Okrepljeni rokometaši Krke v želji po povratku med najboljše v napad na vrh lige

12.8.2021 | 09:40

Okrepljeni rokometaši Krke v želji po povratku med najboljše v napad na vrh lige
Blaž ERNESTL

Blaž ERNESTL

Uroš KNAUS

Uroš KNAUS

Žan GROJZDEK

Žan GROJZDEK

Žiga BRADEŠKO

Žiga BRADEŠKO

Čez slab mesec dni se za rokometaše MRK Krka začenja novo poglavje v zgodovini kluba. Izpad Novomeščanov po lanski nenavadni in turbolentni korona sezoni iz 1.SRL  je bil zagotovo najmanj pričakovan, klub z dvajset letno tradicijo pa bo že v prihajajoči sezoni lovil ekspresni povratek med slovensko rokometno elito. Uprava kluba in strokovni kader je s ciljem, da se ekipo pripelje nazaj v prvoligaško druščino, zavihala rokave in med poletjem začela s sestavo ekipe, ki bo Krko vrnila tja, kamor spada - med najboljše v Sloveniji. “Mislim, da je ekipa sestavljena zelo dobro. Na vseh igralnih položajih imamo po dva kvalitetna igralca, manjka nam le še igralec na položaju desnega krila, sicer pa smo ohranili jedro iz lanske ekipe, ki smo ji dodali nekaj novih igralcev. Kot sem že povedal, je glavni in osnovni cilj ekspresni povratek v prvoligaško druščino«, pravi trener Mirko Skoko, ki je za enomesečne priprave namenil preko štirideset treningov, ekipa bo v tem delu odigrala še sedem pripravljalnih tekem ter se tako kar najbolj optimalno pripravila za začetek lige, ki se za Novomeščane začne drugi vikend v septembru.

Odhodi in prihodi

Po koncu lanske sezone je klub zapustilo kar nekaj rokometašev. Uprava kluba je bila zato primorana zapolniti vrzel igralcev, trenutno pa z jedrom ekipe, ki je v večini sestavljeno iz domačih igralcev, trenirajo štiri okrepitve, v kratkem pričakujejo še okrepitev na položaju desnokrilnega igralca.

Odhodi: Jaka Jakše, Jaka Plut, Jan Irman, Jan Bevec, Luka Radović, Jaka Avsec in Uroš Pavlin.

Prihodi: Blaž Ernestl, Žiga Bradeško, Žan Grojzdek in Uroš Knavs.

Izjave novincev:

Blaž Ernestl, srednji zunanji: ”Na odločitev, da se pridružim MRK Krka, je vplivalio več dejavnikov. V času zimske prekinitve 1.B lige sem že treniral v Novem mestu in fantje so me res super sprejeli. Kot drugo, mi je zelo všeč način sestave treningov in priprav na tekme, ki jih izvajata trenerja in mislim, da me bo to kot igralca dvignilo na še višjo raven. Kot zadnji dejavnik pa bi izpostavil cilje, ki jih imajo tako fantje kot tudi vodstvo - ekspresna vrnitev v 1. ligo. Mislim, da imamo res lepe možnosti, da to storimo kar takoj v prihajujoči sezoni. Po svojih enajstih odigranih sezonah v 1.B ligi menim, da si zaslužim borbo za najvišja mesta in posledično tudi igranje na najvišjem nivoju pri nas. Mislim, da lahko s svojimi izkušnjami in znanjem pomagam pri izpolnitvi ciljev kluba, saj sem nenazadnje tudi najboljši strelec pretekle sezone v 1. B ligi. Upam, da se bo sezona odvila brez kakšnih prekinitev ter da bomo lahko normalno odigrali vse tekme s čim manj poškodbami.”

Žiga Bradeško, krožni napadalec: “Po sporazumni prekinitvi z MRD Dobova sem prejel klic trenerja Mirka Skoka, ki mi je predstavil ambicije kluba. Z veseljem sem se odločil, da se pridružim klubu. Cilji so jasni, se pravi vrniti Krko v 1. NLB ligo. Pričakujem izenačeno ligo in upam, da bom upravičil zaupanje vodstva kluba in strokovnega štaba.”

Uroš Knavs, levo krilo: ”Za Krko sem se odločil zaradi zdravega okolja in urejenosti kluba in pa seveda izziva, da klub čimprej vrnemo v prvo ligo, kamor tudi spada. S klubom sem podpisal dvoletno pogodbo. Mislm, da bom k ekipi zelo pripomogel, tako v napadu kot obrambi, pa tudi v slačilnici s svojo pozitivno energijo. Cilj je, da se že v prihodnji sezoni uvrstimo v prvo ligo in da prikažemo hitro, dobro in gledljivo igro. Upam, da se bo sezona odigrala brez zapletov s korono ter da bo v ekipi čim manj poškodb.”

Žan Grojzdek, levi zunanji: “Za Krko sem se odločil, ker mislim, da gre za urejen klub z dobro ekipo in trenerjem. Cilj je uvrstitev nazaj v prvo ligo in menim, da nam to lahko tudi uspe. Pričakujem težko sezono, saj pri takšnem cilju ni prostora za spodrsljaje. Z mojim prihodom v klub želim pomagati predvsem z borbenostjo v obrambi, kolikor bo možno pa tudi v napadu.”

Konec tedna že tradicionalni rokometni turnir v Marofu

Rokometaši MRK Krka bodo po dveh tednih priprav tudi letos organizirali tradicionalni rokometni turnir KRKA 2021, ki bo ta konec tedna potekal v dvorani Marof v Novem mestu. Tokrat zaradi razmer s koronavirusom v Novem mestu ne bo tujih zvenečih ekip, bodo pa za rokometni praznik poskrbele domače ekipe. Poleg gostiteljev bosta na turnirju sodelovali še ekipi RD Riko Ribnica in RK Slovenj Gradec 2011.

Spored turnirja “KRKA 2021”:

petek, 13. avgust 2021:
- ob 17:00 – RD Riko Ribnica : RK Slovenj Gradec
 - ob 19.30 – MRK Krka : RK Slovenj Gradec
sobota, 14. avgust 2021:
- ob 17:00 – MRK Krka : RD Riko Ribnica

MRK Krka

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava