Brežiško jezero gostilo prvo tekmo na vodi

21.3.2022 | 09:15

Več fotografij spodaj v fotogaleriji

Več fotografij spodaj v fotogaleriji

Brežiško jezero in Kajak kanu klub Čatež sta gostila prvo tekmovanje za državno prvenstvo SPRINT 5000 m na mirnih vodah v letošnjem letu. Tekmovanja se je udeležilo 36 tekmovalcev v mladinski, članski in veteranski konkurenci.

Kljub vetru, ki je nagajal pri organizaciji, pa se je tekma odvijala v prijaznem sončnem vremenu je pri članih prvo mesto zasedel Rok Šmit, član KKK Bohinj, za njim pa sta se uvrstila člana KK Soške elektrarne, mladinec Matevž Manfreda in član Tit Faletič.

Pri dekletih si je prvo mesto priborila naša reprezentantka Mia Medved, KK Soške elektrarne, za njo pa sta se uvrstile kajakašice KKK Ljubljana, Živa Jančar in Nika Ozimc.

Pri veteranih so si prva tri mesta razdelili člani KK kluba Čatež, Matjaž Avšič, Stojan Volk in Boris Irt. Prav veseli pa smo bili nastopa domačina Jakoba Stojanoviča, ki se bo v letošnjem letu zopet potegoval za najvišja odličja v državnem in svetovnem rangu.

Mlade Čatežanke uspešno v novo sezono.

Ta vikend se je v Tacnu Ljubljana odvijale otvoritvene tekme v kajaku na divjih vodah. V soboto in so se kajakaši pomerili v kanalu, kjer so Čatežanke odnesle domov kar sedem medalj. Mlajše deklice – Tia Volk, Lili Pinterič in Taira Smonkar so odlično opravile s progo kar v dveh disciplinah. V kajaku je Tia Volk zasedla drugo mesto, Lili Pinterič tretje mesto in Taira Smonkar četrto mesto. V kanuju pa so imele vodni krst, saj so prvič veslale med vratci in se uvrstile na vsa tri prva mesta. Lili je zasedla prvo mesto 30 stotink sekunde pred Tio, na tretje mesto pa se je uvrstila Taira.

Čateška mladinka Naja Pinterič je pod vodstvom trenerjev Simeona Hočevarja in Luke Žganjarja, letošnjo sezono začela z odličnimi rezultati. V soboto in nedeljo je pokazala, da je odlično pripravljena in da se bo borila za mesto v Slovenski mladinski reprezentanci. Naja je z odličnimi časi tako v soboto, kakor tudi v nedeljo osvojila kar štiri prva mesta. Po dve medalji v disciplini kajak in dve v kanuju.

Kajak kanu kljub Čatež vedno znova dokazuje, da vzgaja odlične mlade tekmovalce in dokazuje, da bo nova kajakaška proga na Brežiškem jezeru 2025 upravičeno postavljena prav v našem kraju.

Zapisala: Marjanca Pečar

Galerija

_zzzzzkajakkanu (1)
_zzzzzkajakkanu (2)
_zzzzzkajakkanu (3)
_zzzzzkajakkanu (4)
_zzzzzkajakkanu (5)
_zzzzzkajakkanu (6)
_zzzzzkajakkanu (7)
_zzzzzkajakkanu (8)
_zzzzzkajakkanu (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava