Jubilejni 10. Startup vikend Novo mesto

15.11.2021 | 11:20

OŠŽužemberk (2)

OŠŽužemberk (2)

OŠ Center

OŠ Center

OŠ Dolenjske Toplice

OŠ Dolenjske Toplice

Na Razvojnem centru Novo mesto veliko pozornosti namenjamo delu z mladimi. Eden od načinov je tudi zdaj že tradicionalni Startup vikend Novo mesto. Prvi novembrski konec tedna se je tako odvil že 10. po vrsti, tokrat v spletni izvedbi, na njem pa je svoje podjetniške ideje pod budnim očesom mentorjev razvijalo 120 osnovno- in srednješolcev iz skupno 15 šol.

Udeleženci so osvojili elemente poslovnega modela: preučili so težavo, za katero so razvili rešitev. S pomočjo anket, ki so jih razposlali naokrog, so pridobili uporabne povratne informacije za izboljšavo njihovih produktov ali storitev in se tako še bolj približali potencialnemu kupcu. Na zaključni prireditvi so ekipe svoje podjetniške ideje in prototipe predstavile pred komisijo, starši, sorodniki in prijatelji.

Kdo so zmagovalci?

Ker je Startup vikend potekal vzporedno v štirih konzorcijih, je zmagovalcev več.

Prvo mesto so zasedle ekipe iz OŠ Žužemberk (Reaktivčki), OŠ Center (Piflarji), OŠ Šmarjeta (Experience storm) ter Kmetijska šola Grm in biotehniška gimnazija (Etui za maske).

Drugo mesto so zasedle ekipe iz OŠ Prevole (Suhokranjska Armada), OŠ Mirna Peč (#HacTeam«), OŠ Šentjernej (SAM) ter Kmetijska šola Grm in biotehniška gimnazija (Aquink).

Tretje mesto pripada ekipam iz OŠ Grm (P3), OŠ Stopiče (Gaserji), OŠ Brusnice (BottMix), OŠ Frana Metelka Škocjan (Vzravnanih 7) ter Kmetijska šola Grm in biotehniška gimnazija (Nacoley Natural-cola-honey).

Kako naprej?

Učenci in dijaki bodo svoje ideje še nadgradili: podrobneje bodo raziskali trg, preučili potencialne kupce, dodelali prototipe, svoje delo pa predstavili na regijskem tekmovanju podjetniških idej mladih POPRI, ki bo 8. marca 2022.

RC Novo mesto

Zvočni zapisi

Startup vikend 2021: Anja Jakše

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava