Poziv župana: Aktivirali krizni štab; ravnajte odgovorno

12.11.2021 | 13:55

Poziv župana: Aktivirali krizni štab; ravnajte odgovorno

Spoštovane občanke in občani, Slovenijo je zajel močan četrti val epidemije bolezni COVID-19, v katerem število okužb intenzivno narašča, bolnišnice se polnijo z bolniki (trenutno je v njih 954 bolnikov, od tega 211 na intenzivnem oddelku), ob vrhuncu vala konec meseca pa naj bi Slovenija pri oskrbi bolnikov že potrebovala zunanjo pomoč.

Vlada RS je že pozvala enote Civilne zaščite in prostovoljce za pomoč v zdravstvu, poostrila preventivne ukrepe izpolnjevanja pogoja PCT, nošenja mask in razkuževanja rok ter uvedla omejitve izvajanja gostinske dejavnosti, športnih in kulturnih prireditev ter prepovedala zbiranje ljudi, vseh vrst praznovanj in javnih prireditev.

Mirna Peč

Podobno kot na državni ravni se je število okužb sredi meseca oktobra začelo intenzivno povečevati tudi v naši občini. V zadnjih štirih tednih je bilo v občini ugotovljenih po 22,5 okužbe na teden, v zadnjem tednu celo 28 okužb. Nove okužbe se ugotavljajo dejansko vsakodnevno, in sicer celo do 10 oziroma 11 okužb na dan. Trenutno je v občini 44 aktivnih okužb, od začetka epidemije pa je bilo ugotovljenih 573 okužb. Slabe razmere se odražajo tudi v šoli, saj sta trenutno v karanteni 2 oddelka šole in 1 skupina vrtca.

Za obvladovanje širjenja okužb smo že aktivirali krizni štab občine, katerega naloga je spremljanje epidemiološke situacije, priprava zaščitnih ukrepov in nadzor nad izvajanjem le teh. Vse občane pa pozivamo, da dosledno spoštujete vse ukrepe, da čimbolj omejite svoje druženje na družinski krog, da ne organizirate družinskih praznovanj ali martinovanj in drugih oblik združevanja v zidanicah. Pomemben doprinos k boju proti epidemiji je cepljenje, zato se za cepljenje lahko po predhodnem naročilu obrnete na ambulanto dr. Mateje Guštin v Mirni Peči, oziroma na cepilni center Zdravstvenega doma Novo mesto.

Za preprečitev širjenja bolezni in zdržnost celotnega zdravstvenega sistema smo odgovorni vsi, zato je pomemben vsak posameznik, ravnajmo odgovorno in po navodilih stroke.

Mirna Peč, 12.11.2021
Andrej Kastelic
Župan Občine Mirna Peč

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava