Projekt Erasmus+ na novomeški gimnaziji, prva izmenjava uspela

5.1.2022 | 08:50

Prišli so dijaki in učitelji iz Estonije in Irske.

Prišli so dijaki in učitelji iz Estonije in Irske.

Projekt Erasmus+ Kako usposobiti svojega trajnostnega podjetnika se je začel januarja 2020. Prva izmenjava naj bi potekala novembra istega leta, vendar pa se je zgodila pandemija Covid-19 in vrgla svet s tečajev.

Zato smo s prvo izmenjavo precej dolgo odlašali. A ves čas smo vedeli, da projekta ne bomo prekinili, vmes smo ga podaljšali za eno leto. Končno smo zbrali pogum – kot se to za podjetnike spodobi! – in nedavno organizirali našo prvo izmenjavo na Gimnaziji Novo mesto. V izmenjavi je sodelovalo 24 dijakov in 8 učiteljev: iz Estonije in iz Irske po šest dijakov in po dva učitelja. Gimnazije Novo mesto pa je kot šola gostiteljica za srečanje prispevala 12 dijakov in štiri učitelje. Številni slovenski dijaki so gostili irske in estonske goste, nekateri tudi po dva gostujoča dijaka.

Projekt Erasmus+ na novomeški gimnaziji, prva izmenjava uspela

Dijaške skupine so od prvega dne v polnem zagonu delale in spoznavale osnove podjetništva, ob tem pa se je čas našel tudi za spoznavanje lepot Slovenije. Epidemija Covid-19 je še vedno tu in še vedno terja svoj davek. Kljub temu se mora življenje nadaljevati in s tem tudi naš projekt. Zadovoljni smo, da smo pridobili nove prijatelje in dosegli vse zastavljene cilje. Zato moramo na tej stopnji reči – zbogom Novo mesto, pozdravljena Estonija februarja 2022!

J. Gorenc

Galerija

ERASMUS  001
ERASMUS  002
ERASMUS  003
ERASMUS  004
ERASMUS  005

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava