V Trebnjem gostujejo novinci

8.10.2021 | 08:20

V Trebnjem gostujejo novinci
V Trebnjem gostujejo novinci

Po kvartetu zaporednih prvenstvenih zmag (Gorenje Velenje, Dobova, SVIŠ Ivančna Gorica, Maribor Branik), se bodo trebanjski rokometaši v petek ob 18. uri pomerili z novinci iz Šmartnega pri Litiji. Tekmec lokalnega obračuna je v minulem kolu presenetil Slovenj Gradec (25:24), v Trebnje pa ponovno prihaja po treh sezonah.

Trebanjski rokometaši so na zadnjem gostovanju v Mariboru še četrtič v tej sezoni prišli do maksimalnega rezultatskega izkupička in tako nadaljevali zmagovalni niz. Slednjega bodo na pet zmag poskušali podaljšati proti Herzu Šmartnemu, ki se je med prvoligaško elito vrnil po sezoni 2017/2018, v zadnjem kolu pa na domačem parketu gostil ekipo Slovenj Gradca in po odločilnem zadetku Janeza Gruma prišel do prve letošnje zmage (25:24).

Trebanjski levi so na zadnjem medsebojnem lokalnem obračunu v sezoni 2017/2018, pod taktirko trenerskega para Roman Zarabec-Benjamin Teraš zabeležili zmago s 33:30, najboljši posameznik petkovih tekmecev pa je z dvajsetimi doseženimi zadetki na štirih tekmah prav junak prve letošnje zmage, Janez Grum.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
“K nam prihajajo novinci iz Šmartnega pri Litiji. Svojo kakovost so dokazali z zmago v prejšnjem kolu proti Slovenj Gradcu. Za nas bo ključna podpora navijačev in osredotočenost na igrišču, zato pričakujem dobro tekmo.”

Tekma 5. kola Lige NLB med Trebanjci in Šmarčani se v petek, 8. oktobra prične ob 18. uri, s prenosom na Facebook in Youtube kanalu RK Trimo Trebnje.

LIGA NLB, 5. KROG:
Petek, 8. oktobra, ob 18:00 (Športna dvorana OŠ Trebnje):

RK Trimo Trebnje – RD Herz Šmartno

RK Trimo Trebnje

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava