Dolenjsko presenečenje na Karibih za Ivjano Banić

6.2.2022 | 17:00

Ivjana Banić s slovenskima jadralcema Petrom Kočjažem in Natalijo Ogrinc (foto: osebni arhiv)

Ivjana Banić s slovenskima jadralcema Petrom Kočjažem in Natalijo Ogrinc (foto: osebni arhiv)

»Dva Dolenjca, Peter Kočjaž in Natalija Ogrinc, sta se odločila, da bosta z jadrnico prepotovala svet. Ker mi sledita na instagramu in sta videla, da sem na Karibih, sta mi pisala, ali lahko prideta mimo ..." nam je med drugim povedala lepa Ivjana.

Nekdanja radijska voditeljica Ivjana Banić se je pred koncem lanskega leta z družino spet preselila v svoje domovanje na Karibih. Na otoku, kjer živi, pa sta jo z obiskom presenetila sokrajana iz Dolenjske. »Sama sem zaprisežena Dolenjka, in kje se mi Dolenjci dobimo skupaj, glede na to, da se ne poznamo in se niti v Novem mestu nismo nikoli srečali? Ja, na Karibih, kako pa drugače,« je v smehu priznala Ivjana.

»Dva Dolenjca, Peter Kočjaž in Natalija Ogrinc, sta se odločila, da bosta z jadrnico prepotovala svet. Ker mi sledita na instagramu in sta videla, da sem na Karibih, sta mi pisala, ali lahko prideta mimo, glede na to, da nimata nekega okvirnega načrta, kje se ustaviti na Karibih. Na otoku smo ju seveda pričakali na plaži, vpijoč: 'Slovenija, Slovenija!' (smeh) Ta del Karibov, torej Antili, ni ravno destinacija, kamor bi zahajali slovenski turisti, edino morda kakšni jadralci, saj ni turistično razvpit del Karibov, zato smo ju bili še toliko bolj veseli,« je razložila Ivjana, ki je bila vesela tudi slovenskih dobrot.

»Peter je zame prinesel kavo iz Dolenjske, ki sem je bila neizmerno vesela. Natalija pa je mojega moža razveselila z domačo slovensko salamo. Najprej je bil načrt, da ostaneta zgolj tri dni, na koncu pa sta pri nas ostala skoraj en mesec, ker smo očitno tako dobri gostitelji, smo ju dobro razvajali in tudi ker je otok zelo pisan, razburljiv, drugačen in predvsem zelo prijeten ter varen.«

N. S./revija Lady

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava