Sobotni obračuni Lige NLB - Trebanjci v Dobovo

18.9.2021 | 09:00

Foto: RK Trimo

Foto: RK Trimo

To soboto bomo v Ligi NLB spremljali štiri rokometne obračune drugega kroga tekmovanja. Rokometaši Gorenja Velenja, Herza Šmartnega in Jeruzalema Ormoža, ki so v prvem krogu ostali praznih rok, bodo imeli priložnost, da v vknjižijo prve točke v sezoni.

Velenjčani bodo na svoji drugi ligaški tekmi v sezoni 2021/22 gostovali v Škofji Loki (18.00). Rokometaši Dobove se bodo ob 19.00 pomerili z zasedbo Trima Trebnjega, istočasno pa se bosta začeli tudi tekmi med Herzem Šmartnim in Celjem Pivovarno Laško ter Jeruzalemom Ormožem in LL Grosistom Slovanom. V nedeljo ob 17.00 bo na sporedu še obračun Maribora Branika in Ljubljane.

LIGA NLB, 2. KROG

sobota, 18. septembra, ob 18.00:

RD URBANSCAPE LOKA : RK GORENJE VELENJE (prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO

Matic Pipp, rokometaš Urbanscapa Loke:
"Po težko prigarani zmagi v Ormožu nas v soboto doma čaka tekma proti aktualnim prvakom iz Velenja. Njihovo ekipo dobro poznamo, glede na preteklo sezono niso pretirano spremenili igralskega kadra. Priprava na dvoboj poteka nespremenjeno, ne glede na tekmeca. Zagotovo so tokratni gostje v vlogi favorita. Obračuna se že izredno veselimo, saj gre za prvo domačo tekmo v novi sezoni, hkrati pa bodo po dolgem času lahko prisotni tudi navijači, ki bi jih ob tej priložnosti povabil, da si obračun ogledajo v čim večjem številu."

Aljaž Panjtar, rokometaš Gorenja Velenja: 

"Tekma proti Trimu Trebnjem se ni končala po naših željah, zato v Škofjo Loko potujemo z jasnim ciljem in to je zmaga. Zavedamo se, da bo za dober rezultat potrebno garati vseh šestdeset minut, saj ima Urbanscape Loka dobro ekipo in so močan ter neugoden tekmec. V soboto pričakujemo polno dvorano, kar bo za gostitelje še dodatna prednost. Naša naloga je ohraniti glave zbrane in od prve do zadnje minute pokazati borbo na igrišču ter na ta način upravičiti vlogo favorita."

ob 19.00

RK DOBOVA RK : TRIMO TREBNJE (prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO

Nik Rantah, rokometaš Dobove:

"V soboto nas čaka prva tekma pred domačimi gledalci v sezoni. Zavedamo se, da je ekipa Trima Trebnjega zelo kakovostna in je zagotovo favorit dvoboja. Mi se bomo kar se da dobro pripravili in poskusili iskati svojo priložnost, prav tako pa navijačem obljubljam, da se bomo borili do zadnje sekunde. Ob tej priložnosti bi povabil navijače, da nas podprejo v čim večjem številu."

Mihajlo Radojković, rokometaš Trima Trebnjega: 

"V prvem krogu smo proti Gorenju Velenju opravili odlično delo, zdaj pa želimo v Dobovi nadaljevati zmagovalni niz ter potrditi vlogo favorita na parketu."

RD HERZ ŠMARTNO : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO (prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO

Andraž Justin, rokometaš Herza Šmartnega:

"V tekmo gremo sproščeno in motivirano, da se na prvi preizkušnji pred domačimi gledalci pokažemo v najboljši luči. Pripravljali smo se kot običajno. Vsi pa vemo, da je Celje Pivovarna Laško odlična ekipa, ki že leta kroji sam vrh slovenskega rokometa. Pred dvobojem takšnih razsežnosti bi si vsi želeli polne dvorane Pungrt. S soigralci obljubljamo borbo do zadnjega sodnikovega piska."

Alem Toskić, trener Celja Pivovarne Laško:

"Čaka nas drugi krog prvenstva in zavedamo se, o tem smo se z igralci tudi pogovorili, da si spodrsljajev ne smemo privoščiti. Ekipa Herza Šmartnega je novinec v Ligi NLB. Pogledali smo njihovo prvo tekmo in zasedba je dobra, razlika proti Riku Ribnici pa je bila previsoka. Znajo igrati, bodo zelo motivirani, ampak mi gremo v Šmartno po dve točki, kar je naš edini cilj."

RK JERUZALEM ORMOŽ : RD LL GROSIST SLOVAN (prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO

Teo Šulek, rokometaš Jeruzalema Ormoža:

"Ogledali smo si tekmo naših naslednjih tekmec in navdušili so nas z igro v obrambi. Že minulo sezono so imeli kakovostno zasedbo, ogrodje ekipe so zadržali in pripeljali še nekaj novih, zanimivih obrazov. So ekipa, ki lahko preseneti prav vsakogar, tudi tiste najboljše s samega vrha. Imajo nekaj izjemnih posameznikov kot so Miha Kotar, Patrik Martinović, Aleksa Tufegdžić, Robert Sanković in v obrambi Saš Serdinšek Ekart. Prav desna stran napada z levičarji je odlična in tu bo potrebno biti zelo uspešen pri opravljanju obrambnih nalog. Čaka nas nov zahteven dvoboj, na katerem pa si ne smemo privoščiti še drugega domačega poraza. Glave po porazu proti Urbanscapu Loki morajo biti očiščene in na pravem mestu, želja po zmagi pa mora biti na najvišji ravni. Le tako se bomo lahko veselili prvih točk v sezoni 2021/2022."

Saš Serdinšek Ekart, rokometaš LL Grosista Slovana:

"Po dobri predstavi proti Kopru gremo v Ormož polni optimizma. Dobro se zavedamo, kako zahtevna so gostovanja v dvorani Hardek. Menim, da imamo še veliko prostora za napredek in to je naš glavni cilj na sobotni tekmi. Prepričan sem, da se lahko nadejamo dobre tekme in povratka v Ljubljano z novima dvema točkama."

Še sledi:

nedelja, 19. septembra, ob 17.00:

RK MARIBOR BRANIK : MRK LJUBLJANA (prenos na Facebook strani Lige NLB)

Rokometna zveza Slovenije

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava