''Zanke'' popestrile brežiško glavno ulico

22.10.2021 | 10:25

''Zanke'' popestrile brežiško glavno ulico

Delavnica ročnih del ''ZANKE'' deluje pod okriljem Društva upokojencev Brežice že več kot 20 let in trenutno šteje 14 članic. Ustvarjajo čudovite kreacije: pletejo, kvačkajo, vezejo in klekljajo.

Že res, da je delavnica namenjena predvsem ustvarjanju, izmenjavi izkušenj in pridobivanju novih znanj, vendar pa jim srečanja pomenijo veliko več – dober klepet, praznovanja rojstnih dni, načrtovanja razstav ... veliko drobnih stvari, ki obogatijo duha.

Svoje znanje in izkušnje »Zanke« prenašajo tudi na mlajše generacije z željo, da se ohrani tradicija, kulturna dediščina in lepe zgodbe, ki nas povezujejo.

Tudi njihovim srečanjem jo je zagodel koronavirus, vendar so bile kljub temu dejavne na daljavo. Vsak teden so se povezovale, ustvarjene izdelke pa objavljale na spletni strani Društva upokojencev in Večgeneracijskega centra, pa tudi na fb-ju.

Veliko unikatnih izdelkov je nastalo v domovih njihovih članic in prav vsak ima svojo zgodbo, zato jih z veseljem postavijo na ogled.

Vsako leto se v sklopu Brežiškega oktobra že tradicionalno predstavijo s samostojno razstavo izdelkov, zadnjih nekaj let v prostorih Fakultete za turizem Brežice.

Ob letošnjem občinskem prazniku občine Brežice je novost razstava v izložbi v mestnem jedru, z željo, da mimoidočim malo popestrijo sprehod po glavni ulici, ki postaja vse bolj in bolj pusta. Ob tej priložnosti se zahvaljujejo družini Umek, ki jim je prijazno odstopila izložbo svojega lokala.

Hkrati pa upajo, da so s svojo idejo dale navdih še komu, ki bo s svojo ustvarjalnostjo pripomogel k oživitvi nešteto zapuščenih izložb v sicer prelepi brežiški glavni ulici.

Vera Boh

Galerija

_zzzzzanke (1)
_zzzzzanke (2)
_zzzzzanke (3)
_zzzzzanke (4)
_zzzzzanke (5)
_zzzzzanke (6)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava