V prevrnjenem avtu se je končalo življenje 30-letnega Dolenjca

4.11.2021 | 14:15

Po oživljanju so voznika odpeljali v klinični center, kljub intervenciji so bile poškodbe prehude. (foto: Primorske novice)

Po oživljanju so voznika odpeljali v klinični center, kljub intervenciji so bile poškodbe prehude. (foto: Primorske novice)

Voznik je z osebnim avtomobilom ceste zapeljal v potok, kjer se je vozilo prevrnilo na streho, nesreča je bila zanj usodna.

V torek popoldne je iz ljubljanskega kliničnega centra prišla žalostna vest, da je zaradi hudih poškodb umrl 30-letni voznik z Dolenjskega, ki so ga postojnski gasilci ponoči rešili iz avtomobila, s katerim je zapeljal v potok pri Rakitniku. Skupaj s postojnskimi reševalci so ga oživljali, a so bile poškodbe prehude.

Nesreča se je zgodila okoli polnoči v Rakitniku, nedaleč od tamkajšnjega gostinskega lokala. Gasilcem in policistom so sporočili, da je voznik z osebnim avtomobilom s ceste zapeljal v potok, kjer se je vozilo prevrnilo na streho. Ko so gasilci prihiteli na kraj nesreče, so brez oklevanja skočili v potok in iz prevrnjenega avtomobila s tehničnim posegom rešili voznika. Iz vode so ga prenesli do reševalnega vozila postojnske enote nujne medicinske pomoči. Postojnski gasilci so reševalcem pomagali pri oživljanju poškodovanega voznika, ki so ga po uspešnem oživljanju nato odpeljali v ljubljanski klinični center. Pozneje so gasilci iz potoka dvignili še vozilo, na njem odklopili akumulator in pregledali okolico.

Avtomobil obrnilo na streho

S koprske policijske uprave so sporočili, da je po prvih podatkih 30-letni voznik, doma z Dolenjskega, vozil v smeri od Postojne proti Rakitniku. V levem ovinku je zapeljal na začetek ograje, tam pa je vozilo dvignilo, ga obrnilo na streho, tako da je končal v strugi potoka. Vozilo je bilo v vodi do polovice vrat. Popoldne pa so policistom iz ljubljanskega kliničnega centra sporočili, da je voznik umrl. Po naših podatkih nesreče ni preživel 30-letni Miha K., doma iz ene od vasi v okolici Novega mesta.

Črna statistika

Na območju koprske policijske uprave je to že deseta smrtna žrtev letos. Letošnjo črno prometno statistko so na cestah od Štanjela, Razdrtega in Planine do hrvaške meje zabeležile predvsem nesreče, ki so bile usodne za motoriste – življenje je letos na tem območju izgubilo sedem motoristov, umrla pa sta tudi dva voznika traktorja.

Sijan Pretnar / Primorske novice

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava