EMA freš: drevi finalni izbor

28.1.2022 | 09:50

Skozi finale izbora EMA freš vas bodo popeljali Eva Boto, Melani Mekicar in Arne. (foto: Adrian Pregelj)

Skozi finale izbora EMA freš vas bodo popeljali Eva Boto, Melani Mekicar in Arne. (foto: Adrian Pregelj)

EMA freš: drevi finalni izbor
Finalisti izbora EMA freš

Finalisti izbora EMA freš

14 finalistov izbora EMA freš se bo še zadnjič predstavilo 28. januarja ob 20.00 na TV SLO 1, a le štirje se bodo uvrstili na Emo 2022, dva po mnenju občinstva in dva po izboru strokovne žirije. Gostitelji večera bodo Eva Boto, Melani Mekicar in Arne.

Štirinajsterica se bo v finalni TV-oddaji EMA freš predstavila v naslednjem vrstnem redu: Mia Vučković, De Liri, Jon Vitezič, INA, Marijan & Špela, Stela Sofia, Leya Leanne, Nika S., Katja Kos, Jaka Hliš, Anja Vodošek, Emma, LPS in LUMA.

Eva, Arne in Melani vas bodo popeljali skozi finale izbora EMA freš

Ob Melani Mekicar, ki se je že uveljavila kot TV-voditeljica priljubljene zabavno-glasbene oddaje V petek zvečer, se bosta Eva Boto in Arne v finalni TV-oddaji EMA freš prvič predstavila v voditeljski vlogi.

»Izbora EMA freš se veselim, ker sem tudi sama na podoben način začela svojo glasbeno pot. In nekako kar podoživljam leti 2011 in 2012, ko smo imeli Misijo Evrovizija. Vesela sem in hkrati pozitivno presenečena, da imamo toliko talentiranih mladih glasbenikov, ki se želijo predstaviti. Tako da se nasploh ni bati za dober glasbeni podmladek,« se finala Eme freš veseli Eva Boto.

»Skozi sodelovanje na projektu sem se že do sedaj naučil ogromno, pa zares sploh še nismo začeli. Komaj čakam, da iz zakulisja vidim, kako poteka snemanje. To bo moj prvi televizijski nastop in vesel sem, da se bom na ekranih prvič pojavil v družbi dveh lepotičk. Seveda pričakujem tudi, da me bodo po tej oddaji ljudje na cesti ustavljali in prosili za avtogram ali vsaj fotografijo. Slava, prihajam!« napoveduje Arne.

»EMA freš bo moja prva izkušnja z vodenjem glasbenega festivala, kot tudi z vodenjem v živo. Posebna pa je ravno zato, ker je to tudi prva večja televizijska izkušnja za mnoge nastopajoče glasbenike. Mislim, da bo to eden izmed prelomnih dogodkov v njihovih glasbenih karierah, sploh za tiste štiri srečneže, ki se bodo uvrstili na veliko Emo. Zelo se veselim tudi stati ob boku z Evo in Arnejem. Mislim, da se bomo super zabavali in upam, da to igrivost prenesli tudi na gledalce. No, pa tudi na kakšne tekmovalce, da ne bodo preveč nervozni,« še dodaja Melani Mekicar.

En finalni večer namesto dveh

Zaradi programsko-produkcijskih omejitev, s katerimi se na Televiziji Slovenija soočajo zaradi vnovičnega povečanega širjenja covida-19, je Razvedrilni program v sodelovanju z vodstvom RTV Slovenija sprejel odločitev, da finalno TV-oddajo EMA freš izpelje v enem večeru, in sicer v petek, 28. januarja, ob 20. uri s prenosom na TV SLO 1. Število zmagovalcev izbora EMA freš ostaja nespremenjeno. Štirje tekmovalci, dva po mnenju občinstva (izbrana prek telefonskega glasovanja) in dva po izboru strokovne žirije, se bodo pridružili 16 uveljavljenim izvajalcem v dveh predizborih Eme 2022.

Po Emi freš trije večeri Eme 2022

Po finalnem TV-izboru EMA freš sledijo trije sobotni večeri namenjeni izboru slovenskega predstavnika za tekmovanju za Pesem Evrovizije 2022. V dveh predizborih Eme 2022, ki bosta 5. in 12. februarja, bomo slišali 20 tekmovalnih skladb, 16 uveljavljenih glasbenikov in 4 zmagovalcev Eme freš.

Iz vsakega predizbora se v finalni izbor uvrsti šest skladb (tri po telefonskem glasovanju in tri po glasovanju žirije). V finalnem izboru, ki bo v soboto, 19. februarja, se bo tako predstavilo 12 skladb. Zmagovalna skladba bo določena na podlagi telefonskega glasovanja in glasovanja petih žirij v razmerju 50-50.

Gostitelja vseh treh večerov bosta voditeljica Melani Mekicar in pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin. Prenosi vseh treh večerov bodo ob 20.20 na TV SLO 1

RTV Slovenija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava