S.; odkrito.si

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava